Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Bárki, csak ezek ne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó lenne tisztázni valamit. Sokan el vannak tévedve a demokráciával kapcsolatos téveszmék erdejében. Fogalmuk nincs, hogy mi az és mekkora lehetőség ez egy ország életében. Nyilván a regnáló hatalomnak az az érdeke, hogy erről minél kevesebb szó essék, és az emberek minél inkább azt higgyék, hogy az állam dolga az, hogy helyettük megoldjon mindent. Ki kell ábrándítsak mindenkit, aki még nem ábrándult ki: egyáltalán nem így van. Sőt, amit most Orbánék művelnek az a demokrácia megerőszakolása és szájbarúgása egyszerre.

Kezdjük a kedvenc demagóg kérdés-válaszokkal, amikor például felcsendül a „de akkor kire szavazzak, ott sincs egy normális vezető sem” szólam. Emberek! Mi a választásokon nem vezetőket választunk, hanem képviselőket. A különbség az a kettő között, hogy az első esetben mi vagyunk a vezetőért és hanyatt vagyunk esve tőle, a másodiknál pont fordítva: annak kellene értünk lennie, és lesnie a választók kívánságait, neki kellene a választók kedvében járnia, és elvégezni azt a feladatot amiért a választók az adott pozícióba beszavazták.

Amikor mondjuk bankot, telefonszolgáltatót választunk ugyanez a helyzet: nem azért fizetünk egy banknak, hogy az ellopja a pénzünket, rosszul fektesse be, a bankigazgató a mi pénzünkön kurvázzon, hanem hogy a pénzünk biztonságban legyen, gyarapodjon, és minden rendben legyen. Ugyanez a helyzet egy mobilszolgáltatónál is: hogy olcsó, megbízható, gyors legyen, ne pedig lehallgasson, adatokkal éljen vissza, zsarolhasson, félelemben tartson a saját pénzemen. 

Tehát. Amikor mi 4 évente képviselőket választunk, akkor ennek ez lenne a lényege. Csak az a baj, hogy a magyar ember azt hiszi, hogy ezek a mi főnökeink, akiknek mi tartozunk azért, amiért mi bízzuk meg őket azzal, hogy értünk dolgozzanak, hogy nekünk, az országnak a lehető legjobb legyen. Na tehát Orbán és sleppje egy választott figurák, akiknek az lenne a feladata, hogy az általunk rájuk bízott pénzt, más néven adót, a lehető legkörültekintőbben használják fel a köz javára, azzal úgy bánjanak, mint egy bankigazgató a betétesek pénzével. Tehát Orbán nem főnök, vezető, góré, messiás, hanem egy közalkalmazott, akit mi fizetünk a közösből. Ehhez nem kell semmilyen különleges természetfeletti képességgel rendelkeznie, elég az adott szakterületen profinak lennie. 

Ha megnézzük az Orbán-kormányt, arról mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy ezeknek az elvárásoknak megfelelnének, ezért is szoktam mondani, hogy jelen pillanatban egy szakmailag alkalmatlan társaság vezeti az országot. Miért? Mert amit látunk, az a Bibó kollégium 1988-ban, a Soros Alapítvány által pénzelt gazembereinek társasága, akik – valljuk be – szakmailag nem túl kompetensek, már ha egy ország irányítását annak lehet nevezni. Orbán és csapata soha az életben nem dolgozott egy percet sem a szabad piacon, mindig más pénzén lebzseltek, és mióta a parlamentbe befészkelték magukat, azóta az ország – és most már egy jó ideje – az Unió pénzét lopják rendszerszinten. Volt 30 évük, hogy tökélyre fejlesszék a lopást, zsarolást, és szektává alakítsák a nem túl sok ésszel megáldott szavazóbázisukat. Ha a magyar emberek felfognák, hogy 4 évente micsoda lehetőség van a kezükben azzal, hogy véleményt nyilváníthatnak azokról, akiknek az lenne a kötelessége, hogy a választókat szolgálják, és az országot felvirágoztassák, akkor számot vetnének és elmennének szavazni. Mert ez a demokrácia: hogy mi választhatunk, nem ők. 

Csakhogy itt kifordult a világ magából. Megsüvegeljük a kollégistákat, akik nem csak úgy viselkednek, hanem úgy is néznek ki, mintha földesurak volnának. Lásd Kövér harcsabajuszos házmestert, aki pandúrt játszik. Vagy Lázár udvari földesurat a csilivili vadász villájával, vagy Semjén csupa áhítat udvari fővadászt vagy Varga Mihály udvari kincstárnokot. Miért is? Kik ezek? Senkik, akiket a híveik oda röpítettek, ahol kurvára semmi keresnivalójuk nem lenne, mert mindent csinálnak csak azt nem, amit kellene nekik.

Tehát, a válaszom a „ha nem ezek, akkor kik?” kérdésre a következő: „Bárki baszd meg, csak ezek ne!” Ide szakemberek kellenek, akik adott szakterületen sok év tapasztalatával és tudásával azért dolgoznának a mi pénzünkből, hogy ennek az országnak a legjobb legyen a megítélése itthon és külföldön egyaránt. Akik nem a saját és családjuk zsebét tömnék a tőlünk ellopott pénzzel, hanem élhető országot teremtenének, világszínvonalú egészségügyet menedzselnének, tükörsima úthálózatokat építenének, védenék a környezetet, megújuló energiát használnának, biztonságos szociális feltételeket teremtenének, elfogadó és gondolkodó embereket nevelnének. Ezért járna a taps, bár ez lenne a dolguk semmi más.

Ezt az országot nem vezetni kell, hanem irányítani a helyes irányba, amit a többség akar. Ezzel szemben Orbán személyi kultuszt épített ki, uram-bátyám, mikutyánkölyke viszonyokat, és maximálisan visszaél a saját maga által törvénybe foglalt hatalmával. Mert ehhez ért. Ezt megtanulta, hogyan lopjon, csaljon, hazudjon. 2 év múlva választások lesznek. Elég volt a fiatal demokratából és bandájából. Elfáradtunk a teher alatt, amit ránk pakolt ez a bűnöző az elmúlt 10 év alatt, mossuk le a gyalázatot. Lehetnénk mi Kelet-Európa Svájca, de ehhez sokat kell tenni, leginkább a fejekben. A kalitka ajtaja 30 éve nyitva van, de ahogy a dolgok állnak, bármikor újra ránk zárhatják. Ha hagyjuk. Ne hagyjuk.

Vogronics András

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.