Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Trotty

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves Hallgatóink, itt a NerGardrób, a Nemzeti Keresztény Közrádió hullámhosszán. Itt vagyunk az első Budapesti Fashion Week gálaműsorán, egy némileg rendhagyó helyszínen, a Keresztény Szabadság Hídján, szemben a Mészáros Gellért Szállóval. A hídon a gyalogos- és villamosforgalom zavartalanul akadozik, miután a rendezvény miatt lezárták ma estére. Nyáreste van, madár dalol a Vajda Tini fánkozóján. Az első sorból közvetítjük – elsősorban Nektek – a világszínvonalú divatparádé záróepizódjának eseményeit. Mindig is nagy divatnagyhatalom voltunk, de csak most jutottunk oda, hogy London, New York, Koppenhága után immáron mi is büszkélkedhetünk saját divathéttel. Ebből is látszik, hogy Magyarország jobban teljesít. A legkiválóbb honi divattervezők mutathatták be alkotásaikat az elmúlt napokban. Nemsokára megtartják a várt eredményhirdetést. 

Sokan szorongunk a szellős, ám alulméretezett hídon, a hullani vágyó öngyilkosok mekkájában. Mindenki itt van, akinek fontos a makulátlan megjelenés – és persze előzetesen átesett a szigorú nemzetbiztonsági átvilágításon. Tülekednek a tüllök, forronganak a fodrok és a forrónacik, a Nagy Hadronütköztetőben sincs ekkora kalamajka. A gondtalan élet, a remek rezsiutalványok és a neregyenlőség ünneplése ez a színpompás kavalkád. A díszvendégek közül kitűnik a Nej, vietnámi papucsban és kényelmes otthonkában, színeskeretű SZTK-szemüvegben.  Közelében Rákhell pelenkaexportőr és távolkeleti főtárgyaló áll a saját lábán. Mellette ujjatlan, cipzáras, narancssárga Ombre Clothing dzsekiben maga a Vej cirkál, víz- és ízlésállóan. Fellép még csiricsáré cicanadrágjában a szexi Szeszile, akinek férje – a neves  parafenomém és idiótaetető – arról is híres, hogy addig képes tágulni, ameddig a lakása engedi. Tőle, a kissé drága Tónitól számazik a közszájon forgó mondóka: „Surmó parasztgyerek vagyok, / én a pénzért élek, halok.” 

Nem messze tőle észlelni Vakondi visszaeső migránslátót (havi egymillióért). Sokaknak soknak tűnhet őt egyszerre hetvenezer példányban látni ahhoz képest hogy akkor is jobban nézne ki, ha a semmire semmit venne fel. Amott Kuszatekintetes Eltolcsy motoz. Duplacsatos habony-cipöjében, érdekesen szabott öltönyházában bizony, ő sem egy macsóhímzés. Megvan a Torokcói is, ki esmént puccsba vágta magát. Boeing, buggyos gatya, cifraszűr – panyókára vetve. Béfelé növő fürtjein kócsagtollas kalpag hegyel. Karikás ostor és szemek egészítik ki a felszerelését. Betyár egy legény ő, istenuccse. Látni még itt számos titkos vagy féltitkos miniszteri tanácsost és titokszolgát, lézengő rittereket, csillogásra és 15 perces hírnévre vágyó yuppiekat. Szép számban flangálnak végsőkig elszánt nertisztviselők, tudákos vajákosok, nagymellényű oligarchák nagy mellű cicababái, övön aluli celebek és ölebek, faragatlan fajankók alkalmi ruhában, rendszereken átívelő kútmérgezők és további reménybeli börtöntöltelékek. De ne pazaroljuk rájuk a szót, lássuk, kik a díjazottak és melyek a legkiemelkedőbb alkotásaik!

