Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

LUCA AJTAJA


Mert neki van szíve. Neked nincs / Luca ajtaja 15

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bocs, de nem bírtam magammal. Ki kellett jöjjön, mert fojtogatott.

Bűnbe vitt ártatlanok és áldozataik.

Jön Fifike, Patrick, Happy Boy, Carlos, az ötödik, az ezredik.
Hozzánk, a „Állat és Ember” Á.V.E.-hez egy hónap alatt négy.

Az ártatlanok – az újszülöttek – áldozatai.
Mit szólna az a kis élet, ha tudná, hogy egy életnek vége az érkezésével, leadja-leadatja anyuka, a boldog nagypapa, a gyermekorvos a védőnő kiirtásra, állatorvoshoz, gyepmesterhez, vagy ha „szerencsés” az áldozat, egy állatvédő szervezethez (vagy az állatorvos, gyepmester segítséget kér neki). Mert gyerek mellé kutya????FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJJJ!

És megérkezik Fifike, Patrick, Happy Boy, Carlos, az ötödik és az ezredik.
Mintha öntőformával készítenék őket: leadás előtt a gazdájuk megkérdezi: a felszerelését adjam?

Már előre tudom, mi lesz, de dafke is mondom: IGEN!
Legalább majd, mikor az anyuka és apuka a másfél éves gyereknek kutyát akar, kelljen megvenni! Invesztáljanak, minimum ennyit. Nem sok.

Mert miért is tartaná meg a kutyátlan a lepattintott kutyája dolgait?

És jön Fifike, Patrick, Happy Boy, Carlos, az ötödik, az ezredik.

Mi van a pakkban?

Ha oltási könyv van egyáltalán 3-5 éve, vagy épp kölyökkorában, a szappernél/tenyésztőnél kapott még oltást, utána nem. Mert jaj, nem volt időnk.

Aztán egy orbitális, 10 méterről érezhető szájszag.
Igen, Fifike, Patrick, Happy Boy, Carlos, az ötödik, az ezredik szája: SZÉT VAN ROHADVA. Mert sosem foglalkoztak vele.

Aztán a szemén bab-cseresznye méretű gömbbé összeállt fekete csuszpájsz.
Jé, azt le kellett volna mosni? Nem tudtam! Azt hittem, a kutyáknál így van.

Kilométeres körmök. Súlyos, III-IV fokozatú patellaficam, kezeletlen epilepszia, légcsőszűkület vagy éppen kollapszus, de sanszosan kozmetikázott állat, mert a látszatra adni kell.

Ugyanezen okból Fifike, Patrick, Happy Boy, Carlos, az ötödik, az ezredik hoz magával egy, azaz egy darab kabátot, és egy ócska/kevésbé ócska hámot, fél kiló legócskább/legjobb tápot.

Fifike, Patrick, Happy Boy, Carlos, az ötödik, az ezredik, kék, sárga vagy éppen piros kabátjára büszke. Mert anya/apa vette neki! Ennyire szereti!

Mindig megkérem, a gazda adja az ölembe.
Értse Fifike, Patrick, Happy Boy, Carlos, az ötödik, az ezredik, hogy ez a gazda akarata és nem az enyém.

Van, amelyik érzi, gáz van, zavarodott.
Van, amelyik azt hiszi: anyának, apának most dolga van, de JÖN VISSZA ÉRTE.
Van, amelyik azt hiszi: ez a szemét kurva ELRABOLTA és első adandó alkalommal igyekszik jóóóóól megharapni. Hiszen anya/apa nem tehetett vele ilyet! SZERETIK! Ez csinált valami ócska trükköt.
Van, amelyik feltartja a fejét az égnek és kétségbeesetten tutul.
Van, amelyik ahányszor nyitom az ajtót, fut a kertkapuhoz és sír. Ott ül és nem lehet rábeszélni, hogy bejöjjön.
Aztán hetekig begubódzik, gyászol, haragszik, remél.

Mert neki: VAN SZÍVE. Neked: NINCS.

Aztán szép lassan feladja a „reményt”. Rájön: a szemét/száját kezelik, már nem fáj. Megfürdették. Volt egy olyan szédülős dolog, aztán fájt a lába, jobban, mint szokott, aztán már nem fáj soha többet.

És megérti, hogy az, akit talán ellenségnek nézett az elején, az, akinek tíz-húsz-ötven kutyagyereke van, az szereti igazán, és nem anyu és apu szerette. Pedig ő a lelkét odaadta volna értük.

És jönnek emberek, akik simogatják.
Akik szépeket ígérnek neki.
Az, aki mostmár Anyu, hiúz szemekkel, egy vallatótiszt gondosságával figyeli a pontot és a vesszőt, minden arcrezdülésüket.

Mert többet az ő gyerekét nem teszik tönkre!
És Fifike, Patrick, Happy Boy, Carlos, az ötödik és az ezredik: reménykedik. Vágyik rá, hogy Anyának, akihez odabújhat, aki kitörölgeti a szemét, aki az első jelre orvoshoz küldi, főz NEKI, csak neki – meg a rengeteg testvérének -, tessen valaki. Mert abban ő is bízhat. Ismét.

Neked meg, kedves „jön-a-gyerek-kutyaleadó”, jelezném: nem, érzelmi részekre nem térünk ki, lévén olyan Neked NINCS. Maradjunk a száraz anyagi világban: ha tehát külső- és belső élősködő ellen véded, oltatod, a száját rendben tartatod, nem egy baktérium-gyűjtemény, akkor Fifike, Patrick, Happy Boy, Carlos, az ötödik és az ezredik, pont annyira veszélyes, mint Te, de Te ezt úgysem érted. (jut eszembe: mikor voltál utoljára fogkőszedésen és mikor féreghajtottál? Kéne!!!)

És most egy kicsit a lelkedbe gázolunk. Ahogy Te tetted Vele.

Csinálunk Neked egy szép baba-gyerek albumot. Nézegesd! Küldd el a nagypapának, védőnéninek és a gyermekorvosnak is.

De ezt is ideteszem azért:

A pillanat, amikor a kutya rájön, hogy magára hagyták egy menhelyen

Takács Katalin

Állat és Ember Állatvédő Egyesület

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.