Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre kevesebben szeretik a gyűlölettel ízesített Orbán-pitét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz rághatja a választási pitét, csak kevesebb lett a hőn áhított mandátumból. Ez azt is jelenti, hogy ez a pite már nem az a pite. Hiszen másfélmillió emberük már nem szereti a narancsos ízt. Maradtak 1 millió 777 ezren a hűség rabjai. Úgy nyerték meg a választást, hogy veszítettek is. Hiába tarolták le levelekkel, hűtőmágnesekkel, buszokkal, mindenféle ajándékkal a választókat. Milliók nem dőltek be az alkalmi kényeztetésnek. Mert végre gondolkodtak is az emberek. Többen és még többen. Hiába vicsorognak Orbánék, ez nem történelmi győzelem, főleg nem annak tudatában, hogy Európa egyre inkább a liberálisok és a zöldek előretörését ünnepli.

Különben ebben is hazudnak, mert ha csak a tavalyi országgyűlési választások eredményét vesszük, akkor még 2 608 086-an hittek Orbánnak. Mára 800 ezres veszteség. Még jobban kifordult magából Orbán és a hatalmi elit populista, autokratikus rendszere, nem csak Európában, hanem itthon is foszladozik a baráti patronáló háló. Így van ez, ha az emberek egyre inkább érzik bőrük zsugorodását; egyre reménytelenebb lesz méltón élniük ebben az országban. Akkor kiköpik a gyűlölettel, kirekesztéssel, diktatúrával ízesített Orbán-pitét.

Márpedig tegnap azok is kiköpték, akik eddig habzsolták a Fideszt. Nem kell a migránsozás, nem kell az állandó háborús készülődés, nem kell az álkeresztény bódulatuk. Szerintem, ettől is sokat veszítettek. Nem állt mellettük a magyarok többsége, mert gyűlöletre, lopásra, svindlire nem lehet programot felépíteni. Megjegyzem, még mielőtt megszólalna Semjén, neki még ehhez sincs semmi köze, ők csak rágják a maradék Fidesz-sütit. Pedig Zsolt úr mindent bedobott a határon túli magyaroknál, de talán egyre inkább kiderül, hogy pénzzel, hízelgéssel nem lehet mindenkit megvásárolni.

Betrottyant Orbán összmagyaros hőzöngése, csakhogy a minden magyarok közül kevesebb, mint 18 százalék állt mögé, mellé, és támogatta az őrületet. Az egyik polgármester elvitt egy busznyi falujabéli embert a déli, szögesdrótos határkerítéshez, lássák a saját szemükkel, hogy ott pontosan annyi menekült őrjöng, mint fekete leopárd. A riogatástól ma már egyre kevesebben tojnak bele a gatyájukba, főleg, hogy soha semmi dolguk nem volt migránsokkal. Nem ők vették el a munkájukat, nem ők verték le az asztalról már a kenyeret is, és ne miattuk lesznek betegből még betegebbek.

Megrezdült Orbán és birodalma, bár ezt soha büdös életbe nem ismerik el. Csak berezeltek. Azért annyit nyilván fölfogtak, hogy ezt tudják Brüsszelben, Párizsban, Berlinben is. A nagy orbáni pitezabálók leesnek két szék közül a csupasz földre. Akkor lesz majd még erőteljesebb kapálózás, ha rájönnek ottan fektükben, hogy Európában eltűntek az Orbán-fanok, semmissé vált a vágyott erős felhatalmazás – természetesen a magyar emberekért. Eszik-eszik még ezek a hős kereszténydemokrata katonák az Orbán kisütötte hazugságokat, de mintha mindegyiküknek ráncosabb lenne a homloka. Azért nem aszott már teljesen össze az arcuk, mert ebben az országban olyan töketlen és dilettáns ellenzékkel állnak szemben, mint kiskacsák a farkasok között.

Itt van mindjárt az MSZP. Évek óta vegetálnak, nincs egy karizmatikus vezetőjük, és most akkorát buktak, mint hároméves a küszöbben. Éppen hogy elérték a bejutási küszöböt, és lett egyetlen mandátumuk. Magukkal rántották a Párbeszédet is, akik nem jó lóra tettek. Én egyedül azt sajnálom, hogy Jávor Benedek kilökődött az EP-képviselők sorából. Azt pedig egyenesen cinikusnak tartom, hogy Tóth Bertalan pártelnök azt mondta: a párt elnöksége az önkormányzati választásokra tekintettel egyhangúlag úgy döntött, hogy nem mond le. Pedig megtehetnék. Ezzel a kispályás, teszetosza semmivel, rohadt nagy segítség lesz bármelyik ellenzéki pártnak az MSZP. Gondolhatják!

Az, hogy Orbánék arcán megjelentek a ráncok, köszönhető a Demokratikus Koalíciónak és a Momentumnak. Talán mégis van remény arra, hogy lesz aki – Dobrev Klára szerint – töretlenül küzd a „hazug Orbán-rendszer ellen”. Velünk együtt. Ha végre felfogjuk, mi az európaiság, intelligencia, program és következetesség, akkor végleg leszoknak az Orbán-pitéről a magyar emberek, ha kapnak helyette finomabbat. Abban pedig szintén reménykedhetünk, hogy a Momentum nem veszíti el fiatalosságát, őszinteségét, szemtelenségét, mint az egykori fiatal demokraták. Az pedig nekem különösen tetszik, hogy Dobrev Klárával, a momentumos Cseh Katalinnal, Donáth Annával három okos, nyelveket beszélő, művelt, európai szellemiségű nő képvisel bennünket Brüsszelben. És még csinosak is.

Különben is, azt mondják, a nők ehetőbbet, ízesebbet tudnak sütni. Jó lenne a dohos, bunkó, pökhendi és ehetetlen fideszes fickókat legyűrni – itthon is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.