Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány inkább támogatja saját haverjai meggazdagodását, mint a saját szegényeit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Megoldódott a szemétkáosz Magyarországon. Persze erről a valóságban szó sincs, mégis úgy hiszi a kormány, hogy pontosan ezt tették akkor, amikor megvonták a Zöld Híd engedélyét. Őket tették ugyanis felelőssé a napokkal ezelőtt kialakult káoszért, aminek felelőse persze nem a fent elmített cég volt, de ez számukra mellékes.

Október 31-i, azonnali hatállyal visszavonta a Zöld Híd  B.I.G.G Nonprofit Kft. megfelelőségi engedélyét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt.

Vagyis pont az a cég – állami kukaholding – vonta meg a Zöld Híd engedélyét, amely nem fizette ki a Zöld Híd által elvégzett munka fedezetét. Noha a cég ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd levelet írt a NHKV Zrt.-nek, mégsem méltatták még csak válaszra sem. Ezért döntött hát úgy október 25-én a cég, hogy felfüggeszti 116 településen a szemét begyűjtését. Ennek természetesen a szemét elszállításáért fizető állampolgárok itták meg a levét, a kormányt ez mégsem érdekelte. Nem hogy tárgyalni nem ültek le a céggel, hanem inkább ellehetetlenítették őket, ugyanis nehogy már ki merjék mondani, hogy nem kapnak fizetést az általuk elvégzett munkáért.

A kormány – Orbán Viktor egyszemélyben – megvédte a rezsicsökkentést. Minden lázadást le kell verni, itt is pontosan ez történt. Az államosított és ezáltal működésképtelenné váló szemétszállítás mellett minden körülmények között ki kell tartani. A NER rendszere ugyanis nem hibázhat. Ha valamit Orbán Viktor törvénybe iktat, az márpedig működni fog. A Zöld Híd kinyírásával a problémát nem oldották meg, mindössze megmutatták, kinek van igaza. Illetve ki az erősebb. A szemétkáosz ezzel tehát meg nem oldódott, inkább még jobban elmélyült. Megoldást az jelenthetne – ez természetesen a NER uralkodása alatt elő sem fordulhat – ha a kormány beismerné, hibázott az államosítással és egy új, működőképes rendszert alakítana ki. Hogy ki lesz a szemétszállítás következő áldozata, az egyelőre még kérdéses. Persze az sem lenne baj, ha járulékos haszonként meg lehetne buktatni Gödöllő polgármesterét.

Módosítja a kormány a civiltörvényt, derült ki a Semjén Zsolt által jegyzett javaslatból. A Stop Sorosról persze szó sincs, hisz az mindannyiunk érdeke – legalábbis Orbán Viktor szerint biztosan – aki magát továbbra is a nép által felhatalmazott vezetőnek gondolja. Na de visszatérve a módosító javaslatra, kiderült, hogy ezentúl a civil szervezetek által gyűjtött adományok után járó normatív támogatás 5%-ról egészen 10%-ra emelkedhet. Mindezt úgy kívánják megvalósítani, hogy költségvetési többletforrással nem számolnak. Magyarán átcsoportosításra lehet számítani, ahol az „áldozatok” neve még nem ismert.

Az érdekesség azonban csak most következik, a Nemzeti Együttműködési Alap a támogatások odaítélését egy kilenc fős Tanácsra bízza, melynek elnöke nem más, mint Csizmadia László. Igen jól olvasták, az álcivil CÖF elnöke, a Békemenetet is szervező Csizmadia fog dönteni a pénzek elosztásáról. Hát nem nagyszerű döntés?

A Klebelsberg Központ nagy büszkén – titkolózások közepette – bejelentette, hogy október közepén országszerte 1300 betöltetlen pedagógus álláshely van. Ha valaki azt gondolná, hogy ez a szám magas, akkor jól gondolja. Ez a szám azonban messze nem tükrözi a valóságot, a KK ugyanis a KSH-hoz hasonlóan trükközik a számokkal. A Népszava utánament az adatoknak és kiderítette, hogy ez a szám bőven messze van a valóságtól.

Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a tankerületek meglehetősen sajátosan tartják nyilván a betöltetlen tanári álláshelyeket. Ugyanis ha egyes tantárgyak tanóráit többlettanítással (vagyis más tanárok túlóráztatásával) nagyobb gondok nélkül meg lehet tartani, ott nem látják szükségesnek egy újabb álláshely megnyitását.  

Így történhet meg az, hogy tesi-és informatika tanárok tartanak kémia vagy épp matematika órát gyermekeinknek, miközben a statisztikák szerint minden a legnagyobb rendben van.

Becsléseink szerint ma 30-35 százalékkal kevesebb pedagógus van a rendszerben, mint amennyinek a jogszabályok által biztosított keretek között helye lenne. Ez így kevesebb pénzébe kerül az államnak, de hosszabb távon nem biztos, hogy megéri, hiszen a jövővel játszanak az ehhez asszisztálók – mondta el a PDSZ elnöke, Szűcs Tamás a Népszavának

Ha már korábban szó volt a rezsicsökkentésről, lássunk egy érdekes hírt a rezsitámogatás világából. A „hideg tél miatti” 12 ezer forintos állami rezsitámogatást kaptak a leginkább rászorulók még márciusban. Vagyis ezt gondolhatta az ember, ezzel szemben a valóság egy kicsit más. Azokra ugyanis akik a leginkább rászorultak volna erre a segítségre – akik nem gázzal, esetleg távfűtéssel fűtenek – még csak nem is gondolt a kormány. Egészen ez év júliusáig kellett várniuk arra, hogy valamiféle támogatást kapjanak az államtól. A kérelem beadásának határideje – mert az nem járt automatikusan a leginkább rászorulóknak – október 15-e volt, azonban sokan a mai napig sem kaptak egy forint támogatást sem, pedig a tél egyre inkább közelít.

Az állam által nyújtott segítség, vagyis a 12 ezer forint körülbelül fél köbméter fa megvásárlásra elég, ami jó esetben is maximum pár hétig elegendő. A tél pedig – mint az köztudott – nem hetekig, hanem hónapokig tart. Ez pedig azt jelenti, hogy még aki időben adta is le igényét tűzifa támogatásra, az az állam szerint nyugodtan halálra is fagyhat, őket az nem érdekli. Rezsicsökkentés ide, rezsitámogatás oda, idén is fel lehet készülni arra, hogy akár több százan is saját fűtetlen otthonukban fognak halálra fagyni, mert a kormány inkább támogatja saját haverjai meggazdagodását, mint a saját szegényeit.

Lássuk mai cikkeinket:

Ameddig kiderül, hogy már Mohácsnál is győztünk

DK vagy Kétfarkú

Őrültek háza

Hogy is van ez?

Tele a hócipőnk

A fergeteg ormán

A jó szándék kevés

A nap kommentje pedig Józsefé:

Jé! Előkerült a kifli csücsök Gizi ,aki megvétte aztat. Most megin készül megvédeni valamit, há nem csodálatos? Me neki és fidesz kdnyp frakcinyónak még inkább, má a védés. A kiflit a bótba tessék jól elzárni me a szenátor asszonyságnak a csücsök az nagyon fontos, védésileg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.