Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Idióták országa ez, ahol felhúz egy fóliacafat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A fene essen a selejtjébe! Ki akartam bontani az új alufóliát. A védő műanyagot még bravúrosan sikerült levennem. Aztán a kis fehér szalaggal próbálkoztam. Normális esetben az egyből engedi tekerni az alufóliát. Nos, ez nem engedte, cafatokba hullott le. Egy része ráragadt a hengerre, elő a kést, óvatosan felvágni, a két végét egyszerre megfogni, és… Négy viszonylag nagyobb darabot tudtam megmenteni. Légy átkozott! Irány a kuka! Kidobtam. Érte a pénzt is. És még csak reggel van.

Az hétszentség, hogy ez is a Soros hibája, odafigyelhetne arra is, hogy milyen minőségű alufóliát sóznak ránk az Unió országaiból. Lehetőleg idegkímélőt, használhatót. De tényleg! Ha magyart veszek, akkor sem járok jobban, pedig hányszor próbálkoztam, imádkoztam, hogy legalább csak most az egyszer tekeredjen. Nem tekeredett. Pedig jogom van ötszáz forintért használható portékát venni.

Bitang Soros, ha egy rohadt fóliával így átvernek, akkor mi a francot várhatunk például a jogállamiságunk nemlétezését illetően. Az, hogy Magyarországon megszűnt a jogállam, az is a Soros György áskálódása. Amikor nem Brüsszelben udvarol az Európai Unió vezetőinek, akkor álruhában Magyarországot járja. Mit láthat? Polt elvtárs legfőbb ügyész folyton csukott szemét, amikor a csaló, lopó elvbarátokat még meg is dicséri; vagy Handó Tünde asszonyt, amint kicsinálja a bírókat. Pedig normális országokban a korrupt maffiózókat lecsukják. Nálunk dicsőség annak lenni. Hogy van pofája dr. Trócsányinak is villogni az Európai Parlamentben, amikor ott van a bélyeg a homlokán, mert nem mernek csatlakozni az Európai Ügyészséghez. Be vannak trottyantva a gazok a sok elkövetett gazságuktól. Jobb az, ha köztük marad. Ám az nem marad köztük, sőt az országhatáron is áttör a magyar elit szégyene.

Nagyon rosszul szerepelt Magyarország a jogállamiság helyzetét értékelő listán – írta a Helsinki Bizottság. A világ országait vizsgáló World Justice Project felmérése szerint joguralom tekintetében az EU-t, az EFTA-országokat és Észak-Amerikát tekintve Magyarország a legutolsó helyre került. Még olyan országok is megelőznek minket, mint Jordánia vagy Botswana. A demokrata Soros bármire képes, ugye, hogy betegyen az ő pénzén egyre csak eszét vesztő Orbánnak. Hogy nem sül le a bőr a gőgös, narancssárga pofájukról!

Még elkeserítőbb a kép azon a listán, ami azt mutatja, az ország kormánya mennyire elkötelezettje a törvényeknek és jogállami intézményeknek. Ott Magyarország a 103. helyen áll a felmérés szerint.

Az a legszomorúbb, mert hagytuk, hagyjuk, hogy ezeknek a koronázatlan kiskirályoknak lételemük legyen a törvényen kívüliség, a maguknak összebuherált alaptörvény; a parlamentarizmus teljes likvidálása és a hasonmásokból összerittyentett alkotmánybíróság. És ebben azok is tettestársak, akik szájtátva, de bután ujjonganak a zsarnokságnak, mert olyan hülyék, hogy fogalmuk sincs a valóságról, és nem is érdekli őket. A hazugságokkal, a gyűlölködéssel ámított emberek. És nekik éppen ez tetszik a kifordult Orbánban. Nem tudom, hogy minek kellene történnie, hogy kiábránduljanak belőle. Persze, majd azok letagadják nagy ártatlanságukban a csillagos eget is, akiknek egyszer csak elapad az elorozott uniós és magyar közpénzes slag. A többieket, a kezet csókolókat, bálványimádókat… nem tudom. Eljön az ő vezértelen idejük is. Addig tapsolnak még, hogy egy partiban vagyunk az illiberális és diktatórikus mintaállamokkal. Oroszországgal, Törökországgal, Kínával.

Olyan Orbán országa, mint az alufólia. Tudod, hogy csillog-villog, aztán, amikor kibontod a tasakjából, nem bírsz vele, szakad, gyűrődik, nem engedelmeskedik. A mi fóliánk ilyen, a hatalom csak a csillogást látja, és a mi pénzükből érték el, hogy szakad itt minden: jogegyenlőség, emberség, szabadság, demokratizmus, európaiság. Közben ezek a korrupciós maffia lovagok híznak, mint az öreg János jól etetett malaca. És mindig van újabb és újabb soros dagadó bukszájú közöttük.

