Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nesztek, „mimagyarok”! Majd az unokáitok hálásak lesznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egymás után állnak ki a beszélő fejek és magyarázzák a bizonyítványukat az uniós klímacélok megpuccsolása ügyében. Nagy csoda lett volna, ha Szijjártó Péter a 60-100 millió eurós trieszti magyar kikötőért (is) felelős toporzékolásügyi miniszter és világklasszis teremfutballista nem mászik elő valami színvonaltalan kaffogással, hogy a gyengébbek is megértsék. Vasárnap örömére berongyolt (vagy betelefonált?) a fideszes Kossuth Rádióba és elszavalta, hogy Magyarország kormánya miért szúrta hátba a klímaváltozás elleni közös uniós fellépést, aminek az lett volna a lényege, hogy a tagállamok vállalják, 2050-re, azaz 30 év alatt elérik, hogy csak annyi szén-dioxidot bocsássanak ki, amennyit ki tudnak egyenlíteni.

Persze a közönséges lamentálás igazi apropója annak a közszájon forgó fideszes hazugságnak a megerősítése volt, hogy a magyar emberek egytől egyig utálják Webert és Timmermanst (mer’ a migránsok, meg a keresztény gyökerek, meg tiszteletet ide nekünk!), ezért a magyar emberek érdekeit minden körülmények között szem előtt tartó magyar kormány nem támogatja, hogy európai uniós csúcspozíciókat töltsenek be. Ez lássuk be, enyhe visszafejlődés a főnök sikerjelentéséhez képest, miszerint a két úr neki köszönhetően már megbukott. Mondjuk eddig se értettem, hogy mi értelme van olyasmiket lódítani, amikről 5 percen belül kideríthető, hogy szemenszedett hazugság. Az MTI szerint Szijjártó ilyeneket is mondott:

Mára Közép-Európa az európai növekedés motorjává vált, a közép-európai országok növekedési üteme több mint kétszerese volt az európai átlagnak, és olyan döntéseket hoznak, amelyek „a gazdaság- és a biztonságpolitika szempontjából is az ésszerűség talaján állnak”. Ez „kellő erőt” ad ahhoz, hogy Magyarország fellépjen azért, hogy a négy csúcsvezetői pozícióból legalább egy a közép-európai térséget képviselő vezetőé legyen.

Magyarország a csúcsjelölti rendszert már a bevezetésekor is megkérdőjelezte, de most már az Európai Unió jelentős része is úgy látja, hogy azt fel kell számolni. A visegrádi négyek ebben a kérdésben több szövetségesre is találtak. A V4 továbbra is a leghatékonyabb és legerősebb együttműködés az unióban.

A klímaváltozás elleni küzdelem sikere Magyarországnak is fontos, ezért az ország betartja a vállalt nemzetközi kötelezettségeit. Az egy főre jutó szén-dioxid-kibocsátás tekintetében Magyarország negyven százalékkal jobban áll, mint a „klímaellenes küzdelem bajnokaként beállított Németország”, 2030-ra pedig a magyar áramtermelés mintegy 90 százaléka szén-dioxid-mentes lesz.

A 2050-es európai uniós klímasemlegességi célkitűzésről: óriási kiadásokkal járna és hatalmas kockázatokat hordozna az európai gazdaság számára, és egyelőre nem látszik, hogy a kiadásokat milyen forrásokból finanszíroznák. Magyarország azért sem támogatja, hogy 2050-re tegyenek vállalásokat, mert azok itthon 30-40 százalékos rezsiköltség-emelkedéssel járnának.

Én megértem, hogy a populációt soha nem lehet eléggé hülyének nézni. Ám mivel egy olyan fontos kérdésről van szó, amit az én halálom után is érdemes lesz napirenden tartani és folyamatosan kényszeríteni a rák gyógyításában hívőket, akik ugyanakkor a klímaváltozásban nem hisznek, hogy kapjanak agyukhoz, tegyük már helyre ezt a négy bekezdésnyi förtelmet.

Tehát ha jól értem Közép-Európa (vagyis a V4-ek) a hátukon cipelik Európát, virágzik a gazdaság, mi vagyunk a motor, a gőzmozdony és a zsászlóshajó, miközben a Nyugat hanyatlik, mint a kurvaélet. Ehhez képest Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök arra hivatkozva hekkelte meg az Unió leghatékonyabb és legerősebb együttműködésével a háta mögött a közös európai vállalásokat, hogy

addig nem tudja elfogadni a 2050-es klímasemlegességi célt, amíg nincs egyezmény a kompenzációról annak érdekében, hogy a megfelelés ne jelentsen irreális terheket a szegényebb, főként közép- és kelet-európai tagországok számára.

