Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben pusztul a Balaton, Mészáros egyre csak gazdagodik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Ma délután 3 órakor a hőség miatt kiadták a vörös kódot országosan. Ez annyit tesz, hogy borzasztóan meleg van országszerte, igyunk tehát sok alkoholt vizet és kenjük be naptejjel magunkat, ha a szabadba megyünk. Lássuk, mi történt még a mai napon. Noha a családok éve már véget ért, a Fidesz mégis képes még így, utólag is rontani a családok helyzetén. Történt ugyanis, hogy az LMP képviselője, Ungár Péter javaslatot adott be a parlamentnek, amelynek értelmében 100 ezer forintra emelték volna az ápolási díjat mindenki számára. Na, vajon mit tett a fideszes kétharmad? A kereszténység védelmezője, a nemzet megmentője? Igen, gond nélkül leszavazták a javaslatot, 112-51 arányban. Ez azt jelenti, hogy az ápolási díjban részesülők nagy többsége továbbra is 38-és 58 ezer forint közötti havi támogatással számolhat. Már aki kap egyáltalán. Szép, mit ne mondjak.

Mészáros Lőrinc ma is tökéletes napot zárt, kiderült ugyanis, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításának 50%-a az oligarchához köthető cégek felelőssége lesz, amivel akár 295 milliárd forintot is kereshet a kisgömböc – arról már nem is beszélve, hogy haverok és családtagok is érdekeltek az üzletben. Ez a pénzösszeg azonban nem egy összegben, csupán 5 év leforgása alatt fog majd megérkezni a felcsúti gázszerelő számlájára. Nem érdemes azonban csüggednie Mészárosnak, hiszen a vasútvonal felújítása mellett szerencsére őket érte a megtiszteltetés, hogy megépíthessék a Magyarország-Szeged gázvezetéket. A közbeszerzés nettó értéke 22 milliárd forint, amelytől az ajánlatkérő 30 százalékkal eltérhet, írja az MTI, tehát akár több mint 22 milliárd forint is ütheti Mészáros markát. Hát nem nagyszerű?

Tiborcz István megkezdheti a rettegést – mint ahogy ez megtörtént, amikor a HVG riportere elől egy kisbuszba menekült -, hiszen feljelentést tesz a rendőrségen a Párbeszéd I. kerületi képviselője vele szemben. Ennek oka pedig nem más, mint hogy a Budavári Önkormányzat áprilisban lemondott egy több százmillió forintot érő vári műemléképület elővásárlási jogáról, méghozzá – mit ad isten – pont Tiborcz javára. Micsoda véletlenek, ugye. V. Naszály Márta és Karácsony Gergely egy közös sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy feljelentést tesz hűtlen kezelés és károkozás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. Nagy csodákra persze nem kell számítani, elég, ha Polt Péter feltűnik az ügy környékén és máris megszüntetik a nyomozást. Egy próbát azért talán megér, addig is szó van az uniós pénzeket elcsaló és abból meggazdagodó Orbán vőről.

Pusztítják a Balatont építkezők: az utóbbi három-négy évben beruházási hullám sújtja a tópartot, ami látványosan megviseli az élővilágot. Súlyos károkat okoz a természetben az is, hogy a hatóság folyamatosan magasan tartja a vízszintet – mondta Zlinszky András, az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának munkatársa a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Tehát a nagy többségében kormányközeli vállalkozók egyszerűen tönkreteszik a Balatonpartot, lassan, de biztosan kiirtják a növényzetet, amelynek eltűnésével az addig ott élő állatok is eltűnnek, talán örökre. Fontosabbak ugyanis a szállodaláncok és apartmanok, amelyek milliárdokat termelhetnek Mészárosnak és a hozzá hasonló, a kormány által felhízlalt milliárdosoknak, aminek a levét megint az egyszerű emberek isszák meg. Az elmúlt évek, évtizedek pusztítását nem lesz egyszerű helyrehozni, már ha egyáltalán az még lehetséges lesz. De érdekel ez bárkit is kormányszinten? Egy dolog a fontos, minnél több pénz.

