Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akik birkák akartak lenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Muszáj egy cseppet rendre utasítanom Orbán Viktort. Elsősorban ember vagyok. Magyar, mert Magyarországon születtem, itt élek. Az úgy van, hogy minden magyar – ember. Nem minden ember magyar. Utóbbi elég nagy gondot okoz Orbán úrnak. Úgy működök, hogy csak akkor viselem el, ha rám hivatkoznak, ha előbb megbeszélik velem. Orbán úr nem beszélt meg velem semmit. Igaz, csak időpocsékolás lett volna, a büdös életbe nem jutnánk dűlőre egymással. Arra számítottam – nem volt nehéz -, hogy a választások után megint és újra elszabadul a kommunikációs pokol. Ígyen:

„Megbíztak bennünket a magyarok három dologgal: a bevándorlás megállításával Európában, továbbá a nemzetek Európájának és a keresztény kultúra megvédésével.”

„Magyarország kormánya megint erős felhatalmazást kapott.”

„A magyar választók pártszínektől mentesen azt kérik, hogy a magyar érdekeket képviseljék Brüsszelben, ne Brüsszelt Magyarországon.” 

Kicsit segítek számolni Orbán úrnak. Általános iskola, 2-3. osztály.

7 988 062 – választópolgárok száma

1 803 282 – a Fidesz-KDNP-re leadott szavazatok száma

6 184 780 – ennyien nem szavaztak a Fidesz-KDNP-re

Úgy is van ez, hogy a magyar valóság show-ban felteszik mindenkinek a kérdést: akarsz-e birka lenni? És akkor a többség nem akar birka lenni. Így aztán a juhász csak azokat terelgetheti, akik birkák akartak lenni. Azokat etetheti. Csak azok legelnek a juhász felügyelete mellett, akik birkák akartak lenni, és azok is lettek. A juhásznak még az is a dolga, hogy el ne kóboroljanak a birkái. Azért ez megesik, ilyenkor a juhász rohadt ideges.

Nem is értem, hogyan kérhet olyasmit Orbán, hogy majd minden magyarok őt támogatják Brüsszelben. Szerintem meg azért volt demokratikus választás, hogy bárki meggyőződése, szimpátiája szerint eldönthette, hogy ki képviselje az ő véleményét az Unióban. Hogy képzeli Orbán? Te nagyon hülye vagy – ezt szoktam mondani már az iskolában is annak, aki olyan bugyutának néz, mint hat pár zsarucsizma kisuvickolva. Szerencsétlen.

Micsoda hitvány alakok lennénk, ha most meghatódva a nagy magyar Vezértől szembeköpnénk magunkat, és támogatnánk azt a gyűlöletes politikát, amit évek óta jól kidolgozott; elsősorban embertelenségének és hatalmának gőzében. Ja, még egy kis isteni, hites kultúrával megspékelve. Rettenetesen megzavarodott az elméje, mert hiába nyertek itthon választást, azt Európában el is kellene adni. Támaszkodjon, kapaszkodjon a déli szögesdrótos kerítésébe, maguknak csinálták. Plusz a vagyonokkal kibélelt kedves és hű segget nyaldosóira. Ameddig lehet, ameddig hatalmon vannak; magabiztosságuk talán először éppen az Unióban tűnik el. Kivezetteti magát, most törné be a hátsó ajtót, mert emelt fővel nemigen vonulhat be a főkapun.

Mi magyar emberek Én magyar ember nem szeretem a sunyin somfordáló alakokat. Amúgy pedig tegye meg a lottón a 13-ast, mert mandátumban az annyit ér, mint birkának az Örömóda. Minden bizonnyal nélküle és pártja nélkül osztják majd el az EP-ben a posztokat. Már csak azért sem számíthat Európa géniuszának, mert az a Néppárt lesz az Európai Parlament legnagyobb képviselőcsoportja, amelyikből nem saját kérésére felfüggesztették magukat. Haragjuk, durcásságuk mit sem változott.

