Január 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szerencse, hogy Magyarországon a plebejus nemzetikonzervatív jobboldal kormányoz, különben már itt is lángokban állna minden

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,164,786 forint, még hiányzik 1,835,214 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek, aki érintve érzi magát ebben a kérdésben! Én például érintve érzem magam abban, hogy a tegnapi szomorú vasárnap után berúgjam a vidám hétfő és egy vadonatúj hét ajtaját. Igazán szívbemarkolónak találom, hogy a miniszterelnök úr, aki évek óta az Európai Unió válságából és köpködéséből él, azon szomorkodik nyíltan és szégyentelenül, hogy a britek távoznak és a magyaroknak a família Kft-nek kevesebb lenyúlható uniós forrás jut. Így legalább érthető, mire gondolhatott Kövér László, amikor rosszindulatú rágalomnak nevezte, hogy Magyarország el akarja hagyni az EU-t. Valóban, én sem gondolom, hogy Magyarország el akarná hagyni Európát, és a magyar kormány sem szeretné, ameddig Brüsszel fizet. Köszönjük a miniszterelnök úrnak a nem remélt őszinteséget, de mint tegnap is jeleztük, vigyázni kell ezekkel az elszólásokkal, mert rossz vége lehet.

Nem állítom, hogy sikerült túltennem magam azon  a híren, hogy a fideszes káderek egészséges rotációjának szellemében a magyar kormány szóvivője az alább látható figura lesz – nekem ez a montázs jutott eszembe róla -, de az kétségtelen, hogy keményen tepert érte.

https://www.facebook.com/beszol/photos/rpp.419986378208727/780433828830645/?type=3&theater

A kétharmad kedvenc nyelvhasználatával kellene élnem, akkor azt is mondhatnám, hogy az a senki által meg nem választott, bukott Hollik István lesz a magyar kormány szóvivője (nem mintha az elődjét bárki megválasztotta volna), aki dicsőséges karrierjére akkor tette fel a pontot, amikor szeptember végén a teljes  megszégyenülés árán is megvédte a főnöke luxusmagánrepülőzését. Ami úgy szólt, hogy nem volt törvénysértés, nincs itt semmi ajándék, látnivaló még annyira sem: az a fránya repülő a miniszterek elnöke nélkül is elindult volna. Úgy gondolom, hogy ezek után a Kósa-Tállai-Németh trió bármelyik tagja is simán lehetne kormányszóvivő, az egyetlen feltétel a nem gondolkodás, bólogatás, valamint betanult/betanított szólamok mechanikus felbüfögése. Ja, és ezzel nem Kovács Zoltán vállát veregettem meg, hanem a helyzet tragikus szürrealitását próbáltam illusztrálni.

Bámulatosan felkapaszkodott a nőket szinte csak nyomokban tartalmazó Fidesz nevű kormánypárt a tegnapi napra, amennyiben november 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Ha van téma, amiben a vak komondorok és a nőügyekkel nem foglalkozók gyülekezete maximálisan illetékes, akkor az ez. Ki is adtak egy csinos közleményt (ugyan mi mással lehetne a nők elleni erőszak ellen harcolni, ha nem pátoszba és önfényezésbe borult propagandával?), amelyben azt vázolják, hogy ők elutasítják az erőszakot, és baromira elkötelezettek ebben a küzdelemben (az aláírt, de ratifikálásra soha nem került genderfasiszta Isztambuli Egyezmény felsírt valamelyik sufni mélyén). Azt elfelejtették ugyan közölni, hogy az Európai Parlamentben olyan nagyon küzdöttek ők, hogy nem támogatták a munkahelyen, nyilvános térben és a politikai életben elkövetett megfélemlítés és szexuális zaklatás elleni javaslatot, amit normálisék támogattak, de ne keressük a kákán a narancsot. Minden más benne van viszont a melldöngetésben: a kapcsolati erőszak áldozataira fordított éves finanszírozást is a többszörösére emelték, 3 milliárd forint fejlesztési forrást biztosítanak (ennyiért Mészáros fel sem kell hétfő reggel), a prevenció is sínen van, a krízisközpontok szaporodnak, mint a nyulak, és ami a legfontosabb, nehogy elfelejtsük: azokban az országokban, ahol sok a bevándorló, radikálisan megemelkedett a nők elleni erőszakos támadások száma.

