Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fideszes hazugsággyárak ellen nincs orvosság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap óta tudjuk, hogy a 80 milliárdos államinak és közszolgálatinak csúfolt fideszes propaganda üzemegység már a saját maga által gyártott tartalmakat is manipulálni, átírni, kiszínezni, elferdíteni kényszerül, miután megítélésük szerint nem eléggé uszító, hergelő, agytekervényeket ökölbe szorító a tartalom.

Ma már azt is megtudtuk (később erről bővebben), hogy a kormányzati félretájékoztatási és agymosási nemmédia egyes gyáraiból már azért is kirúgnak embereket, ha azok tök véletlenül értelmes, újságírókhoz méltó, szakmai kérdéseket tesznek fel a kormánypárt illetékeseinek ahelyett, hogy ócska mikrofonállványokként alájuk kérdeznének.

A mindenkori fideszes következetesség szellemében most olvasom, hogy a parlament kulturális bizottságának fideszkádéenpés többsége INDOKLÁS NÉLKÜL szavazta le azt az ellenzéki törvénymódosítási javaslatot, melynek célja az lenne, hogy

egyetlen fillér állami támogatást se kaphassanak azok a médiumok, amelyek ellen az előző évben három jogerős ítéletet hoztak bíróságok. 

Egyáltalán nem a meglepdődés, hanem ellenkezőleg, a szánalomra méltó kiszámíthatóság miatt hozom szóba a Jobbik országgyűlési képviselőjének és szóvivőjének mai sajtótájékoztatóján elhangzottakat, amelyekből a fenti tényállás kiderül.

Médiabojkottot hirdet a Jobbik a “fideszes hazugsággyárak” ellen, arra hívva fel mindenkit, tartózkodjon az olyan nyomtatott vagy elektronikus kiadványoktól, rádióktól, tévéktől, amelyeket egy évben legalább háromszor marasztalt el jogerős bírósági ítélet álhírek terjesztése miatt.

Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: ezzel arra kérik a közvéleményt, hogy alkalmazza önmaga azt a törvénymódosítási javaslatot, amelyet a nap folyamán indoklás nélkül szavazott le a parlament kulturális bizottságának kormánypárti többsége.
    
Az ellenzéki képviselő szerint a bizottsági leszavazás azt mutatja, hogy a kormányoldal megrendelésére és általa busásan megfizetve terjesztenek álhíreket azok a médiumok, amelyek ellen az utóbbi években mintegy másfélszáz sajtópert nyert a párt. (MTI)

Najó, azért az ellenzéki humort én is értékelem, amikor van alapja, jelen esetben meg természetesen van. Azt ugyanis Jakab Péter sem gondolhatta komolyan, hogy miután évek óta szép lassan felfaltak, bekebeleztek, vagy éppen megsemmisítettek minden olyan csatornát, ami útban volt és miután minden ilyen megszerzett felületen tolják orrba-szájba az egyenpropagandát, most majd önként és dalolva vonulnak ki a finanszírozásukból, csak azért, mert egytől egyig papírjuk van arról, hogy hazudnak és álhíreket terjesztenek.

Ennek ellenére díjazom ezt a szándékot, hiszen minden ilyen csuklóból lesöpört módosítás felér egy-egy beismerő vallomással. Annak a beismerésével, hogy hazugok, erkölcstelenek, gátlástalanok és büszkék is rá.

U.I.  A fideszes tévéket lefasisztázó Fábry egészségéről tud valaki valamit?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!