A Fidesz-frakció szerint „egyedül Gyurcsányék akarták beszántani” a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA) és a hazai kutatásokat. – MTI

Kész, inkább nézzük az önök véleményét:

Az, hogy mennyi pénzzel támogatja a külhoni magyarokat a mi adóforintjainkból akkor, amikor itthon semmire se futja, már ez elég kellene, hogy legyen ahhoz, hogy ez a nép felháborodjon és elzavarja őket. Nem, nem háborodik fel, megelégszik pár kiló krumplival, nyomorog, éhezik a gyereke, de valószinűleg azt sem tudja mi folyik körülötte. A legszomorúbb persze az, hogy az emberek nagyon nagy százaléka tudja, hogy mi folyik körülötte, de magasról tojik rá. Megérdemeljük és azt is ami ez után fog történni, mert semmi jó az biztos. (Csabáné)

Vajon Simonka miért is nem volt másfél évre előzetesben? A diákmunkásokról Czeglédy Csaba estében kiderült, hogy nem több ezren, csak valami 10-20-an voltak, nem többszáz milliót nem kaptak meg a diákok, hanem valami 800 ezret, azt is azért, mert zárolták Czeglédy bankszámláját. Külön szép lehetett, hogy Simonka is megszavazta azt a parlamenti határozatot, amiben elítélték jó előre Czeglédyt. A nernyik frakció nagyrészt köztörvényes bűnözőkből áll, van valami bája, ha ők minősítenek bűnösnek valkit.(Agador)

Nem véletlenül roskadozik az a nyugat, ha már az iskolában gondolkodni tanítják a gyerekeket. Nálunk már csírájában fojtották el, amikor megjelentek egyesek kockás ingben, vagy egy gimista lány meg mert szólalni. Egy középiskolás ne gondolkodjon, csak bólogasson és szajkózza, amit a NER lovagok diktálnak! Na ugye, csak így jutunk el a középkorba, miközben a világ halad előrefele.(Virág)

Ezektôl aljasabb és gerinctelenebb propagandistái még Rákosiéknak sem voltak. Egyébként nem értem, hogy a prosti srác miért butuskáz lesz valakit, akitôl ô sokkal hülyébb? Ha már látott volna pár interjut Greta Thunberg-el, ez a nyomorult, akkor tudná,hogy a koránál érettebb, kiegyensúlyozottabb kislány, aki nagyon jól beszél angolul, és még a Tedben, vagy az Enszben sem volt rossz. Talán picit megszeppentebb mint általában. Az meg, hogy ki beszél és ír arról, amit a szájába adnak, arról ez a szerencsétlen egy szót se szóljon. (Zsolt)

Az a megdöbbentő, hogy erre a mocsokra mennyi magyar ember “vevő”. Talán ezt a legnehezebb elfogadni .Mert idióták mindig voltak és lesznek. De ilyen méreteket még sosem öltött. Biztosan megvan ennek is a pszichológiája, de ettől még elborzasztó a tudat , hogy ennyi érzelmi analfabéta él ebben az országban. (Roxanne)

A PS Aristoja bizonyára csak honi iskoláinkban 10 éven át „okosított” 16 éveseket látott. Esetleg szólni kellene neki, hogy a skandinávoknál a (köz)oktatás célja nem félanalfabéta alattvalók kinevelését jelenti, hanem ilyen belevaló, önállóan gondolkodni képes és cselekedni merő fiatalok óvó terelgetését. Akinek közülük világraszóló tehetsége és ereje van, azt bátran kiengedik a világba, akinek a helyi sportkör mezeinek rendbentartása jelenti az önmegvalósítást, azt abban segítik (utóbbi konkrét példa, a srác itthon középsúlyos értelmi fogyatékosnak minősülne és legjobb esetben valami szociális foglalkoztatóban tengődne, ott szülői és társadalmi segítséggel önálló életvitelre és számára örömet szerző munkára tanították meg). (Glorianna)

Lássuk mai cikkeinket:

Az bizonyosodott be, hogy az történik, amit Orbán Viktor parancsba ad 

Olykor elég egy copfos kislány elszánt makacssága

Azt amikor a szavazatára van szükség, akkor befogják az orrukat

Szembeköpősdi

Az elmúlt 30 év lehányt tükre 

A magyarok valóban egy erős EU-t szeretnének, de vajon ugyanez igaz-e a magyar kormányra is?

Fazon – és méretkülönbségek

Mi lesz, ha a klímaváltozás következtében mi is migránsokká válunk? Akkor kit fogunk majd gyűlölni?

Recept

Akinek még van gerince, annak lassan már nincs helye ebben az országban

Cselédház

A nap kommentje pedig Attiláé:

Értem én, már hogy ne érteném, hogy létezik az az összeg, amiért korpásodik az ember haja. Csak azt nem értem, hogy ez a maroknyi nép, amely annyira rohadtul büszke a saját állhatatosságára és szabadság szeretetére, mikor cserélte el a gerincét korpás hajra?!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.