December 9,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Szívgyomrás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 612,502 forint, még hiányzik 2,387,498 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem, nem elírás, de a Google keresőben még nem található meg. Pedig nagyon sokan szenvedünk ettől a kórtól. Elsőként ötéves fiam diagnosztizálta magán ezt a betegséget, mikor nem tudta máshogy megfogalmazni, hogy mi is a baja: szívgyomrás, mi más. (Azt hiszem, le fogom védetni ezt a fogalmat, a copyright-on meg majd osztozunk a gyerekkel. Elvégre az anyja vagyok…)

Lássuk hát, hogy mit is takar ez a kór: ahogy a megnevezés is mutatja, a szívtájékon és a gyomorban azonos időben fellépő, pontosan nem diagnosztizálható, kellemetlen közérzettel, változó erejű fájdalommal, gyakran hányingerrel, szorongással járó tünetegyüttes. Kiváltó okai – és itt most csak a felnőtt betegekről teszünk említést – az igazságtalanság, a becstelenség, a hazugság, a korrupció, az embertelenség, a kiszolgáltatottság, a méltatlanul elszenvedett sérelmek, a megalázottság, a létbizonytalanság, az alapvető emberi jogok sárba tiprása… és még sorolhatnánk.

Bárki, aki a fenti tünetegyüttes meglétét tapasztalja magán, szinte biztos, hogy szívgyomrásban szenved. Mielőtt pánikba esnénk, mindenkit megnyugtatunk, a kór nem ragályos, a tünetek ipari mennyiségű, erős nyugtató alkalmazásával némileg enyhíthetőek. (Mivel nem vagyunk a gyógyszerfogyasztás hívei, az ifjabb, és “tehetősebb” betegeknek inkább a természetes(?) megoldást javasolnánk, úgy mint éghajlat és/vagy környezet változás. Javallott távolság: minimum ötszáz kilométer…) Meg kell viszont jegyeznünk, hogy olykor sajnos súlyos szövődmények léphetnek fel, néhány esetben öngyilkossághoz (is) vezettek…

A gyógymód ismert, de szinte elérhetetlen, kivitelezhetetlen: a “gyógyítók” ugyanis olyan zárt “közösséget” alkotnak, ahová csak kiváltságosok – rokonok, haverok, gázszerelők, áldoktorok, talpnyalók és udvari bolondok – nyerhetnek bebocsátást. Paradox módon nekik nincs is szükségük az oly nagyon áhított gyógymódra. Ők immunisak, soha nem fogják elkapni ezt a – mára már NÉPbetegségnek számító – kórt…

Sági Zsuzsanna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!