Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hol vagy, Sátán?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Micsoda piti alak ez a Lázár János! Hűtőmágnest visz házhoz Hódmezővásárhelyen az embereknek, Fidesz-szavazatuk reményében. Hűtőmágnest – mindenkinek annyi jár, amennyit ér. Ó, istenem, ilyenkor egy óvatos magyar kiabálhatna: gyere, Sátán, idegen áll a kapuban! Ez lenne a nagy hír: Lázár János fenekébe harapott egy Sátán nevű kutya, amikor a Fidesz-báró zaklatta a lakókat egy családi háznál. Amúgy nem hír, hogy egy kisstílű Orbán-fan okoskodik az embereknek. Sőt az sem hír, de elmondom. Tudják ki Magyarország legjobban fizetett postása? A Lázár. A mágnes mellé az emberek megkapják Orbán Viktor levelét is – személyesen viszi nekik a nagyságos úr, hízelgésileg a máskor csak verébpöttyel megtisztelt férfiaknak és nőknek. Orbán postása túlfizetve, mégsem kerül annyiba a kézbesítés, mint a nemzeti konzultációk milliárdos levelei. Köszönjük szépen ezt a gondos mértéktartást. Bár, ha valaki jól összeszámolná, Lázárnak is bejött már ennyi. Bejött Orbán haversága. Arra vetemedtek, hogy audiznak, merciznek, béemwéznek, azért, hogy élőben és közelről lássák a népet. Választásokkor.

– Jó napot kívánok, drága, hölgyem, én vagyok az ön fideszes, orbános képviselője! – Jó napot, én vagyok a nép! Amúgy, meg nem erősített hírek szerint, kiszőrösödik a hátuk, amikor a szegényekről, kevésbé szegényekről és azokról van néhány szó, akik ebben az országban nem számítanak. Fogy a penge, használják a sima bőrükért. Sőt, pengeélen táncolnak. Képtelenek Európa-gyűlölet nélkül kampányolni. Rohadt nehéz dolguk lehet, gondolják el, hogy most egyszerre kell fölfelé és lefelé is nyalni. Cipelik a kamerák kereszttüzében a hűtőmágnest, krumplit, petúniát. Különösen olyan helyekre összpontosítanak, ahol nincs vagy alig jut kenyér az asztalra. Lázárnak és a Fidesz-KDNP-nek ez nem számít. Ők lekenyereznek. Becsapják ezeket az embereket, és ők ettől továbbra sem laknak jól. Hol vagy, Sátán?

Jöhet több is, Semjénnek sem ártana, ha egy kicsit megigazítanák a gatyakorcát – csak finoman, ti ebek, nehogy elveszítsük. Ezúttal a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium torna- és vívócsarnokának későbbi alapkövébe helyezendő időkapszula megáldása alkalmából még engem és másokat is megszólított.

„Akik nem tarják magukat hívő embernek, azoknak is érdeke, hogy valami szép, valami jó megvalósuljon.”

Is. Azoknak is. Miért, a Semjén ki a büdös franc? Csak mert most finom vagyok. Tisztázzuk gyorsan: Semjén nem szép, Semjén rettenetesen csúnya. Nem mint férfi, úgy nem érdekel, hanem emberként. Ráadásul istenhívő – ha igaz. Semjén rettenetes randasága belülről tört – szívéből, agyából, mindenhonnan – utat látható arcára. A mesében Szörnyella de Frász ki nem állhatja a törpikéket, egyetlen célja felbérelt bűnözőkkel elraboltatni  a kiskutyákat, hogy a bundájukból neki szőrmét lehessen készíteni. Nyugi, Sátán, csak a gatyakorcra koncentrálj!

A mesében győznek a kutyák, a valóságban Semjén-frász nagykutyának semmi joga nincs ahhoz, hogy megkülönböztessen emberek. A fenébe, hol hallani olyant, hogy külön felhívják a figyelmet arra, hogy egy hívő ember mit tartson szépnek, mit érezzen, mi lenne neki a jó. Csak valami időkapszulát áldottak meg, de annyi otrombaságot összehordtak, hogy beomlik alatta a föld.

