Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kellő szerénység

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha becsukott szemmel néztem volna meg az alábbi felvételt, akkor is tudnám, hogy az őszintén elragadtatott szerelmes nyerítés milyen irányból jön és ki a gazdája. Tessék:

Tekintsük meg leírva is:

Tisztelt képviselőtársaim! Kellő tisztelettel és türelemmel meghallgattam a’ ellenzéki képviselőtársaim hozzászólásait (ITT lehet csemegézni belőlük; Németh Szilárd mondjuk a kellő tisztelet és türelem teljes hiányától dagadva végigröfögte Szabó Tímea felszólalását, Kocsis Máté meg egészen penetráns kocsmai arroganciával oltotta le egyenként és együttvéve is az ellenzéki pártokat, de ezt hagyjuk – szerk.) és annyit tudok mondani önöknek, hogy jól láthatóan semmit sem tanultak. Úgy látom, hogy önök dühösek. Ráadásul rám dühösek, amiért az emberek nem önökre szavaztak. Ez – lássák be – abszurd. (Nehezen visszafogható röhögéskezdemény) Emlékeztetni szeretném az ellenzéki képviselőtársaimat, hogy tegnap választást tartottak Magyarországon. A magyar emberek döntöttek, az eredmények ismertek, csak két dolgot kérek kellő szerénységgel az ellenzéktől: nézzenek a táblára, és tartsák tiszteletben a magyar emberek döntését. 

Az az érzésem, hogy ha a kellőnél még egy kicsivel nagyobb szerénységet erőltetne magára a drága miniszterelnök úr, ő lenne az ibolya. Vagy a hóvirág. Vagy valami. Csak az rontja el pöttyet ezt a tisztelettel és türelemmel nyakon öntött tökéletes szerénységi produkciót, hogy előzőleg azt is méltóztatott felvázolni, hogy a magyar választók párthovatartozástól függetlenül mit várnak el azoktól, akik EP-mandátumot szereztek, mit akarnak, mire szavaztak. Konkrétan:

– a magyar emberek tegnap bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, Európa a mi hazánk is;

– a magyar szavazók vasárnap egyértelműen kimondták, hogy változást szeretnének Brüsszelben;

– a magyar választók pártszínektől mentesen azt kérik, hogy a magyar érdekeket képviseljék Brüsszelben, ne Brüsszelt Magyarországon.

Továbbá:

Én személyesen úgy tekintek a tegnap választásokra, hogy Magyarország kormánya az emberektől megint erős felhatalmazást kapott.

Ha átlendültünk azon az aprócska abszurditáson, hogy Magyarország kormánya tudtommal nem indult az EP-választáson (foltokban jogállamot tartalmazó országokban a miniszterelnök nem is venne a szájára ilyen egetverő baromságot, és legalább kicsit szarul érezné magát, amiért bizonyíthatóan közpénzből tolják választástól választásig a kormányzó párt szekerét, és közérdekűnek csúfolt propagandával kampányolnak annak a bizonyos pártnak), lássuk be, igazán érdekesen működik a miniszterelnök úrelvtárs legendás magyar gógyija. Abban a tekintetben mindenképpen, hogy ilyen következtetéseket sikerült levonni a mögöttünk álló választásból.

A legfontosabb kérdésem, ami az állampárt kampányának tükrében szerintem jogosan foglalkoztat: mi a helyzet azzal a kizárólagos ígérettel, amivel Orbán úr és pártja kampányolt, miszerint vasárnap, május 26-án megállítják a bevándorlást? Megállt a bevándorlás? Pontosan hánykor állt meg? Ha nem állt meg, miért nem állt meg, hiszen ennek egyetlen feltétele az volt – a propaganda szerint -, hogy a Fidesz szarrá nyeri magát a választáson? Ha a Fidesz szarrá nyerte magát a választáson (ez abból is látszik, hogy az ellenzék dühös, ugye), miért nem hallottunk egyetlen szót sem a Fidesz elnökének szájából, amellyel alázatosan megköszöni a híveinek, hogy sikerült megállítaniuk a bevándorlást? Ha ez nem hangzott el, akkor csak arra tudok gondolni, hogy a Fidesz és külön a 7 pontos mesélő átverte a szavazóit.