Ám először is mutassuk ki a zsűri tagjait, akiket talán nem kell bővebben bemutatnom. Az asztalnál helyet foglal Egyedi Emőke divatdiktátor – a Zsűri Elnöke, az elmaradott Bajorországból hazánkba menekült Georgia Köpjle biztonságpolitikai és UFO-szakértő – kormánykiküldött, Snitt Máris történés és a néhai Rubovszki Hörg szelleme. Mellettük ül három zebracsíkos győzike és két tiszelkünde. Utóbbiakat abban a hiú reményben válogatták be a döntnökök közé, hogy hátha ők négyen kitesznek egy puzsért.

A   zsűri elnöke most fogja bejelenteni, hogy természetesen – bár valamennyi pályázó műveit nagyra értékelték – csak a legnemzetibb, legkormányhűbb kollekciók nyertek helyezést. És mit ad Isten, csupán két divatcég viheti el az összes díjat. Ezek a mázlisták a NER-TREND és a 2Roule de Flance, amelyekről viszonylag keveset tudni, hiszen csak nemrég alakultak. És lám, máris nagyot alakítottak!

Nem, nem, itt valami félreértés forog fenn, a tisztelt Elnökasszony rosszul mérte fel a helyzetet. A lista, amit elkezdett felolvasni, az a saját különvéleményét tükrözi, a zsűri többi része másként döntött. A kormány által delegált tagbaszakadt zsűritag – találékonyságának köszönhetően – máris átvette a szószoló szerepét, mialatt a mentők diszkréten elszállították a neves divatszakértő asszonyt. Részéről bizonyára szándékos provokáció történt, ami nyilván nem maradhatott következmények nélkül. 

Mi a high fashion-nal harcolunk a békéért, a korrupció és az O1G pólók térhódítása ellen! A meglepő kivágások helyett a mulatságos átvágásokat preferáljuk. Tehát a végleges és megmásíthatatlan döntés szerint az I. Díjat a NER-TREND nyerte el, a II. Díj a 2Roule de Flance stábjáé. A harmadik díjat ki sem osztották, mivel csak két kormánypárti cég volt a jelentkezők között. A többiek fellebbezhetnek, ha akarnak, a beadványaikat az ÁVH (Alkotmányvédelmi Hivatal) bírálja el nagyon hamar vagy 30 éven belül. Tucatnyi lefüggönyzött ablakú fekete autó áll állandó készenlétben a hasonló ügyek és állampolgárok rövidre zárása érdekében. 

Lássuk előbb a 2Roule de Flance modelljeit.

Testhez simuló újtrapper farmer milf szőkéknek, méltán világhírű hazai termék. Máltán nem ismerik. Könnyű, elasztikus viselet, menekülő kislányok felrúgására ideális. Farmering, Tisza István sportcipő, és az elmaradhatatlan egészségügyi maszk a fertőző emberfajok ellen. Kiegészítők: egy videokamera és a feltétlen nemzeti elkötelezettség.

Edzett tudatú nernyugger. Flaneling, terepmintás vadászmellény, sokzsebes térdnadrág, zoknira felvett krisztusszandál – és amivel zsonglőrködik haladtában: féltucat csirkefarhát. Arcát jótékonyan takarja egy óriásplakát: „Köszönöm, hogy nekem még lehet nyugdíjam!” . Könyökvédőjét melegen ajánljuk sorbanálláshoz, görbe estékhez, de akár hidegen is fogyasztható.

Újságírónak álcázott pártkatona viszi a pálmát, impozáns formaruhában. Steppelt fityesz-pufi, orbánkockás karrier-ing, pipaszárú csőnadrág. Mértéktartóan ízléses öltözék gyónáshoz, keresztény imádkozáshoz és uszító trollkodáshoz. A kultúrharcos nermellény világos üzenet a hitvány ellenségnek – de tőlem ne kérdezzék, mi is ez az üzenet, mert ehhez még nem vagyok eléggé kulturált.

