Május 10,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nem történelemoktatás, hanem agymosás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 518,579 forint, még hiányzik 2,481,421 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Lustálkodós, kellemes, szerelmetes szombatot mindenkinek, akinek igénye van rá. Itt vége is a kellemességeknek, jön a valóság. A nemzeti mangalicaszerelő elkezdte felvásárolni az áramszolgáltatást. Is. Bonyodalmas adásvétel és cserebere révén eggyel kevesebb olyan darabkája marad ennek az országnak, ami ne az elfeküdt hajú stróman nevén lenne. Majd – talán ötven évmúlva, delehet, hogy száz év múlva – a történészek és az akkor élő utódaink (már ha lesznek ilyenek) talán megpróbálják megfejteni, hogy a bús francban nézte tétlenül egy egész ország azt, ami a kétezres években történt. Azt csak remélni merem, hogy a történelemkönyvekben lesz egy jó kis felsorolás. Ilyesmire gondolok: Mészáros Lőrinc 30 év, feleség 15 év, gyerekek, vők, 10 év, Orbán Viktor életfogytiglan, Orbán Ráhel, Tiborcz István…

Ez még várat magára (szerintem már nem sokat), de a hülyeség már rügyet bontott, kivirágzott, termést hozott, beérett, túlérett, megrothadt.

Rétvári Bence:

 Klebesberg Kuno egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter gondolatait idézve az államtitkár arról beszélt: az iskola feladata a hazafias ember nevelése, aki kiáll a nemzet értékei mellett. (MTI)

Én nem tudom, Klebesberg Kuno mondott-e ilyen ökörséget. Ha igen, az legalább száz évvel ezelőtt történt. Azt szülőként merem állítani, hogy az iskolának nem csupán nem kötelessége, de még csak joga sincs semmi hasonlóhoz. Nagyon beteg az a társadalom, amelyik szó nélkül eltűri azt, hogy egy kormány – az államtitkár csak a száját adja ehhez – ilyen förtelmes üzeneteket közvetítsen. Ez annyira náci mentalitás, amennyire csak lehet. Beteg. Torz. Ijesztő.

Nem csak Rétvári száján át üzenget nekünk a maffia, hanem a történelemhamisítás nagyasszonya rúzsozott ajakát is érdekes gondolatok hagyták el.

 Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója azt mondta, hogy a történelemoktatáson “nemzetünk túlélése múlik”.

Ó, dehogy! Ez nem történelemoktatás, hanem agymosás. És nem nemzetünk, hanem a maffia túlélése múlik rajta. Ezt jó lenne megérteni, mielőtt késő lesz.

Több ezer munkavállalónak csökkentheti a bérét Németországban a BMW járműgyártó társaság egy takarékossági program részeként – jelentették pénteken német hírportálok. (MTI)

Ha valaki azt gondolja, hogy ez német probléma, az majd akkor is hajtogassa ezt, amikor Magyarországon elkezdődnek a szemmel látható gondok. A BMW nyeresége több mint 28 százalékkal csökkent egy év alatt. A válság hatásai már most is érzékelhetőek, ez valószínűleg csak romlani fog. Az ország nagyon kiszolgáltatott az autóiparnak, ha az meg talál rogyni (és félő, hogy ez történik), azt nagyon meg fogjuk érezni. Ha ez bekövetkezik, majd mindenki, aki lelkesen tapsikolt Orbán Viktornak, gondoljon arra, hogy nincs akkora baj. Lehet, hogy neki, a párjának, a gyerekének nincs többé megélhetése, de például Orbán Viktor (és minden NER-lovag) családja remekül át fogja vészelni a nehéz időket.

Frans Timmermans csütörtökön Brüsszelben “eligazítást” tartott Karácsony Gergelynek, “a bevándorláspárti ellenzék” főpolgármester-jelöltjének.
    Deutsch Tamás szerint Timmermans egy nyíltan bevándorláspárti politikus, aki a “leghajmeresztőbb” bevándorláspárti elképzeléseket képviseli, Soros György “első számú szövetségese” Brüsszelben, “nem Hollandia európai uniós biztosa, hanem Soros György biztosa az Európai Bizottságban”. Rendszeresen személyesen egyeztet Soros Györggyel, így tett például a legutóbbi ENSZ-közgyűlésen is, New Yorkban, szokás szerint zárt ajtók mögött – jegyezte meg. (MTI)

Értem én, hogy választási kampány van. Azt is értem, hogy a fideszesek jóformán semmit nem kockáztatnak, hiszen megvédi őket a gazdi. Ezért bármit le lehet írni, ki lehet jelenteni, annak semmi következménye nincsen. A kérdés csak az, hogy biztos-e abban a szolgasereg, hogy ez mindig így marad? Deutsch Tamás akkor is ennyire határozottan ki fog állni a véleménye mellett, ha a bíróság előtt kell bizonyítania az igazát? Úgy értem, akkor, amikor nem Polt Péternek fogják hívni a legfőbb ügyészt. Alig várom, hogy kiderüljön.

Addig is, további jó lustálkodást. Mi szorgosan dolgozunk, akár szombat van, akár vasárnap. Hamarosan szólunk befele.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!