Továbbá honnan tudja a miniszterelnök, hogy pártszínektől függetlenül mire szavaztak a magyar emberek? És azt pláné honnan tudja, hogy mit mondtak ki egyértelműen a szavazók? Azt főleg miből sikerült kikövetkeztetni, hogy a magyar emberek változást szeretnének Brüsszelben, amikor a magyar embereket egyetlen dologgal zsibbasztották a kampányban: hogy tudniillik ameddig Orbánt örök hatalomban tartják, senkit nem erőszakolnak meg a migránsok, mert nem leszünk bevándorlóország? Ezeknek a tényeknek az ismeretében nincs valami egészen orrfacsaró bűze annak, hogy a miniszterelnök az európaiság és az Európához tartozás diadaláról beszél, miközben minden erejével a hanyatló Európa ellen uszított? Brüsszel és Magyarország érdekei csak a felcsúti erkölcstelenség oldaláról szemlélve ellentétesek, az Európai Unióhoz tartozás pont arról szól, hogy közösek az érdekeink, hogy mi is a klubhoz tartozunk, a klubvezetőségnek meg alapvető érdeke, hogy a közös szabályok betartásából a legtöbbet ki lehessen hozni abból, hogy ugyanoda tartozunk, mert különben lehetnénk szétszóródva is. Ezt az átkozott, pusztító agybajt egyidőben tolni azzal, hogy a Fidesz mekkora kibaszott győzelmet aratott az EP-választáson, ez az igazi arrogancia.

Meg még. A nagy mesélővel ellentétben én úgy látom, hogy a magyarok, pártszínektől függetlenül semmire nem hatalmazták fel egységesen a kormányt, hiszen a választók majdnem fele egyáltalán nem szavazott a migránsozós bullshit-re, mint európai programra. Jól is tette, hiszen most azt kellene tapasztalnia, hogy hiába a 13 fideszes EP-mandátum, a háborús hergelés ugyanonnan folytatódik, ahol abba sem maradt. Igen hamar kiderült, hogy május 26-án nem sikerült megállítani a bevándorlást. Kínzó kérdés továbbá, hogy ha akkora felhatalmazást kapott a rajongóitól a drága miniszterelnök úr, hogy az Európai Unió beledőlhet a kardjába, akkor miért arról beszél, hogy ő már megint tudja, mit akarnak és mire szavaztak azok, akik nem a primitív baromságaira szavaztak? Azokra gondolok, akiket tavaly március 15-én elégtétellel fenyegette. Most honnan lett hirtelen ekkora pártszínezettől független egység és egyetértés?

Én azt hiszem, hogy bőven elég erre az ábrára ránézni, bár nem végleges, de nagyot nem fog már változni. Szerintem erről kellene beszélni ahelyett, hogy megint a Fidesz érdekeit közös nevezőre hoznák a magyar emberek érdekeivel:

Forrás: https://www.valasztasi-eredmenyek.eu/

Valahogy így fog kinézni az Európai Parlament összetétele, ott az EPP alatt elhelyezkedő kék szeleteket érdemes tanulmányozni, ennyien vannak azok, akikhez eszmeileg és ideológiailag igazán köze van az önfelfüggesztett bátor harcosnak és alakulatának. Ebből az is következik – anélkül, hogy az 52%-os bivalyerős felhatalmazást bagatellizálni akarnám, bár ennél azért többet indokolt volna a brutális erőfölény -, hogy Orbán Viktornak valaki el kellene magyarázza: az ő pártja nem az EU-ban nyerte meg a választást, hanem Magyarországon (ott is elég sokan vannak, akik nem rá, és pláne nem a kormányra szavaztak), és miután európai elvbarátai igencsak alulteljesítettek ebben a versenyfutásban ahhoz képest, hogy rájuk alapozta a szánalmas kis 7 pontos nemprogramját, itt lenne az ideje a kellő szerénységgel megbarátkozni.

Minden előzetes lázadó, felforgató, megmutatjuk, megváltoztatjuk, elküldjük a vérbe szlogennel szemben, Orbán Viktornak nem sok beleszólása lesz abba, hogy milyen legyen az Európai Unió az elkövetkező években. És ez azért van így, mert az elmúlt években tudatosan, előre megfontoltan igen sokat tett ezért, másrészt főleg azért van, mert az európai emberek eldöntötték ezt a kérdést. Úgyhogy nem marad más hátra, mint előre: rá kell nézni az ábrára és tiszteletben kell tartani az európai emberek döntését. Egyébként jó étvágyat kívánok a ma esti uniós munkavacsorához!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.