Május 10,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rétvári: a fiatalok ma már sokkal több eséllyel indulnak, mint 2010 előtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 518,579 forint, még hiányzik 2,481,421 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke Eurostat adatokat olvasgatott, annak pedig amit azok között talált igen nagyon megörült. Ezért aztán azonnal közölte is az MTI-vel. Rétvári egy olyan statisztikát vizsgált, amely azon fiatalok arányát mutatja az EU tagországaiban, akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak. Itt a KDNP alelnöke óriási előrelépést fedezett fel, ami szerinte egyértelműen azt bizonyítja, hogy a szakképzés, a felsőoktatás és a munkahelyteremtés politikája jó irányú változásokat eredményezett az elmúlt években, a fiatalok ma már sokkal több eséllyel indulnak, mint 2010 előtt. Az MTI híre szerint a 2010-es 17,7 százalékról 2018-ra 12,9 százalékra csökkent ezen fiatalok száma.

A probléma ezzel csak az, hogy az Eurostat honlapja szerint egyrészt 15-24 év közötti fiatalokat vizsgálnak – nem 15-29 közöttieket, mint ahogy azt Rétvári állítja -, másrészt 2010-ben 12,6 százalék volt az arány, ami 2015-ben – tehát Orbán uralkodása alatt – érte el a csúcsot, 15,5 százalékkal. Jelenleg 10,7 százalékon állunk, ami egy kicsit rosszabb a 10,5%-os uniós átlagnál. Hogy akkor mégis mekkora sikerről beszélhetünk? Ausztriában ez a szám 6,6 százalék, a cseheknél pedig mindössze 5,6.

Rétvári szerint tehát a kormány zseniális és csodálatos, miközben nem történt más, mint hogy továbbra is le vagyunk maradva a fejlődő régióktól, a fiatalok egy jó része pedig elhagyta az országot, hogy valahol nyugaton alapítson családot. Tényleg van mire büszkének lenni. Remélem, legalább ti, ott a Parlamentben elhiszitek a saját hazugságaitokat.

Magyarországon egyre több a tanuló vagy dolgozó fiatal, a javulás mértéke jóval meghaladja az EU-átlag javulását – közölte Rétvári Bence, a KDNP alelnöke szombaton az MTI-vel, az Eurostat adataira utalva.

Az unió statisztikai hivatala a tagországokban azon fiatalok arányát vizsgálta, akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak. A kimutatás szerint Magyarország 2010 óta jelentősen előrelépett ebben a vonatkozásban a 15-29 évesek körében – írta a kereszténydemokrata politikus. “Míg a se nem tanuló, se nem dolgozó 15-29 év közötti fiatalok aránya 2010-ben hazánkban 17,7 százalék volt, addig 2018-ban ez az arány már csak 12,9 százalék. Ez az adat pontosan megegyezik az EU-átlaggal. A javulás mértéke jóval meghaladja az EU-átlag javulását: míg Magyarországon több mint negyedével, addig az EU-ban hetedével csökkent a se nem tanuló se nem dolgozó 15-29 évesek aránya” – olvasható a közleményben.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra is, hogy “a 18-24 évesek és a 25-29 évesek körében hazánk még az EU-átlagnál is jobban teljesít, azaz Magyarországon jóval többen vannak azok, akik vagy dolgoznak, vagy tanulnak, mint az Európai Unióban átlagosan”. Ezek az adatok is azt támasztják alá, hogy a szakképzés, a felsőoktatás és a munkahelyteremtés politikája jó irányú változásokat eredményezett az elmúlt években, a fiatalok ma már sokkal több eséllyel indulnak, mint 2010 előtt – írta a KDNP alelnöke.

A politikus közlése szerint az oktatás igazodik a munkaerőpiaci igényekhez, a fiatalok számára jóval több a lehetőség a boldogulásra Magyarországon, mint korábban. Míg 2010-et megelőzően az volt a megszokott, hogy a fiatalok keresik a jó munkahelyeket, ma már ez a gyakorlat megfordult, és a munkahelyek keresik a jó fiatalokat – fűzte hozzá. “Az ellenzék persze ugyanezekből az adatokból teljesen ellentétes következtetéseket von le: egyértelmű, ha ők visszafordulnának a kormány által megkezdett úton, annak a fiatalok látnák a kárát” – írta Rétvári Bence. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!