Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha sikertelenek lennénk, akkor ismerősök vennének körül?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Túl vagyunk az iskolakezdésen, mégsincs vége még a történetnek. Azért sincs, mert a kormány folyamatos hazugságai ellenére az Index végül kiderítette, hogy pontosan 4325 tanár hiányzik az állami iskolákból. Nem lokális, nem csak vidéki és nem könnyen megoldható probléma ez, hanem egy valós, komoly gond. Gond ez a diákok és gond ez a szülők számára is, akik a legjobb oktatási feltételeket szeretnék a saját gyermekeiknek. Nem gond azonban a kormánynak és tagjainak, ugyanis ők sokszor nem is érintettek, hisz megtehetik, hogy egyszerűen nem az állami iskolák egyikébe íratják be gyermeküket. Erre mutatott tökéletes példát ma az EMMI államtitkára, Dr. Szabó Tünde, aki gyermekeivel egy olyan elitiskolában pózolt, aminek éves tandíja 2 millió forint/fő. Ezzel alapvetően nem lenne gond, hisz mindenki, aki megteheti írassa oda a gyermekét, ahova csak akarja.

Az azonban, ha az EMMI államtitkára inkább választja az elit iskolák egyikét, mintsem hogy megbízzon az állami oktatási intézmények egyikében, vajon mit mutat? Pont azok, akik a leghangosabban pofáznak arról, milyen jók az iskoláink és egészségügyünk azok, akiknek családja még véletlenül sem kerül egyetlen államilag fenntartott iskolának vagy egészségügyi intézménynek még csak a közelébe sem. Nem teszik, hiszen pontosan tisztában vannak annak valós helyzetével. Azt akarják, hogy gyermekeik és családtagjaik megkapják a lehető legjobb oktatást, valamint kórházi ellátást. A gond csak az, hogy ezzel más anyuka és apuka is így van, csak nem mindenki teheti meg. Nem mindenki kinevezett államtitkár esetleg miniszter, akinek feladata pont az lenne, hogy a nép érdekeit képviselve a lehető legjobb feltételeket teremtse meg. Ezzel szemben, ennek pontosan az ellenkezője történik, miközben az arcunkba nevetnek.

Remekül rímel erre a gondolatmenetre Novák Katalin mai szónoklata:

Novák Katalin az MTI-nek nyilatkozva kiemelte:  a családpolitikáról szóló pódiumbeszélgetésen – melyen többek között lengyel kollégája, Elzbieta Rafalska miniszter is részt vett – megegyeztek: ahhoz, hogy Európa erős legyen, erős családokra van szükség.
    „Arra lenne nagyon nagy szükség, hogy egy családbarát Európa legyen, vagy legalább egy családbarát Közép-Európa legyen” – jelentette ki Novák Katalin.
    Mint mondta, a közép-európai régióban „jó gyermeket vállalni”, olyan térség ez, „ahol támogatjuk a munkát gyermekvállalás mellett (…), ahol a gyermekek már a kicsi kortól megtanulják, milyen fontosak a családi értékek, ahol a nagycsaládokat támogatjuk, ahol értjük az időskort, ahol segítjük a generációk közötti együttműködést”.
    Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a gyermekvállalást és a gyermeknevelést nemcsak anyagi értelemben segítik, hanem erkölcsi értelemben is. Hozzátette: minden eszközzel hangsúlyozzák, hogy a felelős gyermekvállalás érték, csak a családokon, a családok támogatásán alapuló nemzet tud erős lenni.
    „Az, hogy családközpontú tud-e lenni egy régió, a versenyképességéről is szól” – vélekedett Novák Katalin. Úgy látta, a migráció helyett arra kell koncentrálni, hogy a fiatalokat segítsék, hogy tudjanak családot alapítani, gyermeket vállalni. (MTI)

Ó, de gyönyörűen tetszett mondani! Vajon Novák Katalin gyermekei hol tanulnak? Igen, jó gyermeket vállalni és jó biztonságban felnevelni azt a gyereket. Úgy, hogy az ember meg tud neki adni mindent ahhoz, hogy azzá váljon, amivé tehetsége és szorgalma alapján válhat. Hogy ne legyen már a születésekor eldöntött tény, hogy közmunkás, jó esetben betanított munkás lesz, mert olyan helyre, olyan családba született, ahonnan esélye sincs kitörni. Képmutató kormány képmutató alkalmazottai megbeszélik, mi a jó. Nekik.

És akkor még itt van ez is:

 Szooronbaj Zseenbekov kirgiz államfővel tárgyalt kedden Orbán Viktor miniszterelnök Biskekben, aki a találkozón kijelentette: személyes kiváltságnak érzi, hogy ő lehet az első magyar kormányfő, aki hivatalos látogatást tesz a közép-ázsiai országban.

  Sajtótájékoztatón nyilatkozva kiemelte: ez nagy felelősséget jelent, de a két állam kapcsolatának most az érzelmi és a gazdasági alapjai is jók.
    „Magyarország egy tízmilliós ország, amely fejlődni akar, de meg akarja őrizni szuverenitását, és ez hasonlóságot mutat az önök népével” – fogalmazott Orbán Viktor.
    Európában úgy tekintenek Magyarországra, mint a legnyugatibb keleti népre – hangsúlyozta. A miniszterelnök emlékeztetett: ezt korábban sértésnek szánták, de Magyarország mindig is büszke volt arra, hogy őrzi származásának hagyományait.
    Nyugaton élni jó, az egy sikeres része a világnak – szögezte le.
    „Magyarország is egy sikeres ország, de ennek következménye van, hogy mégiscsak idegenek vesznek minket körül, és rokontalanok vagyunk. Ezért Magyarországban erős a szándék, hogy a kulturális, szellemi és földrajzi gyökereit ápolja. Ez a helyzet is indokolja, hogy a magyarok miért olyan kényesen érzékenyek a függetlenségükre és a szuverenitásukra” – mondta Orbán Viktor. (MTI)

Hogy mi történt? Sikeresek vagyunk, és ennek az a következménye, hogy idegenek vesznek minket körül? Mit nem tetszik mondani! Ha sikertelenek lennénk, akkor ismerősök vennének körül? Vagy irigyek, ezért idegenek? Mi a túróra? A fenenagy sikereinkre? Ukrajnán kívül melyik ország áll szarabbul, mint mi? Mármint a szomszédaink közül. Á, tudom már! Ausztria!

Nem bírom én ezt idegekkel, menjünk szépen aludni. Holnap ugyanitt találkozunk.

Sáros gumicsizma

Kapcsoljuk le az országot, ne lacafacázzunk

Isten ostora

Játék a számokkal

A kötelet Kövér László ingyen adja

Még mindig nem vagyok hajlandó elhinni, hogy ennyire aljasok

A csavargó a halálra gondol

A nap kommentje Lászlótól:

Nem aljasok, csak illiberálisok! illiberális(latin) = aljas, fukar, nemtelen,szűkmarkú udvariatlan, szabad emberhez nem illő.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.