December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy is van ez?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Beszéljük ezt meg! Kinek és hogyan sikerült kiszámolnia, hogy a 45 ezer gyermek született a kormánynak köszönhetően? Ha feltételezem hogy ez igaz, akkor ez azt jelenti, hogy ezt a 45 ezer gyermeket kizárólag azért vállalták a szülők, hogy hozzájussanak az ingyenpénzhez? Szeretném hinni, hogy nem. Hiszen mindenki tud számolni annyira, hogy gyorsan kiderítse: egy gyermek felneveléséhez nagyságrendileg több pénz szükséges, mint a 10 millió forint. Egyébként sem hiszem, hogy bárki azért vállal gyereket, hogy hozzájusson a csok-hoz. Ha mégis, akkor itt elég nagy bajok vannak és hamarosan még nagyobb bajok lesznek, amint ezek a gyermekek cseperedni kezdenek.

A gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A családi otthonteremtési kedvezmény révén több mint 90 ezer család otthonteremtését támogatta, és 45 ezer gyermekvállalását segítette a kormány – fűzte hozzá.
    Kiemelte: a csok által igénybe vehető 3 százalékos, fix kamatozású hitel havi szinten 50 ezer forint megtakarítást jelent egy családnak.
    Emlékeztetett: a program folyamatosan bővül, a kormány a kétgyermekes családokra is kiterjesztette a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelte. A csokot igénybe vevők gyermekvállalásával foglalkozó statisztikát ismertetve elmondta, a családok 31 százaléka egygyermekes, 34 százaléka kétgyermekes, 25 százaléka nagycsaládos és 11 százalékánál nincs gyermek.
    Mivel a felmérések szerint a fiatalok általában kettő vagy annál több gyermeket szeretnének, így “a kormány a csok által a vágyott gyermekek megszületését segíti elő” – mutatott rá Király Nóra. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!