Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A Morális Fölény

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bálintnak és Mogorvának ajánlom szeretettel

Morális Fölény (Moralus Superlativus Pithecus) Kultúrfölény néven is ismert, igen elterjedt jószág (egyfajta vírusnak is tekinthető, bár erről megoszlanak a vélemények tudós körökben).

Lelőhelye: Orbánia (itt őshonos), ezen belül jellemzően az internetes kommentszekciók, de élőszóban is igen elterjedt napjainkban..

Bár a meleget nehezen tolerálja, sőt nem tűri, mégis szeret az úgynevezett napos oldalon tanyázni. A közhiedelemmel ellentétben azonban Orbánia törésvonalai mentén könnyedén átszivárog bárhová, így ez a magma mélyéből előbukkanó vírusfajta gyakorlatilag mindenütt megtalálható.

Távoli rokona a Mocsári Troll (Anonymus Beszólus), és bár stílusjegyeikben sok tekintetben megegyeznek, a kettő mégsem összetévesztendő egymással.

Táptalaja az intolerancia, uszítással szaporodik. Hordozója előszeretettel hivatkozik külső okokra, de valójában a Morális Fölény belső békétlenségből jön létre.

Gyakori tévhit, hogy mindenki azt gondolja, hogy ő az egyedüli, aki a birtokában van, legfőbb veszélye pedig abban rejlik, hogy ezt valamilyen rejtélyes okból kifolyólag pozitívumként éli meg az egyed.

Ismertetőjegyei: a megfertőzött egyed fröcsögve, köpködve próbál szabadulni  felgyülemlett Moráljától, ezt jellemzően emelt hangon, illetve a számítógép billentyűzetének erőteljes püfölésével teszi, ilyenkor a gondolatokért felelős agyi funkciók nagy része kikapcsol. Sajnos nem számítható extrém esetnek a mások küszöbére hányás sem, bár ez – sovány vigasz – csupán átvitt értelemben történik.

Kiváltó oka lehet a Fölényhordozótól eltérő vélemény megfogalmazása, fotó egy nem kedvelt személyről, de súlyosabb esetekben a Fölényhordozó által nem kedvelt személy nevének leírása is heveny reakciót válthat ki.

Tünetei: a hordozó a szeme előtt vörös posztót vizionál, az agylob pedig gyakori kísérője a rohamnak.

Ellenszere: többféle ellenszer létezik, a legnépszerűbbek között van az indulatkezelő tréning, valamint az erőszakmentes kommunikáció elsajátítása. Segít a tükörbe nézés is, nem fizikai értelemben alkalmazva. Javasolt még bármilyen sporttevékenység illetve hobbi űzése (ez alól kivételt képez a mások nevében fölháborodás, ezt az orvostudomány az idegrendszerre gyakorolt káros hatásai miatt nem javasolja hobbinak).

Fennmaradása: nincs veszélyeztetve, kipusztulás nem fenyegeti.

Szonja

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.