Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kitermelnék az ország fiatal spiclijeit, benyalóit. Hányinger és hányás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Hála Istennek meg a pártnak, van már tengeri kikötőnk is.

Magyarország tengeri kikötőt és kijáratot létesít az olaszországi Triesztben a magyar vállalkozások számára. Ezen örömködött Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Matteo Salvini olasz belügyminiszter.

A vámszabad kikötőben 100 millió eurós infrastrukturális beruházást is terveznek, hogy a magyar vállalkozások innen bonyolíthassák le exporttevékenységüket, amely várhatóan mintegy kétmillió tonna, avagy 78 ezer konténer lesz évente – ismertette a miniszter.

Miért éppen Olaszország, Trieszt? Ez lehet a gyümölcse Orbán-Salvini dúló szerelemének. Biztos vagyok abban, ha ez nincs, akkor kikötő sincs. Szijjártó már bejárta keletet, nyugatot, Afrikát, Ázsiát, fogy az útiköltség, közelebb kellett találni valamilyen nagy durranást. Talán bejön végre valami nekik. Emlékeznek, amikor a külügyi, állami Orbán-futár úgy ömlengett a kereskedőházakról, mint a Vezér tehette udvarlásul Salvininek? Csakhogy ez a kereskedőházi rendszer összeomlott, mint a kártyavár. Termelt is több milliárd forintos veszteséget 41 országban. Bedőlt. Semmiféle export növekedést nem produkáltak, sőt a teljes magyar exportból való részesedése csökkent.

Azt bírták elérni, hogy a Szijjártó Péter sporttársaival feltöltött Magyar Nemzeti Kereskedőház 2016-ban 9,1 milliárd forintos anyagi ráfordítással 5,6 milliárd forintos bevételt tudott összehozni. Pontosan az a véleményem, hogy Salvini barátsága semmire sem biztosíték, az pedig pláne nem, hogy nem Fidesz-közeli vállalkozóknak építik a pénzünkből a kikötőt. Ismerjük már jól ezt a bandát. Mire számíthatunk? A kereskedőházak összeomlásában benne voltak a miniszterelnök családjához közel álló jordániai üzletemberek; Tiborcz István egyik érdekeltségében is társtulajdonos török milliárdos; Matolcsy-rokon, és egyéb, szövevényesen összekapcsolódó üzleti körök.

Az urambátyám-világban a cég egyik vezérigazgató-helyettese Kun Gábor, Szijjártó Péter érettségivel bíró futsalos csapattársa, aki szép karrierrel lett gyorsan asszisztensből felső vezető. Ha akadtak is profi külkereskedelmi tapasztalattal rendelkezők is, azért amatőrök, fideszesek cseszték el a boltot.

Magyarország egy 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező 32 hektáros területet vásárolt meg Trieszt kikötőjében 31 millió euróért, 60 éves koncessziós szerződés keretében.

Figyelem, lesz nekünk tengerünk, ha így haladunk. Jönnek a kínaiak, nekik semmiség megkreálni egy körülbelül 560 kilométer hosszú, a Dunát az Adriai-tengerrel összekötő csatornát. Ha már megbirkóztak őseik a 6000 kilométer hosszú kínai nagy fallal. Ne nevessenek, itt bármi lehet, hajózhatunk még a csatornán. Javasolt útvonalam: Budapest – Maribor – Ljubjana – Trieszt. Addig is várjuk, ki mit kaszál magának az új kikötővel. A csatornához – ahogyan én gondolom – vinni, hozni, szállítani kell a követ. Felkészül Orbán papa!

Persze hogy a bizalmatlanságot hozza ki az emberekből legelőször Orbánék minden üzleti lépése is; azt, hogy melyik Orbán-közeli haver rokon jár majd jól Trieszttel. Aztán meg Olaszország nagyon szép, lehet munkautakat szervezni, sőt Mészáros is áthelyezheti kicsi és nagy jachját az Adriára. Lesz neki hely, gondoskodtunk róla megint. Az új Fidesz-jelszó: A hazámat és Salvinit szolgálom! Még lehet!

…akinek nem tetszik, majd megírja 60 ezerért. Bértollnokok kerestetnek.

A Fidelitas-elnök által alapított Új Nemzedékért Alapítvány 60 ezer forintot fizet egyetemistáknak véleménycikkek írásáért, hallgatótársaik körében történő közösségszervezésért és rendezvények szervezésében való közreműködésért.

A Fúzió Ösztöndíj Program keretében a felsőoktatásban résztvevő, polgári értékeket valló fiatalok pályázatát várják, akiket foglalkoztatnak a társadalmat érintő legfontosabb közéleti kérdések, problémák és azok lehetséges megoldásai. 

