Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szülők, nagyszülők szembeköpése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Rétvári, a haza Bencuskája igen nagyon elégedett. Magával meg a nyugdíjasok kényeztetésével. Nem is értem, mit nyavalyognak az idős emberek. Kapnak 2,8 százalékos nyugdíjemelést. Az meg már a Kánaán, tessék végre tudomásul venni. Megmondta a haza Bencuskája, hogy Magyarországon az Európai Unióban a hetedik legalacsonyabb azoknak a nyugdíjasoknak az aránya, akik kitettek a szegénység, a társadalmi kirekesztődés kockázatának.

És akkor röhögőgörcsöt kaptak a hazánktól nyugatra élő idősek, ha otthon vannak, vagy eljutott Bencuska  hablatya hozzájuk – a Bahamákra, a Karib-szigetekre meg minden olyan jó kis meleg vidékre, ahol a német, angol, osztrák idősek kihúzzák az európai telet. Csak úgy belerokkanva a nyomorúságukba élvezik a jól megérdemelt pihenést.

Minálunk a nyugdíjak megőrizték az értéküket, követték az inflációt. Ezt nemcsak megtartani tudták, hanem túl is teljesítették, mivel az ellátások vásárlóértéke már több mint 10 százalékkal magasabb, mint néhány éve, ráadásul további juttatásokat szintén biztosítottak. Meg aztán a nyugdíjnövekmény havonta átlagosan csaknem 4500 forint. Ömleng az államtitkár.

Rétvári Bence keresztény díszhuszár elvesztette józanságát, azért hazudik aljas módon. Mert az az átlagos 4500 forint emelkedés naponta 147 forint. Magyarországon így dőzsölnek nyugdíjasok százezrei. Plusz öt darab zsömle árával. Köszönik is pártunknak és kormányunknak az emberséget.

Úgy, mint Marika, aki egyedül, illetve cicájával együtt tengeti életét. Enni még csak esznek valamit. Áramot nem nagyon fogyaszt Marika. Meg szokta nézni a híreket, hogy tudja, Rétvárinak mekkora hálával tartozik azért, hogy Orbánék a lelküket kiteszik az idős emberekért. Az már csak igazán apróság, hogy fűteni nem tud, arra már nem marad egyetlen fillérje sem. A szó szoros értelmében ágyban tölti a telet az idős asszony. Bebújnak a paplan, takaró alá a cicával, mert ott jó meleg van. És a rosseb egye meg a nemzet Bencéjét akkor, amikor pökhendien, aljasul hazudik.

Karácsony előtt beugrott hozzám a szomszédasszonyom. Mondta, az utca végén lakik egy idős, beteg pár. Vitt nekik két szatyor ennivalót, mint évek óta mindig. Könnyes szemmel hozzátette: képzeld el, nincs mit enniük. Nincs. És nem is lesz ezután sem, mert a szatyrokból hamar elfogynak a finomságok, és akkor a betevőt az a néhány gyógyszer jelenti, amit meg kell venniük. Hogy éljenek. Éljenek? Micsoda élet ez? És ez csak két friss példa. Akkor, amikor a Rétvári meg az összes maffiózó zsebre teszi azt a közpénzt is, amit novemberig használnak, amit aztán nagy csinnadrattával, melldöngetve adnak nagy kegyesen a nyugdíjasoknak. Ez Orbán ajándéka, tessék hasra esni előtte.

Álnok banda: a novemberi nyugdíjkorrekció során megkapott 0,7 százalékos emelés már tavaly januártól jogosan járt volna minden nyugdíjasnak. Berosálnak a dicsekvéstől, hogy 5 százalékos a gazdasági, 10 százalékos az átlagbér-növekedés. Miközben a nyugdíjasok költségei várhatóan legalább 6,5 százalékkal emelkednek az idén. És ezután jön a 2,8 százalékos emelés.

A múlt a jövő?

