Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lókaka lesz itt, nem házikó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ma hajnalban eszembe jutott az alapjövedelem. Melegben az ember mindenféle hülyeséget képes kiizzadni. Miért? Azt nem tudom, csak azt, hogy oltári nagy csend van körülötte. Pedig civil szervezetek, szakemberek rágták évekkel ezelőtt, és az egyik parlamenti párt kampánytémája is volt. Emlékeznek, ugye, amikor a Párbeszéd Magyarországért programjában szerepelt, hogy a felnőtteknek 50, gyerekeknek 25, várandós édesanyáknak 75 ezer forintot adna alanyi jogon, ha kormányra kerül. Nem került, és ez sokkal nagyobb baj, mert Orbán helyébe már Mézga Géza is jobb lenne, családostul. Se pénz, se posztó. Még azt is kiszámolták, hogy mindez az országnak kétezer milliárd forintjában lenne, de nem kellene újabb adókat kivetni, mert a költségvetés átcsoportosításával – többek között a szociális segélyek kiváltásával, zöld fordulattal és erőteljes állami takarékossággal – a szükséges forrás előteremthető.

„Az Alapjövedelem rendszere garantálja a létbiztonságot, a méltó időskort, sőt, a magasabb béreket – de fel fogjuk számolni a gyermekéhezést és a tartós betegségek miatti mélyszegénységet is.”

Ennyi. Volt. Lesz-e még egyáltalán téma mostanában ebben az országban? Pedig kiváló szakemberek álltak ki mellette, elsősorban azzal az indokkal, hogy a szegénységet oldaná, mert enni, lakni mindenkinek kell. Mindegy, amit itt a kormány nem akar felkarolni, az nincs. Nem azért, mert bátortalanok, hanem azért, mert egyáltalán nem érdekük, hogy a magyar emberek icipicit jobban éljenek. Akkor kevesebb jutna a hatalmi elitnek. Még csak meg sem próbálták bevezetni a feltétel nélküli alapjövedelmet.

Nem úgy, mint a  kanadai Ontario tartományban, ahol kísérleti jelleggel megtették. Hároméves próbával a gyakorlatban akarják tisztázni az alapjövedelemmel kapcsolatos kérdéseket. Így: A program során mintegy 2500 rászorulónak garantál a tartomány havi 1320 kanadai dollár jövedelmet – közel 300 ezer forint -, ami mintegy háromnegyede a jelenlegi alacsonynak definiált jövedelemnek. A havi juttatás akkor sem vész el, ha a kísérletben résztvevő időközben talál munkát és extra jövedelemhez jut. A közgazdászok számos kérdésre várnak választ, például hogy hogyan hat a foglalkoztatásra és a munkavállalási kedvre az alapjövedelem, mire költik az „ingyen pénzt”, hogyan hat a családok életére. Ha az eredmények pozitívak, akkor a tartomány hivatalosan is bevezetné az alapjövedelmet. Millió kérdés vár válaszra, de biztosan érdemes belefogni.

Nem is foglalkozom tovább a témával, ami nincs, arról nem érdemes agyalni. Különben is, nálunk ilyen nem fordulhat elő, amíg Orbán a kormányfő, itt ingyen pénzt csak az kap, akit ő és gárdája kijelöl erre, akikkel lehet kampányolni, verni a mellüket jóságos gondoskodásukért. Családbarátok. Júliustól lehet igényelni ingyen állami pénzt a három- vagy több gyerekes családoknak a hétszemélyes autók vásárlására. A 2,5 millió forintnyi ingyen pénzt, mert, akinek sok gyereke van, annak jár. Autóra. A közös büdzséből. Már megint mi ez, ha nem az orbáni megkülönböztető, kirekesztő politika? Miért, hogy család és család, ember és ember között különbséget tesznek? Azért, mert nem szakemberek, hanem olyan mágnesek, amivel magukhoz akarják vonzani az egyes embereket a hasraütésre kitalált szociális, vagy mi az isten intézkedéseikkel.