A szervezetet Ágh Péter, a Fidelitas akkori elnöke hozta létre 2012-ben. A témák, amelyekkel jelentkezni lehet, ezek közül kettő éppenséggel a Fidesz számára fontos kampányüzenettel bír (Brüsszel elleni harc, Paks II.):

Az egyén szabadsága vagy a közösség érdeke fontosabb?

Helyettesíthető-e az atomenergia más energiaforrásokkal?

Hogyan látod az Európai Unió jövőjét az elkövetkezendő tíz évben?

A programot a Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány szervezi és finanszírozza. Mi van, kifújt a jelentsd fel a tanárodat projekt, amit tavaly az egyik jobboldali szennylap (888) kezdeményezett, vagy ezúttal össze lehet kapcsolni silány, benyalós témákkal is? Persze, az a lényeg, hogy a hatalomról egy rohadt rossz szó ne essék. Még nem elég nekik a média elrablása, nem elég Rogán propagandaminiszter már isten tudja követni, mennyi milliárdot elszórt undorító kampányai. Az év első három hónapjában 15,4 milliárdot utalt neki Orbán. Közpénzből akarják az egyetemistákat magukhoz vonzani. Nehéz lesz, mert üti a Fideszt azokban a körökben a Momentum, de még a Jobbik is.

Tudják, nem az baj (dehogynem), ha valaki fideszes, na de pénzért annak lenni gerinctelenség, hogy egészen finom legyek. Nem kell beszélni, írjanak. Nem is csodálom, mert ha valaki hallotta már a fidelitászos elnököt, országgyűlési képviselőt, Böröcz Lászlót beszélni, az vagy sírva fakad, vagy még mindig röhög. Minta fideszes produktum!

Mit akarnak olvasni ezek a tulkok? Szerintem, semmit, de azt 60 ezerért, sokkal inkább gondolom azt, hogy készül egy egyetemi lista: biztos, ami biztos, mert azért azt felfogja a hatalom, hogy ha a fiatalok egyszer el-, megindulnak, lesz söprés. Vagy a királyi médiából kifogytak már az ömlengő tehetségek, kell az utánpótlás: gyűlölködni, hazudni, segget nyalni, torzítani a valóságot; Brüsszelezni; mindent, amit Orbán hallani akar. Leginkább Rákosi-féle dicsőítését és a ballib-komcsik ördögi létezését.

Az is említésre méltó, hogy az augusztus elsején induló program résztvevői éppen az őszi önkormányzati választás előtti hónapokban kapják a pénzt, ha írnak.

Kitermelnék az ország fiatal spiclijeit, benyalóit. Hányinger és hányás. De azért én bízom a józan észben, kedves fiúk, lányok!

Az önök véleménye

Vajon hogyan születnek ezek a hangzatos elnevezések? Az ilyen-olyan akadémiák például – épeszű embernek még véletlenül se fordulna meg a fejében, hogy az akadémiát meg a focit vagy a birkózást egybekapcsolja az akadémiával. (Melinda)

Vízi E. Szilvesztert nagyon tiszteltem addig, amíg nem volt Orbánisztán szekértolója. Mi szüksége van erre a nemzetközi hírű tudósnak? (Zebike)

Magyarországnak lesz 300 méter kikötője, micsoda nagyhatalom vagyunk, már van megint „tengerünk”, igaz annak a pár yachtnak elég lesz, ami gazdagjaink birtokában van. A Néppárt is elmehet a jó büdös francba, ha ilyen alakokat jelöl ezekre a tisztségekre, miután a fidesz belemászott egy csomó párttársukba. Csak arra lennék kíváncsi, hogy a Néppárt szabott-e feltételeket orbánnak és ha igen orbán betartja-e. (Transzporter)

Itt már nem az OPNI-t kellene újra üzembehelyezni, hanem a normálisoknak kijelölni védett rezervátumokat. Azért, mert utóbbiak biztos kevesebben vannak az elmeroggyantaknál. Sajnos, ezt a Néppártról is elmondhatnám; viszont lehetséges, hogy a fennforgásokat kőkemény német (és magyar) oligarchikus érdekek írjak felül. (anima)

Nem tudom sajnos, hogy mivel jár az, ha visszavonják a világörökség része címet, de biztos nem jelent jót. Feltételezem, csökken a turisták száma. Ha valamelyikőtök tudja, hogy mi a büntetés, azt kérem írja meg. Előre is köszi. (Transzporter)

