Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nagyon Eredményes Rendszer

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Piszok jó hírem van, és sietek is megosztani mindenkivel, akit érdekel, és azokkal is, akiket nem. Most, amikor választási kombájnilag naponta potyog kifelé valamiféle csontváz vagy egyéb valahonnan, már nem csak a szekrényekből, ránk fér egy kis felüdülés.

Az történt ugyanis, hogy tulajdonképpen megvilágosodtam. Még nem teljesen, sajnos, de megfejtettem létezésünk egyik nagy talányát: azt, mitől olyan a NER, amilyen.

Anatole France vezetett rá a megoldásra, ugyanis ezt mondja az „Angyalok lázadása” című könyvének egyik szereplője:

Elég gazdag vagyok ahhoz, hogy igazságos lehessek.

Hát itt van a vak komondor elásva! (Akkor hogyan lehetett megbotlani benne? Igaz, ez régebben volt, de ugyanebben a nagyon eredményesben.)

Ennyire pofon egyszerű a magyarázat. Még nem elég gazdag a rendszer, ezért nem tud/akar/képes igazságos lenni. De majd nemsokára… amikor eléggé zsíros (bocs, tehetős) lesz, tényleg eljön a Kánaán, a Nirvána, a földi Paradicsom, vagy valamelyik ezek közül.

Akkor majd, például, nem kellenek választások sem. Minek? Nagyon igazságosan el fogják dönteni a NER-ben, melyikük (vagy csemetéjük) uralkodhat egy kicsit. Eredményesen kell ám azt (is) csinálni, és ennek az alapkövetelménye a fejenkénti 123 456 milliárd vagyonka lesz. Az uralkodók részére, természetesen. Nagy feladatot kell majd megoldaniuk a jövendőbeli vezetőknek, kettőt is. El kell érni, hogy minden egyes honfitárs tagja legyen a rendszernek (a belépési jattot majd megbeszéljük…). Ha ez megvan, jöhet a TER, A Tökéletesen Elmebajos, javítom, Eredményes Rend.

Sok minden nem kell majd már akkor, talán Parlament meg önkormányzatok sem. Azok is, minek vannak? Csak viszik a pénzt – az épületek rezsije, a dógozók fizetése, mittudomén. Fölösleges. A Tökéletes Rendben majd döntenek a tökéletesek, és az tök jó lesz.

Ez még a jövő zenéje, most vagyunk az előkészítési szakaszban, Aki túléli, jól jár majd, a papok is azt ígérik mindig, a mennyországban minden pompás lesz.

Addig viszont ne is tessék igazságosságot várni, mert akik nem elég gazdagok, azok igazán nem érnek rá mással foglalkozni, minthogy azzá váljanak. Vajon ma mennyi lehet az a csekély vagyonka, amennyivel valaki a NER-ből megelégszik? Pár éve olvastam, hogy az egyik, azóta is miniszter bácsinak 27 ingatlana van, a saját vagyon nyilatkozata szerint (hivatalosan, tehát). Gondolom, két hetenként (így jön ki az évi 54 hét) beköltözik a soron következő házikók valamelyikébe, hogy rajta tartsa vigyázó szemeit a jószágon. Jóságból ez az ember azt üzente a többieknek, tartsanak kecskét, vagy szedjenek gombát, ha nincs mit enniük. A levegő még ingyé vót akkor….

Érdekelne, hol lesz meghúzva az „elég gazdag vagyok már” határ a NER-ben,  és mikortól várható az igazságosság? Tudom, mit gondoltok! EZEKTŐL?? IGAZSÁGOSSÁG???

De, kérem szépen, hát mi más lehet a mai harácsolásuk mögött, mint a tökéletesség elérése? Sőt, annak kiterjesztése is, először csak Európára, később az egész (üldözött…), nagyon keresztény világra. Nagy munka ez, hiába, na. Más okát ugyanis nemigen látom ennek a mai elmebajos vágyakozásnak a pénz és hatalom iránt. A pénz a hatalom eléréséhez kell, a hatalom meg további pénzek megszerzéséhez. Egyszerű, mint a megvilágosodás.

Egy kis bökkenő azért maradt, vagy sántít a gondolatmenet. Ha mindenki tagja lesz a nagyon eredményesnek, akkor mindenkinek lesz 123 456 ezer milliárdkája? Akár természetben, akár zsében? És az uralkodást is bárki megpróbálhatja majd? Egy-két hétre, hátha okosabb, mint a többi NER IQnuku? Vagy akkor már nem is kell semmilyen vezetés, minden tökéletesen megy majd magától, kézi és egyéb vezérlés nélkül?

A napokban láttam egy kutatást, melyben külföldi szakemberek és az MTA vezető munkatársai is részt vettek. Az előrejelzésük szerint 2070-re Magyarország lakosainak száma HAT millió fő alá csökkenhet, ha a tendencia nem változik (elöregedett társadalom, kivándorlás, egyebek). Gondolom, ez még sok lehet ahhoz, hogy a TER diadalmaskodjon mindenki életében, így aztán valószínűleg még várni kell egy kicsit a tökélyre.

Emlékszem, Kádár mindig csak egy év nehézséget ígért, de majd azután! A hetedik évben adtam fel a reményt, azt hiszem, de lehet, még előbb.

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.