Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki nem fideszes, az kommunista, hej

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Országunk vezetője olaszországi útját követően végre hazatért és arra is volt ideje, hogy miniszterek tucatjaival együtt felköszöntse Boross Péter egykori miniszterelnököt, aki a napokban töltötte be 90. életévét. Ezzel önmagában még semmi baj nem lenne, ha nem fakadtak volna dalra a kormánytagok, valamint ne mutatta volna be Magyarország miniszterelnöke, hogy a bunkóság bizony nem korfüggő. Olyan eleganciával „ordította” le Boross Pétert – mégis csak tudja már hova kell állnia – mintha sajátláb kisasszonnyal beszélt volna. A már-már sokkoló erejű videó – hasonlóan a választási győzelem éjszakáján dalrafakadt „fiatal demokratákkal”- tökéletesen megidézte egy falusi kocsma hangulatát, egyedül Kövér László hiányzott a tökéletességhez.

Miközben a parlamentben ment az örömködés, a rend éber őrei lecsaptak a gyanús elemekre, méghozzá egy Felcsúton elkövetett szabálysértés miatt. A bűnösök azok az MKKP-tagok, akik engedély nélkül építettek egy buszmegállót Felcsúton. Mondjuk nem is értem miért hitték azt, hogy egy ilyen súlyos bűncselekményt követően nem fog lecsapni rájuk a törvény vasökle. Magyarországon rendnek kell lennie, aki pedig nem tartja tiszteletben hazánk törvényeit, az készüljön fel a legrosszabbra. A rendőrségi kihallgatások már meg is kezdődtek, így hamarosan kiderülhet, ki volt a felbújtója, valamint az elkövetője a tulajdonosi hozzájárulás nélküli építés névre keresztelt szabálysértés elkövetésének.

Ha már Felcsúton járunk, az Átlásztó ismét kikérte Orbán Viktor kedvenc kisvasútjának utasforgalmára, valamint bevételére vonatkozó adatait, meglepetés azonban most sem volt. A már tavalyi évben is veszteséget termelő kisvasút idén is több milliós minusznál tart és voltak olyan napok is, amikor teljesen üresen közlekedtek a szerelvények. Az EU-tól kapott 600 millió forint tehát ezúttal is, bizonyíthatóan egy olyan projekt megvalósítására ment el, mely veszteséges.

Az elmúlt egy évben a jegyeladásból 17,8 millió forint bevétel származott, a működtetés viszont 26 millió forintba került. Tehát 8,2 millió forint veszteséget termelt ebben az időszakban a kisvasút. Ez pont a duplája annak a 4,1 millió forint mínusznak, amennyit a működése első 14 hónapjában hozott össze a kirándulóvonat.

Hogy akkor mégis miért közlekedik még mindig a veszteséget termelő kisvasút? Azért, mert Orbán Viktor. Ő kisvasutat akart a falujába, márpedig ha ő valamit akar, akkor az bizony úgy lesz. A felcsúti Pancho Aréna sem azért üzemel a mai napig, mert hihetetlen tehetségeket nevelt volna ott ki, vagy pedig azért, mert a rendkívül izgalmas mérkőzéseken folyamatos teltház mellett játszanak Mészáros Lőrinc focistái. Magyarországon akkor sikeres valami, ha Orbán Viktor azt mondja, nem pedig akkor, ha valaki számokkal bizonyítja annak ellenkezőjét.

Merüljünk le egy kicsit a kormánymédia mocsarába, ahol ma igen színes volt a felhozatal. Kezdjük talán a Magyar Idők Horthy magasztalásával, ugyanis számukra – legalábbis a cikk szerzője számára biztosan – Horthy maga volt a hős. Nem mennék bele mélyelemzésbe, bőven elég csak elolvasni a szerző sorait:

Most ennek az űzött tekintetű embernek kezdjem el mesélni, hogy Magyarország néhány kivételes államférfinak – Horthy Miklós kormányzó mellett Bethlen István miniszterelnöknek és Klebelsberg Kunó kultuszminiszternek – köszönheti, hogy az elvesztett világháború, a vörösterror és a trianoni diktátum ellenére sem tűnt el a történelem süllyesztőjében?

A Gyurcsány-féle bukott kommunisták „érdeme”, hogy a mai napig megpróbálják befeketíteni azt az embert, akinek még Hitler szövetségeseként is volt mersze befogadni lengyel menekülteket, aki az 1944-es német megszállásig megtagadta az itthoni zsidóság deportálását, sőt páncélosaival védelmezte őket.

Lépjünk is tovább a 888 irányába, ahol az egyik megbízható firkász ismét maradandót alkotott. A Tibi atyával folytatott, hihetetlen szellemi színvonalat meghaladó hadakozások közepette maradt idő arra is, hogy foglalkozzanak a Hócipő című újsággal is. A szerző által konzekvensen lekommunistázott lap legújabb számának borítójával akadt gondja a tányérnyaló lázadók gyülekezetének, amely borító Heller Ágnest, Papp Réka Kingát, Iványi Gábort, Mécs Imrét ábrázolta, az És minket hová? mondattal a háttérben. Ez azonnal működésbe hozta a 888 munkatársának agytekervényeit:

Úgy sejtjük, hogy ezeket a vén, dinoszauruszkorabeli kommunistákat (kivéve Papp Réka Kingát, ő nem öreg, csak úgy tesz és úgy öltözködik, és olyan a szaga), kilövik a lapos Hold üreges oldalára. 

Schiffer András interjút adott az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol a következőket fejtette ki, nyilván egykori pártja folyamatos szapulása mellett:

A magyar miniszterelnök elkövette azt a bravúrt, amelyre viszonylag kevesen képesek az európai politikában, hogy az EP-választásnak tétet adott, méghozzá azt, hogy Európa sorsát meg lehet-e fordítani. 

Bravúros miniszterelnökünk van tehát, aki nem az EU szétbombázásán ügyködik, hanem – Schiffer szerint – Európa sorsának megfordítását vette a fejébe. Mondjuk egy sok hibával múködő, de alapvetően fontos intézményrendszer szétrombolása is sorsfordító, de valahogy kétlem hogy Schiffer András erre gondolt volna.

Lássuk mai cikkeinket:

Akkor mégis ki tehet igazságot abban a mocskos fertőben, amiben az állampárt dagonyázik?

Váratlanul álljon be mindenki a Fidesz mögé! Micsoda meglepi lesz

Kínos lehet beszorulni a liftbe, pláne egy lóval

Hazajöttek a fiatalok, mindjárt jó lesz nekünk

Kedves nővér, ágytál rendel, jöhet még itt a hatalom betrottyantása

Abszurd, szégyenletes és beteg. De mi büszkék vagyunk az ilyenekre

A mi házunk

A nap kommentje pedig Lajostól:

Hazajöttek a fiatalok. Hmmm. … és meg tudnád mondani mind a háromnak a nevét?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.