December 9,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre csak csúszunk lefelé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 612,502 forint, még hiányzik 2,387,498 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A mai nappal ismét óriási nemzeti sikert értünk el, mindannyian büszkék lehetünk. Kijött ugyanis a Riporterek Határok Nélkül legújabb jelentése, amelyből kiderül, hogy Magyarország ismét csak lejjebb csúszott a sajtószabadságot mérő listán. Az Európai Uniót tekintve – a már szinte megszokottak szerint – Magyarország áll messze a legrosszabbul, és még olyan országok is gond nélkül előznek a listán, mint Sierra Leone, vagy Kirgizisztán. A kormány ugyan még hivatalosan nem reagált a listára, azonban szinte biztosan borítékolható az, hogy Soros György listájával – mert miért pont ez ne lenne az, ugyebár – ők nem foglalkoznak.

Az eredmény persze nem igazán lehetett meglepetés senki számára, mégis fájó látni azt, hogy pár év leforgása alatt ide süllyedt az ország. A sajtó kormánypropagandára való felhasználása ugyanis az egyik legsúlyosabb jogállam elleni ténykedés, amelynek hatására könnyen dönthetőek el országos választások. A szabad sajtó hiánya legtöbbször a diktatúra jelenlétét jelzi, mint ahogy azt a lista hátsó felében lévő államok bizonyítják is.

A legfontosabb kritikus sajtótermékeknek be kellett zárniuk, míg a többiek függetlenségét folyamatosan veszélyezteti a kormányhoz közelálló oligarchák jelenléte a vezetőségben, a részvényesek között vagy éppen a pénzügyi intézményekben, melyek finanszírozzák őket. (HVG-fordítás)

Forrás: RSF

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!