Cuki meglepi: egy varkocsba font hajú kislány ugrókötelezik végig a kifutón, neróvodás egyenruhában. Karjain szívecskés úszógumik, hátán helyeske hátizsák olyan páréves gyerekeknek, akik épp most kaptak kölcsön százmillió forintot, hogy második lakásukat is megvehessék.

Kórházba tartó éltes nőnemű emberi erőforrás, kompressziós harisnyában. Beszédes, mint egy némasági fogadalom. Magával rángatott kerekes bevásárlószatyrában írópapírok – hogy legyen mire kinyomtatni a zárójelentését, töltött borítékok – hogy észrevegyék. Tisztálkodószerek, pelenkák minden esetre, WC-papír tekercsek. Utóbbiakat azért nem érdemes otthon felejteni, mert a világszínvonalú, muskotályos ispotályban legfeljebb csak egy – a kertben frissen fogott – sündisznót tudnak felajánlani a nemes célra. 

Úgy áll rajtunk a múltunk, mint tehénen a klottgatya. Ezért a régi és az új szimbiózisa, a tradíciókba ágyazott modernség hozhatja el az összmagyar lelki békét. Szögekkel kivert harcos üget be hintalovon, miközben épp hátrafelé nyilaz. A kurultajon és szabadidejében szeret kumiszt nyakalni, türk halvát eszegetni. Redőző lebernyeg, szablya, csodaszarvas-mintás csizma egészíti ki ősi öltözetét. Befőttes guminővel összefogott szakáll és haj, egyik szeme szikrázóan szkíta, másik szeme hun? 

Street style performansz következik. Egyvérből való békemenetes látszik jönni eléfelé. novaboros hangulatában szétrúg egy botlatókövet. Együttérző taps kíséri tántoríthatatlan botladozását. Derekán csikóbőrös kullancs, kezében gazdagon díszített fokosnak álcázott borfokoló. Orbáncos orrával, a hóna alá csapott Lokállal, szájkosarán átható vicsorgásával hamisítatlan cöfös jelenség. 

És most besza-behu! Az abszolút győztes NER-TREND modelljei  következnek, akik, igen, mind valódi, hús-vér politikusok! Ők kizárólag miattatok, a kritikus tömeg kedvéért vállalták, hogy fellépnek a kifutó világot jelentő deszkáin. 

Máris jön a zseniális Állai Mantrás, a legendás elvtárs és tilitoli divatikon, az elegancia netovábbja, a benzinár-csökkentés mezőkövesdi guruja. Sanchopanzás kerekdedség, lehengerlő hájbáj. Gasztronómiai ízlését a hurkás nadrág fémjelzi – de legalább nem domborodik ki a … tőkesúlya.  Kitaposott félcipőjében – a másik felét ellopták -, úgy néz ki mintha benézett volna valamit. 

Csillagos ötöst érdemel Jééné Ugorszky Csincsilla kutatási célú kormánybiztos bemutatkozása a thürmervörös szőnyegen. A csiricsáré színek, a feltűnő minták mámorítóak. Haja hidrogénezett, szemhéja csillámporba mártott, topja buggyanóan feszes, miniszoknyája combközépig érő, körömcipője plüsspöklila, retekülje csípőből tüzelő. Hát csoda, hogy elrabolta a szívünket is?!

Feltűnik a schneidig Magyarh Szilamér, szilárd fején golyóálló üstkondér, benne gőzölgő halpaprikás paprikázza a hangulatot. Lőszeres övén – amelyben high capacity rúzspatronok is elhelyezhetők – nett bajonett lifeg. A dalia súlyfeleslegét czímeres birkozódressz tartja össze – lábai alatt csak úgy reng a kifutó! Szól a honvéd banda, Stefánia-szeletek repkednek a levegőben, ladi ladi lom, spárga, liliom.

A Kék Duma keringő dallamára előtáncol Svihák Naftalin, fényességétől elsápadnak a nóvák. Orrnyergén rózsaszín szemüveg világol, fülcimpáján narancsszínű dicshimnusz fittyeg. Csitt-csatos ingruhája lebben a szélben, sötétítőt old az ég vizében. 