„Akkor lehet országot építeni, ha mindenki a maga helyén megteszi azt, ami az építésből az ő dolga”.

Nem Semjén építi az országot, ő saját magát építi, de erkölcsi köve nulla, ezért hamarosan összerogyik. Isten segedelmével. Is.

„Nem lehet hit nélkül családot nevelni, tanítani, vagy bármilyen munkát végezni. A Mindszenty József által egykor elvetett mag ‘nagyon jó talajra hullott’.” Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz), miniszteri biztos.

Ezek mennek mostanában a megcsúfolt köztársaságunkban. Néha már azt érzem, hogy bolondok házában élünk. Nem hívő emberként, sok millió társammal, konkrétan azt szeretnénk, hogy végre valami jó is megvalósuljon ebben az országban. Kámforrá válnának a hatalmi bolondok. Az nagyon szép lenne. Nyugi, Sátán, lesz még munkád addig!

Az önök véleménye.

Jó lett ez az összefoglaló. A Fidesznek nem lesz rózsaszín a befejezése, fognak még ezek erőszakot elkövetni az országon. Amióta Orbán politikai porondon van, csak rárontott a nemzetre, akár ellenzékben, akár kormányon volt. (Béla)

Soha nem érdekelt a foci, inkább bosszantott a körülötte látható hírverés, botlábú sasok, a szinte kötelező áhítat, egyebek, de nekem úgy rémlik, a 2018-as bajnokségot nem itt rendezétk. Akkor viszont mi a bánatot lehet szervezni a szurkoláson, ami milliós jutalmat érdemel? Ül a szurkló otthon, a fotelben, falja a chipset, nyakalja a sört, vagy a kocsmában, kondában nézik, isznak és ordítanak. Tényleg, mit lehet ezen szervezni? (agador)

Hova a francba vonulnak a választás napján a CÖF-ös vénemberek, és minek? Kell majd egy rakás mentő nekik, mert úgysem fogják bírni a hosszú gyaloglást. Szerintem nélkülük is mindenki eldöntötte már, hogy hova szavaz. Igaz én még vacilálok kettő között, de egyiket sem helyeselné a CÖF-ös banda. (Transzporter)

Ughh, ott a képén a szokásos kenetes arckifejezés, amit az alattvalókkal való úgynevezett kapcsolattartás során szokott használni. Évek óta mindig feltűnik és mindig hányingert okoz ez a „jóságos cár atyuska” pofa… a szintén mérhetetlenül lekezelő, erőltetetten jópofiskodó szöveggel együtt. Persze nyilván nem mutathatja ki, mi a véleménye a „hasznos idióták” tömegéről. (Súgócsiga)

Diktatúrát a magyarnak. Azért, hogy a kevés gazdag biztonságban érezze a tyúkszaros életét. Persze, ahhoz ostobák, hogy belássák előbb-utóbb minden diktatúra bukik minden diktátorral. Akkor pedig a ki@szott, lopott, lóvé is semmivé lehet. Dühös vagyok! Nem a rablólovagok gazdagodása miatt (habár a módja is egy nagy szemétség) de hogy erre is van bőr a ronda, pénzes, botox pofákon. (anima)

Halász mint „szellemi Csomolungma” ? Hi-hi, talán inkább szellemi Mariana árok! Az még a nevéhez is jobban illik 😜 (Iren)

Honnan szedték össze ezt a sok marhát ? Körletellenőrzés…bmeg..ezt a frenetikus humorérzéket… (Ernő)

A kormányfő halálos bűne az ország társadalmi moráljának lepusztítása, aminek kiteljesedésére 9 évet fordított, mindenkori talpnyalóival! (azember)