Lószart ajándék ez. Ez pontosan az emberek semmibe vevése, aljas kihasználása. Továbbra is csökken a nyugdíjak vásárlóértéke, még jobban leszakadnak a nyugdíjak a bérektől. Csessze meg a keresztény, és jóságos imakatona!  Mondják az idősek, hogy a háború után meg az ötvenes években nem éheztek, fáztak annyit, mint most. Akkor volt remény egy szebb, jobb országért dolgozni. Ma az elit szippant fel minden luxust, mert a szegénysorra nem látnak el, és nem is akarnak. Mert az úgy van, hogy Orbán díszcserkészének a szemét betakarja a 2 millió forintnál több képviselői és államtitkári közpénzjussa meg még 16 500 000 forint értékű állampapírja.

Mindez, amit művel az Orbán-kormány, az a tisztes megöregedés – az anyák, apák, nagymamák, nagypapák szembeköpése. Így, ahogy mondom. Pontosan azokat az embereket hajtják bele a nincstelen sorsba, akiknek a legnagyobb biztonságra lenne szükségük. Ez ettől a Fidesz-bandától nem várható, és ez is a legnagyobb bűnük.

Van Márai Sándornak az öregségről érdekes gondolata.

„Látod, így jön majd az öregség, udvariasan. (…) Nem dráma az öregség, ne félj. Egy napon hírt kapsz, ennyi az egész. Felnézel a munkából és az életből, szórakozottan, s aztán készségesen mondod: „Igen, igen. Meg kell öregedni. Egy pillanat még, valamit akartam… Mit is? Igen, élni. Tudom, most már késő. Mehetünk.”

Kicsit fájdalmasan és félve mondom: ma az orbáni Magyarországon a méltatlanul lenézett, semmibe vett emberek életében a vártnál gyorsabban bekövetkezik a „Mehetünk”.

Az önök véleménye:

Az a 3 milla nem is igazán 3 milla, mivel majdnem mindent ingyen kap meg ő is és a családja is. (Transzporter)

Nem hinném, hogy ezért épülnének le. Göncz Árpád is tudott nemet mondani, ha arra volt szükség, nem adta el a gerincét. Sólyom is ellentmondott főleg Gyurcsánynak. Ezek az alakok, Plagibá, meg bajszos faeces genetikusan aljasok voltak, nem nagy megerőltetés nekik ezt nyújtani. (agador)

Nem agyakat kène borogatni, hanem ezekre az asztalt…..de nem…mert kik merèszelnènek ilyet? Mondjuk 3 milliò nemfidesznyik van kis hazànkban? Mert annyi elègedetlen màr feltűnően tudnà borogatni az asztalokat…okè, felèbredtem… 🙁 (Emma)

„Semmi, a kibaszott világon semmi nem indokolta az államosítást. …Logikus magyarázat sincsen.” Ezzel a kijelentéssel vitatkoznom kell. Igenis van indok is és magyarázat is, mégpedig teljesen (de legalábbis illiberálisan) logikus: a Kisgömböc féktelen étvágya. Egy reményünk maradt, hogy hamarosan túl nagyra hízik, és egyszer csak…, ahogyan a mesében! (Gábor)

Én sem vagyok közgazdász,de Bödöcs Tibort idézném nem pontosan.Meg kellene kérdezni a Mamát,mint régen,hogy ezt vagy azt megvehetjük-e? Erre a válasz:Bolond vagy te édes fiam,amíg éhező gyerekek vannak stadiont építeni?Majd jól nyakon váglak! (maria)

Így írtunk mi

Utólag már nem lehet többé összerakni azt, amit ezek szétcsesztek

A büszkeség évtizede lesz ez, nem is vitás

Csak egy nyomorúságos, pórázon rángatott, szervilis senki

eufória

Rétvári: a fiatalok ma már sokkal több eséllyel indulnak, mint 2010 előtt

500 tudós állítja, hogy nincs klímavészhelyzet. De azért nézzük meg ezt közelebbről

Itt már nem biztos, hogy létezik jó megoldás

Így szeretlek

Bárki, csak ezek ne

Igazságot Prókai Annamáriának

A nap kommentje:

A demokrácia nem komplikált dolog. Nem ismerni kell, hanem zsigerből gyakorolni. Kisgömböcék azt hitték, hogy a választási nyerés (még, ha kétharmados is!) örök életre szól! Pedig csak pünkösdi királyság, és ez soha nem volt dinasztia alapítás!!! (gais)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.