Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán megtapasztalhatja milyen az, amikor valaki más kezében van a teljhatalmat jelentő kétharmad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az UNESCO pár nappal ezelőtt már megtámadta a magyar nemzetet, azonban úgy tűnik, továbbra sem adja fel, hanem újabb támadásba lendült. Szijjártó Péter és Kovács Zoltán már minden bizonnyal készül a megmérettetésre – Orbán Viktor írja nekik a felolvasni vagy elmondani valót -, azonban a harc nem lesz egyszerű. Már csak azért sem, mert mint azt mindenki tudja, az UNESCO az ENSZ egyik intézménye és mint ilyen, természetesen ez is Soros György kezében van. Egyelőre még nem tudni, hogy a plakátok készülnek-e már, esetleg beizzították-e a nemzeti konzultációs íveket készítő szakértőket, mindenesetre hamarosan eljöhet annak is az ideje, hiszen a világszervezet a következőket közölte a minap:

Bakuban tartott konferenciáján olyan határozatot fogadott el a szervezet, amelynek értelmében Budapest a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listára kerülhet, ha a kormány fél éven belül nem tesz kezdi meg az ICOMOS nemzetközi műemlékvédelmi szervezet ajánlásainak teljesítését.

Itt azonban még nem ért véget az elképesztő, a magyarok szuverenitását teljes mértékben sárba tipró határozat szövege:

Ha azonban jövőre mégis felkerül Budapest a veszélyeztetettségi listára, és a kormány ezt követően sem cselekszik a szervezet ajánlásainak megfelelően, akkor végső soron el is vehetik a fővárosi Duna-part és az Andrássy út világörökségi címét. 

Skandallum, felháborító, veszélyes! Lehetne még persze sorolni a jelzőket, azonban teljesen fölösleges. Egyértelmű támadást indított a föderális szervezet a magyar néppel szemben, amit természetesen meg kell torolni. Visszatérve a valóság talajára, lássuk, hogyan jutottunk el oda, hogy az UNESCO az ajánláson túl, komolyabb fenyegetésbe is bele mert menni, annak ellenére, hogy ez manapság egyáltalán nem megszokott egyik komoly nemzetközi szervezet részéről sem. Már csak azért sem, mert úgy tűnik, a diplomácia mindennél fontosabb, sokszor még egy ország demokráciájánál is. Még június végén arra kérte az UNESCO a magyar kormányt, hogy

állítsa le a világörökségi helyszíneken, vagy azok közelében megvalósuló projekteket mindaddig, amíg átfogó, a budapesti fejlesztési tervvel összhangban lévő irányelvek nem születnek a megőrzés alá eső területek kezelésére. 

Gondjuk volt egyebek mellett a Liget-projekttel, a Budai Várnegyed átalakításával, valamint a MOL „felhőkarcolójával”, amelyek szerintük komoly vizsgálatot igényelnek annak eldöntése céljából, hogy egyfelől a beruházások nem sodorják-e veszélybe a város egyes részeinek világörökségi besorolását, másrészt nem rombolják-e Budapest összképét. Természetesen a kormány már régen eldöntötte, hogy ilyenről szó sincs, ezért minden gond nélkül álltak neki a nagyszabású beruházásoknak. Minden bizonnyal szakembereket is megkérdeztek az építkezések kapcsán – akiknek véleményét jó szokásukhoz híven vélhetően semmibe vették –, aztán egy gondosan kiválogatott NER-agytröszt eldöntötte, hogy jó lesz az úgy, ahogy a főnök kéri.

A budapestiek véleményét nem kérdezték meg, mint ahogy sem az UNESCO, sem bármely más világszervezet véleményére nem volt kíváncsi a kormány. Magyarországon ugyanis kétharmados Orbán kormányzás van és mint ilyen, senkinek nincs joga ahhoz, hogy bármit is megkérdőjelezzen. Minden, ismétlem minden a budapestiek és úgy általában a magyarok javát fogja majd szolgálni, ezért bárki, aki mást mer állítani, hazudik. Amellett persze, hogy hazaáruló is.

A kormány számára azonban gondot okozhat, hogy ha az UNESCO indokoltnak találja, visszavonja a világörökségi besorolást, és ezt bizony megteheti még akkor is, ha Orbán lepaktál a szlovák, lengyel vagy cseh kormánnyal. Ez nem az EU, ahol a bürokrácia jóformán megköti a döntéshozók kezét, hiszen nem számoltak azzal anno, hogy lesznek itt olyan országok is, ahol a demokrácia és a jogállamiság nem fejlődik, hanem visszafejlődik, és már csak a nyomai felfedezhetőek. Ordibálhat tehát Orbán, Kovács vagy Szijjártó, ahogy csak akar, az nem fogja meghatni az vizsgálóbizottságot. Amennyiben nem történik előrelépés az ügyben, úgy Orbán megtapasztalhatja milyen az, amikor valaki más kezében van a teljhatalmat jelentő kétharmad.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.