Szeretném felhívni a figyelmet arra – mivel ez egy túlságosan súlyos kérdés ahhoz, hogy Novák Katalin szakértelmére, önálló gondolkodási képességére és elkötelezettségére lehetne bízni -, hogy az újabban saját magát is meghamisító, közpénzből finanszírozott kanálison egy klinikai szakpszichológus konkrétan felmosta a NER padlóját (a sorok között legalábbis) ezzel a világszínvonalú, nemzeti küzdelemmel, amit a viszkető tenyerű alfahímek kormánya folytat a nők elleni erőszakkal. Remélem, a szakembernek még ma is van munkája:

Klinikai szakpszichológus: nagyjából minden ötödik nő bántalmazott Magyarországon. 

Megdöbbentően gyakori a nők elleni erőszak, nagyjából minden ötödik nő bántalmazott Magyarországon – mondta Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Megjegyezte azt is, sokaknak kényelmetlen erről a kérdésről beszélni, nagy részük nem mondja el, mi történt vele, így a bántalmazottak valós száma még magasabb lehet. Kalamár Hajnalka azt is elmondta: Magyarországon a nőknél az egyik leggyakoribb halálozási ok a családon belüli erőszak. Hetente egy nő hal meg Magyarországon bántalmazás miatt – hangsúlyozta. A klinikai szakpszichológus felhívta a figyelmet arra is, hogy a lelki bántalmazásnak legalább olyan súlyos következményei lehetnek, mint a fizikai erőszaknak. (MTI)

A NER jelen állapota egyetlen képben: miközben a nem létező munkaerőhiány felszámolására a Fidesz megtalálta az évi 400 órás túlóra lehetőségét, nagy ívben szarva az olyan várható következményekre, mint a dolgozók kizsákmányolása, az ezzel összefüggő családi stressz, vagy a külföldi munkavállalás fellendítése, egy úgynevezett élsportoló akár 150-szer annyit kereshet, mint egy átlagmagyar. Vagyis miközben egy átlagmagyar végigtúlórázza januártól az egész évet (ha nem unja meg a dicsőséget és nem tántorog ki kalandozni valami haldokló nyugati országba), gyakorlatilag senki nem lesz egész Európában, aki kedvezőbb feltételekkel adózik, mint a magyar sportolók. A modern kori magyar rabszolgaság néz farkasszemet a pofátlansággal, egy eszelős miniszterelnök lázas rögeszméivel.

Közben a mindig jól értesült Magyar Idők arról ír, hogy új jogviszonyba kerülhetnek a civil munkavállalók a hadseregnél. A modern rabszolgaság bevezetésével egyidőben, vagyis a jövő év elejétől a Magyar Honvédség civil alkalmazottai egy törvényjavaslat értelmében a “honvédelmi alkalmazottként” dolgozhatnak tovább. Ez azt jelenti, hogy ezeknek a dolgozóknak a bérét megemelik, de szakterületükön elméleti honvédelmi képzésen kell részt venniük. Az előterjesztés szerint a változás sok szempontból előnyösebb és egységesebb szabályokat állapít meg a honvédség civil dolgozóinak, ugyanakkor ezzel párhuzamosan bizonyos kötelezettségekkel jár azoknak, akik vállalják, hogy honvédelmi alkalmazottak lesznek. Ez egészen biztosan csak jót jelenthet, hiszen bármihez nyúlnak, az azonnal arannyá változik. Vagy nem.

Ugyanitt olvasom, hogy fellázadtak a franciák a luxusbaloldal ellen, és azonnal megnyugszom: mekkora szerencse, hogy Magyarországon a plebejus nemzetikonzervatív jobboldal kormányoz, különben már itt is lángokban állna minden. Ehhez képest csak Oroszország és Ukrajna között áll a bál a Kercsi-szorosnál, és csak reménykedni tudok abban, hogy Orbánnak nincsen ebben is keresninvalója. Legyen szép hetük, jön a tél!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!