Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A babos zsákban lakozik az orbáni sajtóbéklyó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ismerjünk meg egy újabb fideszes, IQ-lájtos gyöngyszemet! A neve: Pánczél Károly. Országgyűlési képviselő. Bírja kapargatni a földet, sőt le is fotóztatja magát. Kibiggyeszti a Facebook oldalára a nagymenő csávó. Nem lenne baj, mindenki azt csinál, amit akar. Szigetbecsén is. Csakhogy ennek a magamutogató agyrémnek kivezényeltek szórakozni óvodásokat. Amint Pánczél megejt egy kapavágást. A kicsik meg nézték, vagy nem. – Na, milyen volt, kisfiam? – Uncsi. – Mit csinált a bácsi? – Földet túrt.

Tényleg csesszék meg már, hogy ezek a fidesznyikek, nem bírnak magukkal! Ha épül óvoda, örüljenek neki, amíg tiszta az ügylet, de hagyják békén a gyerekeket. Meg ez a kivezényelték: azért rohadt egy dolog, mert mit szólnak az óvónők? A parancs az parancs, vagy nem merik megtenni, hogy ellentmondjanak a nagyságos uraknak. Mert esetleg másnaptól már nem lesznek óvónők? Dumálhat itt az alapvető jogok biztosa, hogy az EP-választás kampányában tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől rendezvényeiken, a velük és róluk készült képek kampánycélú felhasználásától, illetve az iskolák és óvodák népszerűségnövelő szándékú látogatásától.

Így igaz, azért én még hozzátenném, nem csak a kampányban, hanem egyszer és mindenkorra szokjanak már le arról, hogy gyerekeket rángatva fityegnek, mutogatják nem kívánt alakjukat mindenhol. Szánalmasak, ahogyan három-ötéveseknek lökik a sódert, azon csodálkozom, hogy még egy édesapa sem csapta kupán ezeket a pártpiócákat.

Látják, milyen bátor vagyok, megírtam a piócákat. Könnyedén tettem, mert Magyarországon sajtó-, főleg véleményszabadság van. Nekünk mindenképpen, a másik oldalra tojok nagy ívben, mert úgyis csak hazudnak, ferdítenek, elhallgatnak tényeket. Embereket aláznak meg, rohadt bátran, mert azokat a szavakat, hogy szakmaiság, tisztesség, nem ismerik.

Biztosan csak véletlen, hogy a tavalyihoz képest 14 hellyel került lejjebb a rangsorban a magyar sajtószabadság a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-szervezet felmérése szerint. Ezzel a 87. helyet szereztük meg a 180 országot rangsoroló listán – közvetlenül Peru és Sierra Leone után. Két szegény ország Dél-Amerikában és Nyugat-Afrikában, annyira mégsem szegények, hogy ne lehetne egy csepp médiaszabadságot importálni tőlük. Nem bánom, cserébe, elvihetik a Semjén Zsoltot magukhoz, templomokat építeni.

„A legfontosabb kritikus sajtótermékeknek be kellett zárniuk, míg a többiek függetlenségét folyamatosan veszélyezteti a kormányhoz közelálló oligarchák jelenléte a vezetőségben, a részvényesek között vagy éppen a pénzügyi intézményekben, melyek finanszírozzák őket” – írták a jelentésben.

Az elorozott kormányközeli és ellenzéki média úgy aránylik egymáshoz, mint a babos zsák a három szem babhoz. És a zsákban lakozik az orbáni sajtóbéklyó. Echte jogállami módon Európa közepében.

Megírta a levitézlett oktatási államtitkár, a Czunyiné Bertalan Judit fideszes honanya is, hogy a kisbéri piacon meglátogatta az országos média. Melyik a sok közül? Mindegy, mentek hozzá kicsit körbenyalni. Nem is érdemes idézni a piaci tájékoztatóból, már magától buggyan ki a szájukon, hogy

megfelelő válaszok a migrációra

magyar családok támogatása

népesedéspolitikai kérdések

döntési jogkörök a nemzetállamoknál

Nem valami kreatív a bokodi földbárónő, pedig normális esetben azt hihetnénk, hogy van annyi tudás, inger benne, hogy ne papagájnő szerepben álljon mindig a vártán. Meg a piacon. Ennyit bír. Ez az elvárás.

A Szent Péter-bazilikában bemutatott misén mondott homíliájában Ferenc pápa egyebek mellett kijelentette, a rászorulókhoz való közelség határozza meg az egyház „lelkét és képét”. Paptársaihoz szólva hozzátette:

„Nem szabad tartani attól, hogy az egyházat a szegényekkel azonosítják. „Mi, papok a szegénységet képviseljük”.

Csókoltatom ezúttal Semjént, karjában Orbán Viktorral.

Sorolom: rabszolgatörvény, hajléktalantörvény, kilakoltatások, kirekesztő családpolitika, gyermekéhezés, Fót bekebelezése, Erzsébet-utalvány taccsra vágása, egykulcsos személyi jövedelemadó, közmunka bagóért, oktatás lebutítása, rezsicsökkentés a medencéknek…

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánnak a magyar csórók!

