Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Átvágás. Ne ácsorogjunk az utcán sokáig, mert még bennünket is felavatnak, átadnak. Szalag is van, olló is van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Tartózkodjanak a helyben állástól, tessék mozogni, futkosni!

Tudják, mi minősíti a Budapesten zajló úszó világkupát? Megmondom. A francokat a magyar versenyzők éremdömpingje. Nem, ez csak mellékes az amúgy felkészülési időszakban rendezett pénzdíjas versenyen. Mondta is a kakukk közpénzlopó rádióban dr. Wladár szövetségi elnök, hogy legalább tudnak az úszók egy kis pénzt keresni, meg aztán megtörik a felkészülés monotóniáját. Rendben, szakmailag ő tudja, és talán itt abba is kellett volna hagynia a tájékoztatásunkat. Nem bírta kihagyni ő sem a dicső vezéreink dicsőítését.

Azért is jó nekünk ez a világkupa, mert Szijjártó külügyminiszter úr és az igazságügyi miniszter asszony, a Fürjes Balázs államtitkár is jelezte, hogy kilátogat a versenyre, ezzel is emelve az esemény rangját. Mindenki meghülyül itt? Protokollnyalás már a vízben is. Megette a fene azt sportversenyt, amelyen kedves Vezérünk meg kedves fullajtárjai a fénylő csillagok. Már meg ne haragudjon az elnök úr, nem miattuk pillangóznak a legjobbak a boldogságban. Azt pedig tökéletesen értem, hogy kell az állami közpénz támogatás, de talán lehetne tapintatosabb is – minden magyarok megelégedésére. Nem?

Ha már Szijjártó: építtet magának meg a kedvenc sportjának egy csarnokot. Nemzethy futsalcsarnokot, mert nálunk olyan ősi, legendás és hagyományos meg mindenes sportág, mint a rögbi meg a gyeplabda. Sebaj, ha a külügyér éppen ezt a sportot űzte, akkor valóban kell 1,8 milliárd forint közpénzből felhúzni Dunakeszin a létesítményt. Ehhez is szívesen vegyék csak el a pénzünket – majd egyszer csak a háromszorosát adják vissza, de az is lehet, hogy háromszor veri ki belőlük a gazságot valamelyik Lúdas vagy nem nagyon ludas Matyi.

A világhírű játékos és külügyminiszter alapította a fidelitasos haverjaival 2011-ben a szakosztályt. A nagyon önzetlenül segítő vállalkozások között van a kormány kedvenc őrző-védő cégeként emlegetett Valton Security Kft. Korábban Szijjártó Péter is gyakran játszott a csapatban. Ma már nem a csapatban, hanem Európában és a nagyvilágban rugdos – akit éppen elér. A dunakeszi nemzetközi hírű futsalcsapat egyébként a magyar másodosztályban játszik. Színvonal – yes.

Most hogy a kampányban már a díszbe öltözött magyar és hazaszerető fideszesek felavattak padot, mosdót, budit, gödröt, ablakot, ajtót, útfélét, csipkebokrot, templomot, romot, hintát meg a szűzmáriát is – mi lesz? El kellene gondolkodnunk ezen. Én tanácsot szeretnék adni önöknek. Mától kezdve, ha kimennek az utcára, ne tessenek három percnél tovább megállni, leülni egy már átadott padra, mert nagyon megjárhatják. Jönnek a szalagos, ollós rohambrigádok és úgy felavatnak bennünket is, mint a sicc! Ott álltunkban előbb körbetekernek a nemzeti színű szalagjaikkal, majd mosolyogva a kamerába meg miránk is – átvágnak. Csak most az ollójukkal. Átvágásból jut mindenkinek, nem csak a választás előtt.

Szalag is van, olló is van. Majd még bennünket is átadnak

A ceremónián át is adnak bennünket. Kit-kit érdeme és hazafias viselkedése szerint. Az árulókat a rendőrségnek, az ügyészségnek, a titkosszolgálatoknak adják tovább. A seggnyalókat, az Orbánt imádókat ideiglenesen békén hagyják – október 13-áig. Addig még újabb krumpli szállítmányra is számíthatnak. Tényleg már abszurd helyzetek leírására kényszerül az ember, mert lassan elfogynak a szavak leírni, megélni a sok galádságot, amit ezek a hatalmukért művelnek.

Szép világ ez, nem maradunk az út szélén. Mert akkor jön a Lázár János, minden magyar orbáni idő legfondorlatosabb, legszámítóbb kormánypárti politikusa. És még pszichiátere is. Van olyan ocsmányság, amit még elbírt mondani.

„Az a polgármester, aki elzárja a saját települését attól, hogy szövetségeket kössön, azért mert neki nem tetszik ez vagy az a politikai erő, (..) az az öngyilkosság egyik speciális formája” – mondta az egykori miniszter.

Tehát Lázár szerint a Fidesszel nem együttműködni annyit jelent, mint a saját sírunkat ásni. Legalább addig tessék várni, amíg megválasztjuk kimúlásunk módját. Ebben rohadt, el- és lezüllött katyvaszban, amit a hazánknak hiszünk.