Nem fogunk olyan pártokkal együtt dolgozni, akik szétverik Európát.” (Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje)

Orbán tényleg azt gondolja, hogy ehhez adtunk felhatalmazást? Még helye sincs. Addig taktikázik, amíg az ugyanolyan Salvinivel vagy Marine le Pennel együtt kénytelen lesz egy 751 tagú szervezetben egy maguk kreálta szemetesládából szórni az illiberalizmus, a migráns- és demokráciaellenes, csatára kész konfettit. Persze, a legnagyobb ellensége éppen a két szélsőséges olasz és francia lesz. Kiütik egymást. Három dudás egymásnak is sokk. Egy ember, aki most éppen nagy szarban van, de azt tudjuk róla, nem adja fel: mindenáron kell a hatalom. Lesz nagy pofa, gőgös, demagóg és hazug szónoklatok.

Szerencsére, az európai emberek nem akarnak birkák lenni. Féltik a szépen zöldellő pázsit mezőket, azokat ne zabálja fel egyetlen gyapjas sem. Így aztán egy diktátor pásztorra nincs szükségük.

Ott sem. Nagyon nehéz napok várnak ránk. Egy szavát se higgyék el Orbánnak! Azokra hallgassunk, akik Európáért, az összefogásért dolgoznak Brüsszelben: a DK, a Momentum és az MSZP uniós képviselőire figyeljünk!

Az önök véleménye.

A Polgik be lettek fenyitve, hogy” nincs tobb tàmogatàs” ( mègha uniòs ia (!)..ebbol kovetkezoen nincs kozmunka, nincs” alamizsna „…nem hiszem, hogy ezeknek a falvaknak a vezetoi mind egyetèrtenek a fidesz migrànsozàsàval plàne ùgy, hogy az ott lakòk mèg csak nem is làttak egyet se (!)…Azonban, ” ha nincs szavazat , nincs pènz” ezt is el tudtàk èrni zsarolàssal…Nagya baj…foleg a falvakban…” szèp szòval”nem lehet vàlasztàst nyerni, ( èszèrvekrol ne is beszèljunk..)…marad a ” verbàlis eroszak”… (Krisztina)

A megzsarolt faluvezetők, kedveslakosság mind,mind tehetne feljelentést, ha valóban nem tetszene neki a nernyikek ajándékba, fizetségbe csomagolt zsarolása. Egy-egy főt el lehet sumákolni, de ha tömegesen teszik, azt már nem. Lehet, csak én nem figyeltem, de nem hallottam feljelentésről sem az ide szállított, bérszavazó ukránok miatt sem. (agador)

Igazán kíváncsi vagyok arra, hogy orbánék a 13 képviselőjükkel hogy gondolják, hogy majd ők döntik el, hogy ki legyen a Weber helyett? Már ezen is látszik, hogy továbbra is azt hiszik, hogy ők uralhatják a néppártot, diktálhatnak az EU-ban, innen is látszik, hogy nem normálisak (Transzporter)

Pontos helyzetértékelés. Ha az ellenzék (csak a valós, nem a Kurta Duce bérebei) nem hagyja abba az ajvékolást és nem fog bele az építkezésbe, akkor jobb ha most számolják fel önmagukat. Legalább nem zavarják mások érdemi munkáját és az őszi választásra történő felkészülést. Forró fürdő és érvágás. (István)

Szerintem még csak nem is Szanyi indítása volt a probléma. Szanyi Tibor is komolyan vette az EP képviselőséget, Azt se felejtsük el, hogy Szanyi a legalkalmasabb jelölt volt arra hogy az MSZP törzsgárdáját megszólítsa.Újhelyi és Jávor a fiatalabb generációnak lehetett volna a „harcba hívója”. Az”Újhelyi-Jávor – Szanyi Trió” nagyot fakíthatott volna. DE nem így!!!! (Gábor2)

A választásra jogosultak(kicsivel kevesebb, mint 8 millió) és a bűnbandára szavazók (1 millió 770 ezer) számából kiindulva teljes mozgósítás mellett 22,125 % vevő rá. (pireza)

Mások is leírták már, de szerintem az eltűnt 800 ezer rajongó egy része a szomszédos uniós államokban van, most nem a mi statisztikáinkban jelentek meg. Sajnos tízezres létszám lehet a tavaly óta elhalálozottak száma is, akiknek a tízparancsolaton és az imádságon kívül Kásler sámán rendszere egyéb ellátással nem tudott szolgálni. És talán az is megmagyaráz néhány szavazatot, hogy most erősebb volt a kontroll és egyben kisebb a tét (kevesebb helyen volt pl. szervezett utaztatás). Annak külön örülök, hogy a hímsoviniszta keresztény gyökerek mellett három ilyen okos és talpraesett hölgy mehet Brüsszelbe. Ők valóban engem is képviselnek. (Madárlátta)