Az önök véleménye:

Hozzátenni csak annyit szeretnék, amit ma este hallottam a hírekben az adakozók adókedvezményéröl: akik a legnagyobb összeget ajánlották fel, ráadásként az adókedvezmény lehetöségéröl is lemondanak. Szép gesztus. (Gyöngyvér)

Ne fesd a Semjént a falra, mert. Ettől az… izétől még a Belfegor is elhatárolódna. Nézi az ember ennek a gerinc és elvek nélkül luxusban lubickoló kereszténység szégyenének a fejét, és az jut eszébe róla (nekem legalább is), hogy ha visszapörögne valami csoda folytán az idő kereke, Torquemada-ra legalább olyan szerelmetes pillantásokat vetne mint a gazdatestre, amelynek az alsó fertályába derékig bele van szorulva. Ha az eszmét valakitől félteni kell, hát az ilyen alakoktól óvja meg az Úr azt. Semjén az az élősködő, aki szarvas agancsokért eladta becsületét, a hitét – ha egyáltalán volt neki olyan. Kétlem. (Aegean)

Még nekem, a magyarnak is fáj a Notre Dome. Azt hiszem, mindannyiunk az egész emberiség kincse, öröksége. Akár a Taj Mahal, vagy a Potsla Palota, pedig ezek mégcsak nincsenek is Európában. De nekem ez nem számìt. Mindannyiunkké. Mint azok a történetek, amelyek építették. Azokra az érzelmekre, érzésekre, amelyek épúltek, amelyek mindannyiunké. (anima)

Marha nagy a kontraszt.Itthon öntjük az egyházakba a lóvét, és számon kérjük egy másik szuverén államtól, hogy miért nem teszik ezt.ÉsEzt mind akkor,amikor beüt a krahh,arrol nemis beszélve, amikor még füstöl az épület.A másik dolog, még a Francia szakeberek sem mernek a vizsgálat alatt nyilatkozni a tűz okairól .De itt van nekünk zsóti aki,tisztán baráti szertetből mit cseszett el a kormány „utólag” megmondja.Ugye szerintetek is meg kell becsülni egy ilyen ,nemzetközileg is elismert államférfit,aki csak örgbíti a magyarokról alkotott véleményt. (Zoltán)

Mit lehetne erre mondani? A Vezér – és eképpen vazallusainak is – alapelve: „Hazudd a legnagyobbat, a szemed ne rebbenjen, és el fogják hinni neked!”
Manyup ügyben – emlékezetem szerint – maga a Vezér tülekedett megnyugtatni az állampolgárokat a Saját Hazug Szájával. (A nagy kezdőbetűket az állami intézmény neve indokolja.) (Gábor)

Egyebkent meg nem tenyesztik. Kinevelik. Pavlov uttoro volt a maga idejeben, ezek meg tovabbfejlesztettek. A trollok almukbol felkeltve is barhol, barmikor (IS) a Soros-migrancs-brusszel szentharomsagot tudjak mondani, irni, mindegy, hogy mirol van szo. (Hedwig)

minden területen (nerületen?) ez folyik.Tegnap vittek általános iskolás gyerekeket egy közeli faluba focizni.Az öltözőt kirabolták,melegítők,cipők,a nevelt fiam három hónapos telefonja tűnt el.A „tanár” megnézte a csapat csomagját és mivel nem talált semmit elengedte őket Se rendőrség,se további tanári segítség,jóvanaz,menjetek haza,nincs itt semmi látnivaló.
Ilyet még nem is hallottam! (Bertalan)

Nem, és nem… nem tudják abbahagyni! Itt hányják az epét, fröcsögő habzó szájjal ahelyett, hogy végre beismernék hogy elloptak azt a 3000 milliárdot! Nem visszafelé kellene mutogatni, hanem tenni végre valamit! (Krisztina)

Az elzárt helyre való hivatkozás volt Battonyán is a Gyermekfalu megszüntetése mellett szóló legfőbb érvelés! Pedig ott családonként önálló családi házakban éltek a nevelő szülőkkel, a település lakóterületén és a településen járhattak a helyi és körzetből bejárógyerekekkel, óvodába és iskolába is. Ennek ellenére felszámolták és elköltöztették a gcsaládokat/gyerekeket, több esetben a nevelő szülő nélkül! Utána keresgéltek nevelő szülőket, egy számukra idegen településen4 Mi is ebben a jobb? (azember)

Lesz ez még lejjebb is, ha így haladunk. Balliberális folény? Ha az olvasottságot számoljuk, akkor igen, de hát fideszék tehetnek arrol, hogy az ő lapjaikat nem nagyon olvassák, csak kotelezően megveszik az állami intézmények, a tobbi meg remitenda. Amíg orbán lesz, addig csak csúszunk lefelé a listán. (Transzporter)

Így írtunk mi:

Selmeczi nyugdíjmegvédő szenátorasszony jól van?

Ezt a rengeteg kontraszelektált figurát hol tenyésztik?

Ismeretlen tettesek

A Morális Fölény

Ha változást akarunk, meg kell hallgatnunk a másik felet is

Egyre csak csúszunk lefelé

Jazz és rock and roll

Szívgyomrás

Elárul, mert világít

Ameddig egy szavazat megvásárolható, addig ne is reménykedjünk a változásban

A nap kommentje:

A társasági adó teljes összegét is az államkasszába kéne fizetni,nem elherdálni falábú focistákra és egyebekre. (István)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.