A magyar gazdák egy része köztudottan amúgy is hithű orbanista. A termény java részét, legyen az gabona, zöldség, vagy gyümölcs, az EU-s piacokon, a „hanyatló” nyugati országokban értékesíti, az itteninél tízszer, húszszor magasabb haszonnal. A többi pl. búza silány része, megy a hazai malmokba., amit tőlünk nyugatabbra nem vesznek át. (Amikor bemész a boltokba, akkor itt már csak a maradékot látod, aminek a minősége a mélyművelésű bányabéke feneke alatt van.) Ilyenből lesz a „finom” fűrészporos kenyérke… azután nem érti a nagyérdemű miért foszlik a kifli és a zsemle…
Ezért. (Benedek)

Aha, betiltott taposóaknákkal kirakni, golyószóróval és ágyúkkal lövetni a véletlenül odatévedt embereket. Ezeknek elment az eszük, vagy soha nem is volt. Spanyolországban a Gaudi, Olaszországban a Colosseum, Ausztriában a Hundertwasser, Hollandiában a tulipán, stb, Magyarországon a bevándorlás ellenes Csirkeháló a fő látványosság. Csak gratulálni tudok a Magyar Idegenforgalmi „szakembereknek”. (Transzporter)

Az emmis már csak tudja.. a borossrol nem is beszélve… nekem sincs gyerekem, de az okokat megtartom magamnak, feldolgozni is nekem kellett…de emiatt semmivel sem vagyok érzelmileg “silányabb “ , hiába is ezt sulykolja a propaganda.., (Krisztina)

Én három gyereket szültem. Két fiút és egy lányt. A lányom csaknem 28 lett, amikor meghalt. Amit átéltem, elmondhatatlan. Csak azok érezhetik, akik szintén átélték a gyermekük elvesztését, és azt szoktam mondani, hogy még azok, akik nagyon szeretnének gyermeket szülni, de nem adatik meg nekik. Ez örök gyász. Még büntetni is őket a legkegyetlenebb cselekedet. Aki meg nem akar gyereket szülni, annak joga van hozzá, mert szabad embernek született szabad akarattal. És ehhez holmi – netán, ha még feleségverő is – politikusnak az égvilágon semmi köze. Az országot másként is lehet gyarapítani, mint gyerekekkel. (Ildikó)

Nagyon szeretem a gyermekeket. Sajnos, magam nem vállalhattam. Oka? Kinek, mi köze? Talán rossz időpont a születésre, rossz szélességi, hosszúsági fok. Karma. Ki tudja? Örök fájdalom. Gyönyörködöm a kicsikben, szívemből kívánok nekik minden jót, boldogabb, teljesebb, emberibb, gazdagabb életet, mint a miénk. (anima)

Én csak azt nem értem, hogy az Unio miért hagyja/engedi, hogy ez a csuti törpe ezen a választáson is megtegye azt, amit tavaly? Ez más választás, ebbe talàn beleszólhatnának, felügyelhetnék… (Hortensee)

Az előző kommenteimben írtam, hogy vagy az ukrán hatóság ne engedje át őket szavazni, vagy a magyar traktorosok, autósok állják el az utakat a határállomásokon. A beérkező leveleket, meg az ellenzék jelenlétében bontsák ki. (Transzporter)

Így írtunk mi.

Puszi nincs?

Akinek rátaposnak a kicsi farkincájára, az őszintén szokott üvölteni

Szabad? Választás

Agybeteg ország

Egy balhorogról

Minden mögött is a migránsok állnak

Ez az ország egyre élhetetlenebb

Gyermektelenül

Köszönöm hegedűd

Jó szavazást! Mindenkinek

A soron kívüli osztrák vadászidény esete a habonyolajozottan működő magyar kormánypropagandával

A nap kommentje:

Ceausescu kitalálta (vagy valakitől átvette) a gyermektelenségi adót. Egy bizonyos kor fölött nőknek, férfiaknak egyaránt fizetniük kellett. Láttam a fizetési listákon. És még valamit: A nőknek háromhavonta (? , félévente?) kötelezően nőgyógyászati szűrésre kellett menniük hogy el ne tagadhassák az esetleges terhességet. Ott éltem, tudom. (János)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.