Azt hiszem, hogy itt máris kilóg egy büdös nagy lóláb. Szerintem egyszerre nem lehet szegénynek és növekedési motornak lenni. Vagyis nem lehet a gőzmozdonyságra hivatkozni akkor, amikor bársonyszékek megkaparintásáról van szó, és egyidejűleg szegény, csoró közép-kelet-európainak lenni, amikor arra kerül a sor, hogy kötelezettségeknek kell eleget tenni. Vagyis a fenti ábra szerint lehet, csak akkor nem kell tiszteletet követelni, hanem tudomásul kell venni, hogy az embert annak látják, aminek kinéz: közönséges balkáni lókupecnek. Aki folyamatosan azzal henceg, hogy ő góré a szemétdombon, de amikor cselekedni kell a szemétdomb érdekében, akkor tartja a markát, hogy kéne a zseton, mert különben nem megy.

Ha jól értem továbbá, akkor a nagy fehér törzsfőnök minapi győzelmi hazugságával ellentétben – hogy tudniillik Manfred Weber és Frans Timmermans elesett, ami jó hír Magyarországnak, mert a magyar emberek nem akarták őket – az igazság az, hogy ha sem Weberből, sem Timmermansból nem lesz bizottsági elnök, akkor az nem azért lesz, mert Orbán Viktor megígérte a magyar embereknek, hogy ő egyedül elintézi, hanem például azért, mert a legtöbb uniós vezető nem akarja a csúcsjelölti rendszert és/vagy ezek a jelöltek nem kapják meg a többség támogatását. Itt a második kilógó ordas nagy lóláb. Azon kívül is, hogy a legendás V4-es egység nagyobb dicsőségére Szlovákia nem állt be a másik három felelőtlen kelet-európai rossz arc mögé és nem feküdt keresztbe az úniós klímacéloknak.

Haladjunk tovább: a klímaellenes küzdelem bajnokaként beállított Németországot teljesen felesleges pocskondiázni, hiszen nem Németország puccsolta meg azt a francos vállalást, hanem Magyarország kormánya. Az meg külön megmosolyogtató lenne, ha nem volna tragikus, hogy Szijjártó ennek fényében azzal döngeti a mellét, hogy 2030-ra a magyar áramtermelés mintegy 90 százaléka szén-dioxid-mentes lesz. Akkor mi a probléma? Ha minden annyira sínen van, hogy hozzánk képest a németek a kanyarban sincsenek, akkor végképp nincs magyarázat arra, hogy ha 10 év alatt összejön a 90%, akkor 20 év alatt a fennmaradó 10% miért nem? Ja, hogy azért hekkeltek az idióták, mert nem kaptak meg előre a lóvét, ami elvileg 20 év múlva kellene, hogy a 90%-ot feltornázzuk 100-ra? És ezt így hangosan el is mondja ez a szellemi világítótorony? Hát persze. Ennyire telik, meg a rezsicsökkentéses bullshitra.

De arról bezzeg egyetlen tetves számítást nem végeztek, amiatt nem toporzékol egyik migránsfóbiás keresztény gyökér sem, hogy a Magyarországot is egyre súlyosabban fenyegető aszályokkal, árvizekkel, szélsőséges hőmérséklet-ingadozásokkal/természeti jelenségekkel járó klímaváltozás, a brutális nyarak túlélése mekkora rezsiköltség emelkedést árán hozható össze, hogy az óhatatlanul bekövetkező természeti károk okán mennyire növekednek a biztosítási díjak, vagy hogy a légszennyezettség hány ember halálát okozza egységnyi idő alatt. Végül is csak az életben maradásunk a tét, de hát az elvtársak ingyen a kisujjukat sem mozdítják, másfelől tarthatatlan, hogy 40%-kal megugorjon mimagyarok rezsije, inkább dögöljünk halomra. Nem 2050-ben, hanem akár 10 éven belül.

Igen, basszátok meg, a környezettudatos szemlélet óriási kiadásokkal jár, és sajnos nem holnapután térülnek meg az erőfeszítések, ráadásul hergelés és agymosás helyett előremutató, normális célokért dolgozva, választásokat sem oly könnyű nyerni négyévente. Úgyhogy ezt is megzabáltatják a néppel. Az orosz atomerőművek, Mészáros atomerőműve létkérdés ezeknek a gazembereknek, és Putyin elvtárs sem lájkolná különösebben, ha Európa orosz energiafüggőségben tartásán keresztül nem bomlaszthatná kedvére az Uniót. Nem, ez nem fér bele a felcsúti világpolitikai tényező hatalmi ambícióiba. Általában az emberi életek összeegyeztethetetlenek az ő hatalmi ambícióival.

Úgyhogy nesztek, mimagyarok! Majd az unokáitok hálásak lesznek. Ezért is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.