Megérkezett a nyelvtörők mágusa, a tuszi-hutu konfliktus alulmúlhatatlan szakértője, az autódidakta Kupakos Lali, kit gyakran tévesztenek össze a saját mellszobrával. Forprofit okuláréján nem fog az idő vasfoga.   Motorkerékpáros bőrszerkója igencsak trendi. A kivehető szivacsbéléses Neck Brace motoros nyakmerevítője támogatja a nyakát, gerincét és a nagyotmondásait.  

Szíjirtó Méter főállású kakadu és külügyér pattog elő, hátán úszómedencéjével, kezében tankjegyekkel tömött Szíj Melinda szatyor. A már diplomatakörökben is divatjafogyta kürtőskalap helyett kürtőskalács fészkel a fején. Kissé extravagáns, de szívünknek tetsző viselet. Félmillió forintos zakóját már kikukázta az ellen, talán ezért is futkos jelenleg színgazdag suhogóban és eredeti daidas sportcipőben. Fülembe cseng egyik veretes mondata: „A világon mindenki hülye, csak én vagyok villanyos.” Útján kiséri a Keszikusza fustballcsapat. 

A székelyhimnusz hangjaira belovagol Tömjén Zsóti, a híres nagy vadász és szalonkakirály. Szerelése leginkább egy kalap- és sáltartóra hajaz, lévén a homlokán egy háziasított rénszarvas agancsa. Ő sem adhat mást, csak mi lényege. Waterstop technológiával varrt thermokabátja, bivalybőr nadrágja ellenállnak minden bírálatnak. Kravátlija ványadtan lóg plágiumügye kipattanása óta. Töltött fegyvere feltétlen méltóságot lövell.

Előslattyog önhomályából Kő-vér Zászló, akinek nem jut kapanyél, kinek bajszán nem billeg morzsa. Idén elnyerte a Legszebb politikus szépségverseny I. Díját a férfi kategóriában. Gratulálunk sikeréhez, amely mindannyiunk sikere egyben! Az őt kísértő neje lenge anyagú országzászlónak, ő maga mereven álló zászlótartó rúdnak öltözött ezalkalommal.

És most lássatok csodát! Műsorunk és a nap fénypontja következik, a földre szállt Ember, az az Egy, Aki Mindent Visz! Jöjjön élőben maga Ormány Diktroll, mindannyiunk viktátora, labdazsonglőr és utcai harcos. Aki ugyan már zsenáns potrohot eresztett, de ez sem tántorítja el abban, hogy rendületlenül védje Európát, és benne azt, ami már az övé. Miután az EU és a V4-ek csúcstalálkozóin, kancellárokkal, országelnökökkel, közmegvetésnek örvendő diktátorokkal és echte fasisztákkal fényképezkedve már látványosan bemutatta, most, itt, szemrebbenés nélkül elhozta közénk is – egyszerű nerkompatibilis polgárok közé – a tahóság és ízléstelenség ízeit, a toplák megjelenés ismérveit. A non-stop hadfi oversized egojához illő zakóba szeret öltözködni, amely kellően tágas ahhoz, hogy a folytonviselt golyóálló mellényét is befogadja. Zsibvásári nyakkendője jó ürügy arra, hogy – kényszeres zavarát és mozgásait leplezendő – gyakorta megigazgassa. A fáma szerint adekvát hangulat adtán – a legszűkebb körben persze – túlhosszúra szabott öltönynadrágja elharmonikázza az orosz hajóvontatók dalát: Eh uhnyem…  (Zúg a Volga…). Emelkedett légkör esetére repertoárjában szerepel a Monti csárdás vérpezsdítő dallama, de játszva eljátssza akár a Liszt Ferenc Repülőtér rapszódiáját is. Ahogy azzal a médiafölényes tekintetével végigaraszol a kifutón, szédítő illatként lengi körül féktelen hablatya. Ő maga a mindenható, bayerzsoltos szeretet! Imáink bentlakója Ő, aki Kettő Az Egyben: Megváltónk és Megmentőnk egyszemélyben. Halleluja!

