Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az utolsó hetek ezek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap kiemelt kommentjeit:

Többet értek el mint az 5 pont beolvasása. A huzamosan bentrekedt kéviselők egyenes adásban közvetítették az eseményeket. Az őket ért atrocitásokat, Hadházy és Széll Bernadett képviselők kidobását. Egyenes adásban sajtótájékoztatást tartottak egymásnak és a biztonsági őröknek. Mindezt okos telefonnal, ami ugye barátságban van az internettel. Öngól ez az orbánista médiának. Az 5 pontot kevesen láthatták volna azt is megspékelve egy kis hazugsággal, így viszont ország világ láthatja hogy is működik a demokrácia hazánkban.(Marika)

Egy fontos dolgot kihagytak.
6pont: Követeljük a kormány azonnali lemondását és új választást. 
Mi dönthessünk arról, hogy ki vezesse ezt az országot.(Csabáné)

Nagyon tisztelem azokat, akik sokadik napja kimennek, vállalva a könnygázt, a rendőri túlkapásokat, a hideget, az éjszakázást… Most, hosszú idő óta megint azt kezdem érezni, hogy van remény!(Andrea)

Mondtam én, hogy ezek hegesztőpisztollyal szőrtelenítik azt a baba kis pofikájukat, mert a kazánlemezt sajnos nem viszi a beretva. Most is, és minden más ellenzéki megmozdulás alkalmával olyan elképesztő hazugságokkal kommentálják az eseményeket, hogy az ember kezében önálló életre kél a hólapát. Persze érthető. Minden lehetséges eszközzel (mondom; minden lehetséges eszközzel) meg fogják védeni a hatalmukat, mert pontosan tudják, hogy amit műveltek/művelnek, azért egy jogállamban 100++ év sitt lenne a jutalmuk. Kis túlzással az életükért futnak. Az összelopott javaikért, az einstandolt iparágakért (dohánybiznisz), az anyagi-egziszenciális biztonságukért, amit önerőből, saját tehetségükkel a büdös életben nem tudtak volna megteremteni. Ezeket megvédeni semmi sem drága nekik. Lesznek még csúnyább események is, ha nem fullad ki a tiltakozáshullám. De miért is fulladna ki? Magunkért, a gyerekeinkért tesszük, hogy itthon is lehessen mosogatni annyiért mint Londonban, vagy IT-s szakembernek lenni svéd fizetésért. Ameddig ezek a senkiháziak a nyakunkon ülnek, addig el sem kezdődik egy normális világ irányába mutató folyamat, marad a fenenagy nagymogyoró büszkeség, meg a lyukas cipőbe dugott kamatláb…(Aegean)

A mai napon is sok mindenről lehetne beszélni, mégis inkább csakis az Occupy MTVA-ról beszélnék. Történtek persze egyéb dolgok is a mai napon, azonban az, ami tegnap este óta a köztévé székházában történik, valami olyan, amire évtizedek óta nem volt példa. Emberek százezrei, sőt milliói vártak arra, hogy az ellenzék végre tököt növesszen és képviselje azokat, akik nem a Fideszre szavaztak. Az MTVA épületébe megérkezve 5 pontos követelésüket szerették volna beolvastatni az ellenzéki képviselők. Ez persze kizárt, de mégsem adták fel a mai napig. Annak ellenére sem, hogy a cég biztonsági őrei erőszakot alkalmaztak több alkalommal is, az ott törvényesen tartózkodó parlamenti képviselőkkel szemben.

Kunhalmi Ágnes, Hadházy Ákos és legújabban Varju László is megsérült. Utóbbit mentővel kellett elvinni az épületből. Természetesen a hírhamisítók már megalkották a saját valóságukat, amelyben a politikusok betörtek az MTVA székházába. Ezekkel én most nem is foglalkoznék, hiszen teljesen felesleges. A kormány megtesz mindent annak érdekében, hogy az emberek többségéhez ne jusson el a valóság, hanem az általuk megkreált hazugság. Úgy érzik gondban vannak – nagyon jól érzik – ezért tényleg mindent bevetnek. Ez a módszer azoknál biztosan be is válik, akik egyébként sem néznek mást mint a TV2 kamu híradója és az M1 hazugsággyára. Nekik igényük sincs arra, hogy túl lássanak az orbáni hazugságokon. Ez a mostani akció nem is nekik szólt, ezt mindannyian tudjuk.

Nem számít azonban, hogy az ATV kivételével egyetlen egy csatorna sincs jelen a tüntetéseken, ugyanis a hazai tévék helyét átvették a Facebook élő videói. Az nem Orbán és haverjai kezében van, ott bizony még választhatunk olyan csatornákat, ahol a valósággal szembesülhetünk. Lehet, úgy érezte Orbán, hogy már nincs semmi, ami veszélybe sodorhatná a hatalmát, de megítélésem szerint igen nagyot tévedett. Pár nappal ezelőtt ugyanis az emberek megelégelték a 8 éven át tartó folyamatos gyötrést és végre egy olyan tüntetéssorozat vette kezdetét, amely képes lehet a rendszer bedöntésére. Valami megváltozott és szerintem ezzel Orbán és sleppje is tisztában van. Talán ott még nem tartunk, hogy Rogántól kezdve Mészároson keresztül egészen Orbánig mindannyian a külföldi menekülésüket tervezzék, azonban nem vagyok biztos abban, hogy messze van az a nap. Talán még nem ma, és talán még nem is holnap, de hamarosan eljöhet annak az ideje, hogy az Orbán-rendszerről múlt időben beszéljünk.

Lássuk mai cikkeinket:

Ameddig a tömeg az utcán tüntetett, Orbán Viktor meccset nézett

Lángoló hó

Ostoba cselédek

Az ellenzék 5 pontos petíciója, amely ma Magyarországon nem fér bele a köztájékoztatásba

Gyorstalpaló fideszes-kádéenpés IQ-betyároknak, kormányoldali trolloknak

Advent 3.0

Idő van, Orbán!

A nap kommentje pedig Virágé:

Egyetlen kormánytag nem mer kiállni, hogy igazát védje, mert tudja, hogy nincs igaza. Remélem, valamennyiüknek nagyon rossz éjszakájuk volt, és rossz lesz a nappaljuk is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.