Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lókupecek országa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Miközben tőlünk keletre kezd háborús helyzet kialakulni – az ukrán elnök a hadiállapot bevezetését javasolta -, addig Szijjártó Péternek, az ország külügyminiszterének volt jobb dolga is, mint hogy ilyen jelentéktelenségekkel foglalkozzon. Szijjártót ugyanis épp Düsseldorfban ette a fene, ahol is arról beszélt az újságíróknak, hogy milyen boldogok a német multik attól, hogy még többet lehet túlóráztatni az amúgy is agyonhajszolt magyar munkavállalókat. Mint az köztudott, munkaerőhiány van idehaza, amennyiben a munkaképes, életerős fiatalok és kevésbé fiatalok jelentős része elhagyta az országot. Ezt az űrt betöltendő az a nagyszerű döntés született, hogy a kormány 250-ről 400-ra emelné az éves túlórakeretet.

Vagyis dolgoztassuk halálra azokat, akik még képesek dolgozni ebben az országban, hisz ki kell szolgálni a német multikat, máskülönben mitől pörögne a gazdaság? Mivel a politikusoknak soha nem kellett és már vélhetően nem is kell gyárban dolgozniuk, ezért gond nélkül meg is fogják szavazni a fideszes Kósa Lajos és Szathmáry Kristóf által benyújtott javaslatot. A kormány nagyszerű terve, miszerint a nyugdíjasokat újra visszavezetik a munka világába, sajnos nem vált be, ezért most ezzel a tervvel próbálkoznak. Valami csak össze fog jönni, nemde?

Napközben az is kiderült, hogy Szijjártó Péter a kakaós kekszet, tejcsokival és kólával fogyasztja. Hogy mégis miért fontos hír az, hogy az ország mindenkit bekérető és szimbolikusan kukoricára térdepeltető külügyminisztere mivel tömi az arcát a szolgálati autójában, azt nem tudom, mindenestre ez volt a nap egyik vezető híre.

Az Országgyűlés kulturális bizottsága ülést tartott a mai napon, aminek a nemzetbiztonsági bizottság bármely megmozdulásához hasonlóan, az égvilágon semmi értelme nem volt. Az a Fidesz hű fegyverhordozóinak játszótere lett, ahol érdemi vitáknak helye nincs. Az összes javaslat közül egyetlenegy, a fideszes Bánki Erik által benyújtott javaslat tárgysorba vételét fogadta el a bizottság, melynek értelmében úgy módosítanák a sporttörvényt, hogy az olimpiákon szerzett érmekért (akár arany, akár ezüst, akár bronz) egyforma összegek járjanak. Erre a költségvetésben 3,6 milliárd forintot különítenének el, amit Bánki Erik szerint a magyar gazdaság megengedhet magának.

Hogy mik voltak azok a javaslatok, amiket a Fidesz leszavazott, vagyis szerintük nem voltak olyan fontosak, mint az olimpikonok járandóságának megduplázása? Lássuk hát:

  • A kormány helyezze hatályon kívül a felsőoktatási törvény azon rendelkezéseit, amelyek kifejezetten a Soros György által alapított egyetem ellehetetlenítésére irányulnak.
  • Az Oktatási Minimum program (a programot szakmai, civil és érdekvédelmi szervezetek dolgozták ki annak érdekében, hogy létrejöhessen egy pártpolitikától független, kormányzati ciklusokon átívelő oktatási irányvonal).
  • A sajátos nevelési igényű gyerekeket oktató iskolák legyenek akadálymentesek.
  • Azok a médiumok, amelyek évente három alkalommal bizonyítottan valótlanságot állítanak, ne kaphassanak állami támogatást.

Erre persze lehet azt mondani, hogy nyilván így szavaztak, hisz saját politikájuk ellen fordultak volna, ha elfogadják ezen javaslatokat. Azonban arra, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket oktató iskolák akadálymenetesítését leszavazták, nincs magyarázat. Nem több ez, mint emberetlenség.

A cikk zárásaként pedig lássuk mit reagált a miniszterek elnöke Jakab Péter jobbikos képviselő azon kérdésére, miszerint :

amikor járja a vidéket, sokan attól tartanak, a Duna alacsony vízállása miatt befagy a folyó és még a Viktor a végén megkoronáztatja magát. Reális veszély-e ez?

Erre Orbán a következőt válaszolta:

A magyar alkotmány tiltja a koronázást.

Ezek után tehát már csak abban bízhatunk, hogy a törpe vezető nem gondol egyet és írja át az alkotmányt – mint megtették azt korábban oly sokszor – úgy, hogy azután már törvényesen is a fejére kerülhessen Magyarország koronája. Hideg télnek nézünk elébe, így a félelem sajnos nem alaptalan.

Lássuk mai cikkeinket:

Szerencse, hogy Magyarországon a plebejus nemzetikonzervatív jobboldal kormányoz, különben már itt is lángokban állna minden

Tiltsuk be

A népi bölcsesség úgy tartja, hogy értelmet és agyat nem lehet a piacon vásárolni

A fideszes hazugsággyárak ellen nincs orvosság

Arcátlansági rangadó

Az ős kaján

Ott folytatják, ahol abbahagyták

A nap kommentje ma Annától:

Bevallom nem bánnám, ha egyesek eltakarnák az arcukat és most nem csak Németh Szilárdra gondolok. Kifejezetten javítaná a közhangulatot, ha nem látnánk őket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.