Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Játék a számokkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megy egy ideje a kötélhúzás az egészségügyben (is). Nem mondom, hogy felröppent a hír arról, hogy például a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán gond van, mert az a hír már réges-régen felröppent, röppenés közben már többször éhen is halt. Mindenesetre az MTI elérkezettnek látta a pillanatot, hogy feltegye ezt a grafikont:

Bár az a fenti – látványosan szerkesztett, gratula az MTI-nek – grafikonban is benne van, de kissé nehezen kibogarászható, én ide teszek egy kevésbé látványos számsort:

 

Az összesített eredmény szép dolog. De egy plasztikai sebész, főleg egy magánkórházban dolgozó plasztikai sebész nem oldja meg a gondokat. Az alapellátásban soha nem volt még ilyen kevés orvos. Pont. És akkor ide raknám az egészségügyi kiadások dinamikus fejlődését bizonyító számsort is:

És ehhez tegyük hozzá a világcsúcs ÁFA tartalmat és ebben benne van a béremelés is. Egyszóval számszerűen is csökken az egészségügyre fordított összeg, ténylegesen még annál is jobban csökken, hiszen a béremelések nem az ellátás színvonalát növelik közvetlenül, ahogy az áfaemelés sem.

Nem tartozik szervesen ide, de mégis. Mielőtt előpattan valahonnan valaki és felörvend annak, hogy az oktatásba is mi pénzt tol a kormány, itt egy táblázat arról is. Az áfaemelés és a béremelés itt is éppen úgy érvényes, mint az egészségügyi kiadások esetében.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!