Ez a 2,5 millió hatalmas összeg, tudják, ha csak azt nézem, hogy Orbánisztánban 3 millióan élnek a létminimum alatt, akkor meg pláne. Tessék arra gondolni, hogy kaptak-e ingyen ekkora summát a drága kormányunktól. Nem kellene sokáig tötyörögnünk azon, mibe fektetnénk be grátisz milliókat. Nem vagyunk hülyébbek sem Mészárosnál, sem Tiborcznál, igaz, nem lopott milliárdokkal kellene bűvészkedni, és nem is csúszna pénz Orbánnak. Csupán egyszerű férfiként, nőként, fiatalként, idősként gatyába ráznánk egy kicsit a sok nincset. Vagy tudják mit, elfogadnék egy kis erdei faházat – lazulni a hazáért, minden magyarokért. Hahaha, jó ötlet, mi?

Lókaka lesz itt, nem házikó, pedig például a nyugdíjasok – ők is családtagok, tisztelt kormány – igazán megérdemelnének már egy kis idillt. Helyette még azt a pénzt sem kapják meg, ami járna, jogos lenne nekik.

A jövő évi költségvetési törvény tervezete 2,8 százalékos nyugdíjemeléssel kalkulál, miközben az infláció mértéke várhatóan bőven 3 százalék felett fog járni, a becslések 3,4-3,9 közé teszik. A legutolsó adat szerint az idén 4,5 százalékos a pénzromlás mértéke, ami szintén magasabb, mint a nyugdíjemelés volt.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a kormány időszakosan a nyugdíjasokon spórol, amíg nem korrigálja azokat a megfelelő összegre: 2020 novemberéig a nyugdíjasok hitelezik a magyar államot az ő jövedelmük vásárlóértéke biztosan alacsonyabb lesz legalább 11 hónapon át.

Ezt mondom, ez a galádság a hatalmon tobzódó ficsúroktól. Így könnyű megszórni a kiválasztottakat 2,5 milliós ingyen pénzzel. Pontosan azt csinálják a nyugdíjasokkal, mint egyszerű juhász a birkákkal: kihajtja az állatokat a rétre legelni, mert azt szeretik. Csakhogy tél van. Juh, de szemetek ezek!

És akkor menjünk el vásárolni! Összehasonlította az EU-tagországok medián jövedelmét és az élelmiszerárakat a Privátbankár, az eredmény  Magyarországra nézve lesújtó és elképesztő.

Más EU-tagországok élelmiszeráraihoz képest olcsóbb hazánkban élelmiszert venni (az uniós átlag 84 százaléka), ám a magyarok alacsony bevételei miatt az olcsó élelmiszer relatív drágának számít.

Szóval elmegy a magyar, a litván és cseh ember vásárolni. Ugyanaz az áru kerül mindegyikük kosarába, és a pénztárnál nagyjából ugyanannyit fizet mindegyikük. Azonban míg a cseheknél 8282 euró az éves medián adózott jövedelem, a litvánoknál pedig 6135 euró, addig Magyarországon mindössze 4993 euró. Tehát egy bevásárlás után jóval több elkölthető pénzük marad, mint egy középosztálybeli magyarnak. Mire olyan rohadt büszke Orbán? Már mindenki lehagy bennünket, már mi vagyunk Európában a szegény rokon. Ennek a kormánynak csak a pofája nagy, a tehetsége mini – és még lopnak is. Ez így együtt már sokk! Tessék feltámasztani az alapjövedelem tervezetét a szakembereknek! Például azért, hogy ne kelljen millióknak a szomszédba átmenni két szelet kenyérért. Mert előbb-utóbb ott sem lesz, sőt szomszéd sem lesz.

Önök tudják, hogy miért négy testőr szerepel A három testőr című műben? Egyszerű. A művészetben éppúgy, mint az életben, mindig jó, ha hármat ígérnek, és négyet adnak: a kellemes meglepetés tetszik mindenkinek. Micsoda különbség! Igaz, Dumas nem is magyar fideszes politikus volt.

Az önök véleménye

„Ezért is döntöttünk úgy évekkel ezelőtt, hogy szövetséget kötünk az MTA-val.” Ezt tették az RMDSZ-szel. Szétverték. Ezt tették az egyházakkal. Meggyalázták azokat, akik összeálltak velük. Megvédték a MANYUP vagyont. Ellopták. Minden, amihez hozzányúlnak és nem lopnak el, az szarrá válik. (kolozsi)

A beszéd óta a klímáról is kiderült, hogy klímakommunista, sorosista, bevándorláspárti összeesküvés, melyet az Akadémia egy csőszkunyhóból támogat ürgebőrbe varrva, tehát pusztulnia kell. (agador)

