Május 10,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon miért nem folyik nyomozás a választási csalások ügyében?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 518,579 forint, még hiányzik 2,481,421 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Demokratikus Koalíció az iránt érdeklődik, hogy Polt Pétert vajon mégis miért nem hozza lázba az, hogy választási csalások soráról számolt be a hazai sajtó. A történetek elég egyértelműek, mégis úgy tűnik, hogy a hatóságok nem kívánják a választások előtt kivizsgálni a különböző ügyeket. Meglepő? Nem hinném, ettől függetlenül ismételten csak felháborító.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdést intéz Polt Péter legfőbb ügyészhez, amelyben arra kíváncsi, hogy az ügyészség miért nem nyomoz a “nyilvánvaló tömeges választási csalások ügyében”?

A párt frakcióvezető-helyettese szombati, budapesti sajtótájékoztatóján az Index csütörtöki cikkére hivatkozott, amelyben azt írták, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) szerint a “rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütközik”, hogy Záhonyban a lakóházakba sok ember van bejelentve. A bizottság ezzel az MSZP panaszának adott helyt.

Arató Gergely azt mondta, hogy a DK már a 2018-as kampány idején bemutatta, hogyan működik a “fideszes szavazatvásárlás” az ukrán határ mentén. A politikus állította, hogy sok ezer olyan ukrán állampolgár szerzett fiktív lakcímet Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, akik a magyar nyugdíjért és egészségügyi ellátásért “cserébe a fideszes polgármesterjelöltekre és országgyűlési képviselőkre szavaznak”.

A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott: felér egy beismeréssel, hogy a kormány évek óta nem tesz semmit a fiktív bejelentkezések gyakorlata ellen. A sajtótájékoztatón kérdezték Barkóczi Balázst, a DK szóvivőjét arról, hogy a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi és hangfelvételeken Lackner Csaba kispesti ellenzéki önkormányzati képviselő közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél. A videofelvételen az is látható, ahogy Lackner Csaba épp egy “kólának” nevezett, fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot, amelyet később egy tányéron kezd el kiporciózni bankkártyája segítségével.

A politikus azt felelte, Gajda Péter kispesti polgármester már pénteken elmondta, hogy a felvétel valószínűleg hamisítvány, a DK pedig hisz neki. Ebben a kampányban “annyi mocsok szakad ránk”, hogy nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól a koholmányokat és a “valódinak tűnő” felvételeket – fogalmazott. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!