Örülök Cseh Katalinnak, Dobrev Klárának és Donáth Annának. Írtam már többször is, hogy az állampárt vezérét férfi ellenféllel sokkal nehezebb megszorítani, legyőzni, mint egy női alternatívával. Iszonyú felszabdító és mozgósító erőt tud ám jelenteni a macsó-egó-sunnyogó, nőlenéző, kanbuli-haverok tipusú társasággal szemben egy kultúrált, hiteles hölgy. (masikszempont)

A legtöbb szerelemnek előbb-utóbb vége lesz, ezután vagy marad a szeretet, vagy nem. Az orbán iránti szerelem múlóban van, egyre kevesebben szerelmesek belé. Persze vannak még akik szeretik, akár butaságból, akár érdekből. De az emberi természet már csak olyan, hogy a hanyatló „csillagokat” hamar mellőzni kezdik, Főleg, ha azt fogják észrevenni, hogy az Unióban sem fog számítani, egyre többen fordulnak el tőle. Igaz ez azzal jár, hogy amíg nem tűnik el teljesen, addig mi magyarok meg fogjuk szívni, nem is kicsit. Iszonyatos bosszút fog állni rajtunk, ameddig tud. (Transzporter)

Jó csapat lesz a három lány Brüsszelben.
Ha pedig kell, tanuljunk a történtekből; leckéztessük meg a bunkóvá, pökhendivé, zsugorivá, harácsolóvá alakuló pártokat, személyeket. (anima)

Ki hisz el bármit is a kiflicsücsök és magánnyugdíj lenyúlása után selmeczinek. Akkor is hazudott a magánnyugdíjjal kapcsolatban. Nagy lehet a baj, ha már a sokáig eldugott selmeczit is újra előszedik. (Transzporter)

A külügyi fuccalos kihagyta az érveléséből azt az ütős tényt, hogy ők az EPP legjobb logisztikusai, főleg buszoztatásban és választási élelmiszercsomag szétosztásban. (masikszempont)

Sokat tett érte, hogy mindenki undordik tőle. Mindenkit elárult, hátbadöfött, mindenkire gyalázkodást szórt. Majd nekállt kellemkedni. Talán ez a legundorítóbb benne. Mint mikor a Macsafogóban Mr Tájföl mondja von Schwartznak: „Maga akkor a legundorítóbb, mikor kedves próbál lenni.” (agador)

Az EU liberális demokráciákat képviselő részét nem érdekli orbán 52%-a. Simán partvonalon kívülre teszik, ha azt látják jónak. Márpedig, most nagyon úgy tűnik, hogy ezt látják adekvát lépésnek. Az még kérdéses, hogy a köpcös tud-e hatásosan kavarni valami módon, és arra ki lesz vevő. Merthogy fog, az biztos. (Tamas)

Nagyon kicsi kisfiú lesz, szinte biztos. Egyébként nagyon érdekes lesz ez az új felállás az EP-ben. A Néppárt-tagsága nagyon inogni látszik, a Fényességes által remélt jobboldali áttörés nem következett be, most forgolódik, mint a tojógalamb, hogy hová is csatlakozzon. Azt hiszem, most már szívesen meg nem történtté tennék a Néppárt „Bölcsei” konzultációs kérésének nagy mellényű visszautasítását is. (Attila)

Így írtunk mi.

Zötyög az úthenger

Ami silány szemét, attól kár a csodát várni

Távol Európától

Egyre kevesebben szeretik a gyűlölettel ízesített Orbán-pitét

Dobrev Klára és a prolik

Hírek egy párhuzamos valóságból

Ideje letenni a felmosórongyot

Mert neki van szíve. Neked nincs / Luca ajtaja 15

Vihar előtt

Kellő szerénység

Nem úgy tűnik, hogy a drága miniszterelnök úr szélsőjobbos kappanhangja olyan nagyon megvastagodott

A nap kommentje:

Azt hiszi ez a „Schelmeczy” nemzethes ténsasszonyság, hogy a gyermekvállalás is lopott kifliből van? (Mihály)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.