Keresem a szavakat , de nem nagyon találom (ami még nem sérti a jó ízlést ..) , hogy tud egy embernek nevezett valaki ilyen aljas , álnok köpönyegforgató lenni?! Ha egyszer is vállalna a tettei következményét , az meg mindig jobb lenne ( bármilyen rossz döntésen alapul is ) , mint folyamatos hazugságban élni… még jó, hogy nem vagyok a helyében … 🙁 (Krisztina)

A Járásbíróságon /mifelénk/ nem hallottam még megítélt távoltartási végzésről; pedig van néhány ismerős, aki próbálkozott vele! Mindig az jutott eszembe, ha ilyet hallottam, hogy a bíróknak is vaj lehet a füle mögött! Isztambuli egyezmény?! (Mariann)

Már sokszor ,sok ismerősőmnek elmondtam,leírtam azt a kérdést,hogy ha az ország 1000éves történelmét nézzük csak legfőbb vonalakban mikor volt legalább 100év amikor a köznépnek jó élete volt???Választ nemigen kaptam legfeljebb mellébeszélést,vagy az őszintét,hogy semmikor-most hagyjuk ki Mátyás király uralkodását,mert a sok reform az élet minden területén,nagyon sokaknak nem tetszett és sok lázadás volt ellene,halála körül is vita volt-akárhogy is nézem a turáni átok véglegessé vált a magyarokon! (Joe)

Ezt nevezik vakhitnek, akár a vallásban, akár a politikában. Hiszik, amit prédikálnak a templomban a TV-ben, rádióban, de mintha teljesen vakok lennének, körül nem néznek, nem látják az igazságot, sőt nem is akarják látni, akkor sem ha kiböki a szemüket. (Transzporter)

Hogy ne lehetne gőzmozdonyként dübörögni és vinni előre Európát második legszegényebb országként az unióban? A szerelvény végére csatoltuk masinánkat, és már toljuk is a cuccot. Ha a masiniszta is magyar, a szakadékba. (Anna)

Ha a jelenleg Mészáros tulajdonában lévő, nagyon is légszennyező Mátravidéki erőmű elektromos energiatermelését 2050-re kiváltják Paks II-vel és ha igaz, hogy Paks II olcsóbb villamos energiát termel (majd), akkor mi a bánattól emelkednének a rezsiköltségek 40%-kal? (Presbiter)

Amikor volt a 2008-as válság , akkor se “szóltak a magyaroknak” ( mindenki költekezett, nagyrészt hitelekből ), már lassan 4 éve nincs migrációs válság , és most ugyan “szóltak “ , csak mindenki mással volt elfoglalva…hiába na, az uszítás , hergeles , a hazug propaganda fontosabb, mint a valóság … (Krisztina)

Az MTI lehozta ugyan ezt a hírt a menekültszám visszaeséséről, de a lakájmédia ezt nem fogja lehozni, valószinű, hogy a királyi TV és rádió sem. Az emberek 99%-a nem olvassa az MTI-t. Továbbra is hazudhatnak orbánék amit csak akarnak. (Transzporter)

Így írtunk mi

Mi nem akarunk európai életszínvonalat, nem akarunk kulturált országot és nem akarunk demokráciát

Nesztek, „mimagyarok”! Majd az unokáitok hálásak lesznek

A királyság széthullása?

Nem, ezek még mindig nem mi vagyunk

Győzelmi jelentés a térről

Ugyan menekültválság már régóta nincsen, de ez a magyar kormányt mikor zavarta?

A trón helyett a vádlottak padja lehet a következő ülőalkalmatosság

Mi már százszor elmondtuk

Dalok a labdatérről

Ismét megtámadták a keresztény hazát!

Lehetne másképp is élni, de mégsem lehet

A nap kommentje:

Szóljon már valaki OV-nak, hogy manapság egész jó hatásfokkal használhatók a napelemek és szélturbinák, az energiatárolás is nagyjából megoldott, és a bekerülési költség is összevethető az atomerőműjével, természetesen egységnyi előállított elektromos energiára számolva. Vagyis a valódi rezsicsökkentés az lenne, ha ilyes alkalmatosságokkal + szigeteléssel, új épületeknél tájolással, falak anyagának és vastagságának a variálásával lehet rezsit csökkenteni – nem 5-10%-ot, hanem akár 60-80%-ot is. (glorianna)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.