Csessze meg, elég volt! Mára biztosan. Szombat van, és akkor is ezekkel a fideszes ördögökkel kell szenvedni. Úgy döntöttem, ma este inkább olvasgatom a Paraszt Dekameront. Tizennyolc éven felülieknek, természetesen. Bár, ha arra gondolok, hogy már minden napra jut egy kis politikusi – persze titokban felvett, és hamis – etyepetye, szexparti, akkor inkább a széki tréfákból egy koszorúval. Azok legalább megnevettetnek. Az sem semmi! Amíg várjuk (várja a franc) a magyar és keresztény és konzervatív Monica Lewinsky-botrányt, kedvcsinálónak inkább ajánlanék történetet Nagy Olga könyvéből.

Kántor a ládában
Hallottam ezt a történetet, hogy a kántor szemet vetett egy ügyes menyecskére, s el-eljárogatott hozzája. Ahogy az ura a menyecskének otthonról el, a kántor mindjárt suppant bé hozzája.
Egyszer váratlanul érkezett haza a menyecskének az ura. Este volt, lámpa égett, az ablaknál, amint ment, megpillantotta, hogy ott a kántor. De mire az ajtóhoz került, a kántor el volt bújtatva. A menyecske hamar belébújtatta egy ládába, rázárta a ládát, hogy az ura nehogy megtudja.
De az már megpillantotta. Mikorra belép a házba, néz széjjel, nincs a kántor sehol. Gondolta, hogy el van dugva. Elkiáltja magát:
– Tűz van! Ég a ház!
Akkor a kántor belünnőt elkezdte verni a láda oldalát:
– Ezt a ládát, kérem, innét vigyék ki!

Legyen vidám estéjük!

Az önök véleménye

Egy nagybátyámnak – már nem él – az volt a mániája, hogy Budapesten mindenfelé fákat ültetett, csak úgy magánszorgalomból. A Tarlós fotósát meg csókoltatom, a két nagy ember tökéletesen látszik, a fa nem annyira. Talán nincs is, talán csak úgy ásnak, vagy el vagy ki a csatabárdot. (Melinda)

Félig-meddig tatabányaiként azt mondom, szánalmas, amit Schmitt művel. De sajnos az ittenieknek elég a sok látványberuházás (persze lölö-tiborcz cégei), a semmirevaló, fideszes fellépőkkel tűzdelt fesztiválok ahhoz, hogy ezek megint nyerjenek. Pedig nem kellene nagyon mélyre ásni, csak megkapargatni a felszínt, hogy elő jöjjön a sok mocsok, a rohadó város. Fizetsz a semmiért, értelmetlen közlekedési beruházások, gyalázatos utak, teljes káosz. Gyakorlatilag még mindig 1990-et írunk. (J. János)

Ennek kapcsán ideírom tegnap esti felháborodásomat: az október 13-i Azerbajdzsán meccsre 14 év alatti gyerekeket akarnak a lelátókra ültetni. Az önkormányzati választás napján. Pont a hazánkban baltás gyilkosként elhíresült, majd hazájának – jó pénzért – kiadott, jogos büntetését mellőzendő országgal játszott foci mérkőzésre. Gyerekeket. És ha a szülők egyhangúan nem tiltakoznak ez ellen, akkor ennek az országnak tényleg meszeltek. Végleg. (Márti)

Deutsch Tamás (lánykori nevén Deutsch Für) rendkívüli képességekkel rendelkezik. Mindig pontosan tudja, hogy egy zárt tárgyaláson mi történik. Távolba látó- halló, azaz tévéember.. A vagyona is onnan ered, hogy egy nappal előre tudja a lottószámokat. (L. János)

A férjem kapott egy mosógépet. Betette a kerékpártárolóba pár hétre, ahonnan eltűnt. Mivel csak pár lakónak van kulcsa a tárolóhoz, kinyomozta, ki vitte el. Feljelentést tett. A rendőrök kihallgatták az illetőt, aki elismerte, hogy ő vitte el a mosógépet, mert „veszélyesnek tartotta a gyerekeire”. Nyomozás lezárva, nem történt lopás, mert ” nem haszonszerzés volt a tettes célja”. (L. Andrásné)

Így írtunk mi

Ez nem történelemoktatás, hanem agymosás

A lopás nem lopás, már ha az ember a NER szövetének része

Miben reménykedik az, aki szerint ez a biztos rossz is jobb, mint ami helyette lehet?

Trotty

Abban a pillanatban ugrott meg a nyomor, amikor Orbán családbarát kormánya megkaparintotta a hatalmat és a kasszakulcsot

Vajon miért nem folyik nyomozás a választási csalások ügyében?

A butaság homálya

Nemzetünk túlélése azon múlik, hogy mikor takarodtok el végre

Záróra

Nagyon Eredményes Rendszer

És mire esetleg kiderülhetne, hogy mi az igazság, vége a kampánynak

A nap kommentje:

Én látom magam előtt, ahogy a plakátok lemásznak a helyükről, és tömött sorban bemasíroznak a polgármesteri hivatalba, menedékjogot kérni… (pireza)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.