Az UNESCO világörökségi helyszínek, az állagmegóvási feladatok ellátására pénzt kapnak. Ez megvonható, továbbá, egy bizonyos idő után, lekerülnek a listáról, aminek jelentős hatása lehet a turizmusra, úgy, hogy utazási irodák leveszik a programjaikról. (István)

pedig akkor talan ott is kivaghatnak az osszes fat es vegre kellemes 50 fokos perzselo hosegben kaphatnank gutautest. a Kodaly koronddel sem kellene akkor trukkozgetni, dozert neki es johetnek a (piszkos)penzes befektetok nyereszkedni, hogy a vejko nehogy ehen haljon. (Lustamacs)

Nem számít itt senkinek és semminek a véleménye, csak mennek a maguk /ov/ feje után, mint a vak ló! Lehet, hogy tényleg meg kellene már kóstoltatni vele, milyen az, ha más kezében van a döntés?! Bár abból sem biztos, hogy képes lenne már normális következtetést levonni! Ahhoz alapban normálisan kellene gondolkodni – akkor viszont nem itt tartanánk! Erre mondják, hogy fából vaskarika? (Mariann)

Orbán egy személyben szeretne, a világökörség(elírtam,örökséget akartam),lenni. Nehogy má valami épületek,azok nem védnek meg. Egyébként azért dühösek a narancsállománnyal rendelkezők,mert egy stadion sincs a listán. (janos)

Minden kormány manipulál. De a rendszerváltás óta még egy sem volt amelyik ilyen gátlástalanul, és persze ilyen hatékonyan tette volna ezt. (Mérlegelő)

Azért egy valamit érdemes lenne szem előtt tartani ennek a nyomorult kormánynak. Minél több ország csatlakozik, a forint annál sérülékenyebb lesz. Akkor majd nehéz lesz manipulálni, és eljön majd a 400 forintos Euró árfolyam… (J. János)

Nem kell ezért elutazni, drága jó fideszcsicska „újságíró”! Szegények, kitaszítottak vannak itthon is bőven, hiába próbálja letagadni, eltüntetni, nem mérni az álkeresztény dragajóminiszterelnökelvtárs. Ők is abból próbálnak megélni, amiből lehet. Néha szavazatvásárlós ingyen tojásból, sonkából, tüzifából, 5000.-Forintból…. (Dénes)

Olvastam egy cikket 1-2 hónapja, lehet, hogy éppen itt a Szalonnán, hogy olasz falvak, kisvárosok direkt kérték, hogy küldjenek hozzájuk menekülteket, mert a fiatalok elköltöztek a jobb élet reményében és szeretnék továbbra is fenntartani a falujukat, feltölteni fiatalokkal. Állítólag a betelepültek tisztességesen dolgoznak, fenntartják magukat. Ezt az ottani polgármesterek mondták. (Transzporter)

Ezek után érthetetlen, miért szorgalmazzák a nyelvtanulást, az lenne logikus, ha inkább büntetnék, aki nyelvet tanul, mert még a végén képes és elmegy Seholországba gyökértelennek. (Melinda)

Ijesztő, ami kibontakozik itt a szemünk láttára, rátették a kezüket a legifjabbakra is.A nagy előd is ezt csinálta, és micsoda szenvedés volt az ifjúságnak kigyógyulni a kórból (T. Vilmosné)

Ha igaz a mondás, hogy az ellenségem ellensége a barátom, ilyen barátok mellett már nincs is szükség ellenségekre. Pedig nagy divat manapság előrebocsátani a kereszténységet, meg vallásosságot. Ürge-Vorsatz Diana is mikor megdöbbent rajta, hogy munkahelyét, a CEU-t elűzik, azzal kezdte levelét, hogy hívő keresztény, hány gyermek anyja és mindig is fidesznyik szavazó volt. És nem hatott. (agador)

Így írtunk mi

Ugyanitt alufóliasisak eladó

Orbán megtapasztalhatja milyen az, amikor valaki más kezében van a teljhatalmat jelentő kétharmad

Négy rács között

Tessék mondani, lehet euróval fizetni?

A rasszista, idegengyűlölő kormánymédiáról

A hazát kell szolgálni, nincs mese

Az ősbűn a tudás akarása. Az ősbűnt egy nő követte el

Rémhírterjesztő brigád

Társaságban

Okostojás, ez nem vicc, ez a NER

Amikor kötelező felborítani az asztalt

A nap kommentje:

Na és ha visszavonják? Meghosszabbítjuk Bicskéig. Mit képzel ez a senki által meg nem választott UNESCO?! A magyarok egyértelmű felhatalmazást adtak a Liget összes fájának kivágására, a Vár és az Andrássy út újragondolására nemzeti szellemben! (Ulzana)

Nyugodjunk meg gyönyörű zenével! Chopin.