A hazafiak, Isten legócskább követői tesznek tönkre emberi életeket, belerohadsz, akkor sem boldogulsz. Így gondolta Orbán a rendszerváltáskor? Így, pontosan így, ezért akarta mindenáron a hatalmat. Magának meg azoknak, akik munkával soha a büdös életbe nem léptek volna bele a luxusba. Megbocsáthatatlanul gazemberek, akik más embereket löknek bele a mocsárba, azért, hogy glóriát építsenek a fejük fölé. Belül pedig olyanok, mint az iszap. Soha ennyi reményt vesztett, magányos és rosszkedvű magyar ember nem élt ebben az országban. Békeidőben rombolták le ezek az agybetegek embertársaik lelkét, testét. Orbán a legocsmányabb politikusok között végzi. Lesz ilyen lista, az biztos.

Ez egy olyan ország is lett, amelyikben az alufóliába csomagolt Rogánnénak a férje is lopja el a közpénzt. A K-Monitor korrupciókutatással és közadatokkal foglalkozó szervezet gyűjtése szerint eddig legalább 273 millió forint szponzorációs támogatás kapott állami cégektől Rogán Cecília cégének, a Nakama & Partnersnek a sporteseményei. A Nemzeti Kommunikációs Hivatalt a Rogán Antal miniszter által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, tehát tudomásuk lehetett a miniszter feleségének támogatásáról.

Kurva egy ország ez (így igaz, Gyurcsány Ferenc), ahol szerencse dolga, hogy mikor kinek vagy a barátja, a felesége, férje gyereke azért, hogy csak így boldogulhass. Rettenetesen felhúzott a fóliacafat. És még ezt is én fizettem ki.

Az önök véleménye

Balatonfüredi történet: vízparti étterem, tegnapi napi esemény. Asztalosnak tűnő felszolgáló, köszönni sem tud. Megelőztem. Hiba. Huszonhatodszor használt olajban sült halak. Keserű. Hiba. Mindezért 12.000.- Ft. Hiba, mivel elmondtam a véleményem arról, amit soha nem szerettem volna kóstolni. Reakció: semmi. Nem vendéglátós, hanem nemtommi. Na, ezért megyek bárhova más vidékre, mert ezek 2 hét alatt akarják megkeresni a 3 hónapot. (Zsolt)

Jók a zenék. <3 Itt hallottam életemben először Omniát. Azóta éjjel nappal az megy. Köszönöm!!! (Zovize)

Hm. Az kevés. Ahhoz tanulni világot látni széles körű ismeretekre szert tenni, ja, és születés előtt beállni a sorba az Úr elé és várni, hogy nagyobb intelligenciával áldja meg őket. Ha ez nem volt, akkor csak a Lucifer maradt egyedüli lehetőségként. Ahogy elnézem, tényleg ez maradt nekik. (János)

A szerencsés emberek országa vagyunk, ahol igazából nincsenek is szegények, már csak azért se, mert azt a napi négyszáz forintot is remekül be tudják osztani. (Melinda)

Sajnos ez a nyüzsi egy ekkora értékű eszköz környékén nem ritka eset .. mondhatjuk általánosnak. Láttam ilyet a legnagyobb budapesti kórházban is .. úgy 20-25 éve. Talán csak a köztársasági elnök nem jelent meg. (George)

Így írtunk mi

Nem külön-külön kellene jajveszékelni a fotelból, hanem összefogni, utcára vonulni

Az igazi tanárokat sajnálom

Ha az ember kimondja, hogy szar dolog ökölbe szorulva gyűlölni egymást, akkor szidja Magyarországot?

A figyelem pogácsája

Csodavárás helyett

Ünnepség egy CT készülékért

Célba venni a legmélyebb szellemi nyomort

Waldorfos szülőként ne gondoljuk, hogy függetlenek vagyunk a közoktatás és az ország válságos helyzetétől

Nyüzsög a boldogság

Meddig bírjátok még?

A strucc és az ökörszem, Aiszóposz után szabadon

A nap kommentje:

E pillanatban éppen a rádió betelefonálós műsorában egy hallgató beszél arról – és szó szerint mondja -, hogy sztrájkolni kellene a tanároknak, nem nyavalyogni. Beszüntetni az oktatást az egész országban. Így mondta ez a rádióhallgató. Bele az éterbe. Most, hogy ezt az írást olvastam. Még hozzátette azt is, hogy értelmetlen dolog leveleket írni a kormánynak meg a Kúriának, mert azok csak körberöhögik őket. A pedagógusokat. És igaza van. A telefonálónak. Is. (Márti)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.