Megállapíthatjuk: lejártak már azok az idők, amikor a politikai elit kénytelen volt horribilis összegekért nyugati világmárkákat vásárolni a Mariahilfer strasse-n, melyeket aztán csak félve mertek villantani itt-ott. Vezetőink rájöttek: sokkal kifizetődőbb, ha ők maguk gründolnak olyan cégeket, amelyek piszoknagy összegekért adják a bóvlit. A  Turistaforgalmi, Utasbajátellátó, Rovar- és rágcsálóelriasztási Intézet (TURI) égisze alatt létrehozták és működtetik a Divat,  Díva és Designipari Ügynökséget. Ennek menedzselése alatt  a nemzeti divat- és fülkeforradalmárok a divattörténelem legpatriótább módiját  honosították meg hazánkban – néha egészen meghökkentő megoldásokat vetve be. Az elkötelezett styling minősége immáron valószínűleg elérte a tetőpontját. Az exportillúzióinkat az a vakhit táplálja, hogy a világnak most pont erre van feltétlenül szüksége. Minderről a mai vízközeli, feledhetetlen buli is meggyőzően regélt. 

Már mindenütt kapható a nemzeti neokonzervatív felső- és alsóruházat minden hozzávalója. Hadd soroljak fel néhány népszerű terméket, honi márka mindahány. Igencsak kelendőek az esti cigányverésekhez ajánlott kapucnis felsők beépített boxer gyűrűkkel, valamint a gojzervarrott szögestalpú bakancsok. Nagyon fogy a direkt honleányoknak kifejlesztett, bézs színben kapható tépésálló blézer és a migránsbiztos halasi csipkés fehérnemű. Didifix néven fut egy virágos kedvű melltartó, amely rejti a keblet, de kiemeli. Igaz, néha nehézséget okoz a férjeknek, hogy kirázzák feleségüket a melltartójából – de már gondolkodunk a fejlesztésen. Van egy – kétkedőknek szánt – látásjavító szemüvegünk, amely öltöztet. Igen, még azokat is, akiknek kilóg a segge a gatyából. Egy show mint száz,  kezdhet reszketni a Gucci, a Louis Vuiton. a Givenchy, a Hugo Boss és a többi mihaszna szipoly! A tajtmagyar vintage stílus elindult világhódító útjára!…

Közszolgálatilag imént kaptuk a hírt hogy a Habony Árpád hídon baleset történt. Egy véletlenül arra haladó TEK-páncélos ütközött a tesze-tosza Valósággal – nem csoda, hogy az utóbbi húzta a rövidebbet. Újraélesztésében többen segédkeznek. Reméljük, sikertelenül járnak – ez mindannyiunk közös érdeke. 

Kedves hallgatóink, helyszíni közvetítésünket befellegzzük, Önöknek – Nektek! – további migránsmentes szépestét kívánok! Nereszmény Keresztélyt hallottátok, a Nemzeti Keresztény Közrádió NerGardrób című műsorában. Ne feledjétek: mi sosem süllyedünk annyira mélyre, hogy ne tudnánk még mélyebbre süllyedni. Divatba hozzuk az országot mindenáron, hiszen identitásunk szempontjából sem mindegy, milyen hacukát öltünk magunkra. Tőlünk izibe’ megtudhatod, mi hír a nerdivat csilivili világában, mi a pálya a fast fashion és a konfekcióipar elleni harcban, hol és mennyiért vesztegetik a legmenőbb cuccokat. Mi aztán tényleg megmutatjuk, mi a sikk máma, mindig frissen, mindig fiatalosan, mindig stílszerűen – a hazáért és a keresztény szabadságért!

2019  

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.