Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Abszurd, szégyenletes és beteg. De mi büszkék vagyunk az ilyenekre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Okszerűtlen, ésszerűtlen és méltánytalan, jó eséllyel alkotmányellenes gumiszabály-jellegű gánymunka, de legalább azok sem tudják, hogy mit várnak tőle, akiknek végre kellene hajtaniuk. Mindenesetre szombat óta érvényben van – a minden más mellett – a bevándorlási különadóra is vonatkozó, sorosista migránssimogatók és aknamunkások móresre tanítását célzó, putyinista bűzt árasztó adótörvény.

Ennek egyenes következményeként – a nemzeti ökölbe szorulás kormányának, lelkes támogatóinak, alattvalóinak és szekértolóinak legnagyobb megrökönyödésére – a Migration Aid párttá alakult, a CEU pedig közleményben jelentette be tegnap: bár fogalmuk sincs, hogy pontosan miként értinti őket ez a homályos, se füle, se farka típusú ellehetetlenítési akció, adótanácsadóik szavára hallgatva, felfüggesztik azokat a programjaikat, amelyek után az intézménynek valószínűleg (?) 25%-os különadót kellene fizetnie. Egészen konkrétan a regisztrált menekülteknek/menedékjogot kérőknek meghirdetett OLIve oktatási programjait,  valamint a közép- és dél-európai migrációs politika kutatására meghirdetett, EU által finanszírozott Marie Curie ösztöndíját.

Itt tart a magyar kormány stratégiai puszítása a migráció elleni szabadságharc hevében. Ütik, vágják, irtják, eltakarítják, jobb belátásra bírják azokat, akik… hát most éppen azokat, akik tanulni akarnak, de sajnos nem szittyafajmagyarkeresztények.

Jelen esetben 55 diákot, akik az Európai Unió pénzén 10 hónapon át Budapesten tanultak volna. 55 diákot, akik egytől egyig regisztrált menekültek/menedékkérők, ergo a hatályos magyar törvények szerint is legálisan tartózkodnának Magyarországon. Köztük azzal a 28 éves bangladesi újságíró-bloggerrel, akit hazájában halállal fenyegettek, aki örök rettegésben élt azért, mert az ország alkotmányára hivatkozva ragaszkodott a jogához, hogy ateistának vallja magát. Aki aztán Németországba emigrált, Hamburgban menekültként ismerték el, néhány hete pedig azért mondott fel a munkahelyén, hogy szeptember 1-től Budapesten tanulhasson. Nem fog.

És itt tart a CEU az embertelenség, a görcsös rombolási kényszer által vezérelt sufnijogász kormánnyal szembeni ellenállásban: az utolsó pillanatban, a törvény életbe lépése előtt egy nappal azonnali hatállyal lefújták a programjaikat.

Jó, tudom, ne is mondják: miért fáj nekem 55 színesbőrű, idegen kultúrájú (majdnem kurultájt írtam, ejnye), vallású vadidegen ember sorsa, tanulásának ellehetetlenülése, amikor Borsodból, Szabolcsból, a semmiben elsüllyedt, visszafordíthatatlanul lemorzsolódott perifériáról pontosan ugyanolyan távoli és elérhetetlen helynek tűnik Budapest, mint Bangladesből. Onnan, ahol egy vidéki zsákfaluból a legközelebbi városba eljutni teljesítmény és igazi kaland, ahol alkoholba és hagyományőrzésileg felfüggesztett táplálkozásba fullad a kilátástalanság, ahol a tehetséget csírájában tapossa el az örökölt, és folyamatosan újratermelődő nyomorúság.

Nagyjából két dolog miatt hozom szóba mégis ezt a migránssimogatónak becézett témát, ami egyáltalán nem zárja ki az őshonos lakosságot érintő problémák létezését. Erre is csak addig érdemes emlékezni, ameddig Orbán Viktor a tekintélyes fizikuma köré csődített dühöngő elmebetegekkel vállvetve fel nem számolja egyszer és mindenkorra a migrációs válságot, és okafogyottá válik a beilleszkedésre képtelen, késsel-villával táplálkozásra alkalmatlan, az identitásunkra, kultúránkra és a munkánkra törő hordák megélhetési mocskolása. Addig álljunk nyugodt lelkiismerettel féllábon!

Egyrészt miközben egy végig nem gondolt, kizárólag a pillanatnyi politikai haszonszerzés céljából összefércelt, ámde beláthatatlan következményekkel járó, a kormányzat jogalkotási alkalmatlanságát bizonyító, nettó megtorlási és népet félrevezetési célokat szolgáló törvénnyel küzdenek a migránsok és a keresztény fajtatiszta magyar kurultájunkkal összeegyezhetetlen Soros-zsoldosok ellen:

  • A magyar kormány 50 ösztöndíjat biztosít grúziai hallgatók számára.
  • Magyarország 100 ösztöndíjas helyet biztosít az üldözött keresztények gyermekei számára a magyar felsőoktatásban.
  • 40 malajziai hallgatónak biztosítanak ösztöndíjat magyarországi tanulmányokhoz.
  • A magyar kormány évente harminc teljes felsőoktatási ösztöndíjat biztosít mianmari hallgatók számára.
  • Magyarország 200 ösztöndíjat biztosít orosz hallgatóknak.
  • Szijjártó Péter 15 ösztöndíjas helyet ajánlott fel chilei diákoknak magyar egyetemeken.
  • Éves szinten 25 argentin diák számára biztosítunk képzési lehetőséget magyarországi egyetemeken.
  • Az eddigi 30 helyett évente 50 etiópiai hallgatót fogad Magyarország.
  • Évente negyven ösztöndíjas hallgató érkezik Thaiföldről Magyarországra.
  • Magyarország évente 10 ösztöndíjas hallgatót fogad az egyetemein a Zöld-foki-szigetekről.
  • A magyar kormány mintegy 250, Libanonban tartózkodó szíriai fiatalnak és 50 libanoni egyetemistának nyújt ösztöndíjat, hogy tanulmányaikat Magyarországon végezhessék.
  • Jelenleg 100 ösztöndíjas marokkói hallgató tanul Magyarországon háromszoros túljelentkezés mellett.
  • 100 iráni diák magyar egyetemekre jöhet tanulni.

A teljesség igénye nélkül megkerestem néhány, a Fidesz-kormány által kötött kétoldalú megállapodásra vonatkozó adatot, amiből kiderül, mennyire siralmasan nevetséges ez az egész helyzet. Abszurd és szégyenletes, Benedikty Béla más kontextusban alkalmazott gondolata jut eszembe:

A magyar történelemben is van sok olyan esemény, amit szégyellnünk kellene. Mi büszkék vagyunk az ilyenekre.

Nos, ez nem történelem, ez a jelen. Az elbeszélő, végtelenített jelen idő. A kormánypárt és csatolt gépezetei igazán büszkék lehetnek erre is. Amikor egy országban egy felsőoktatási intézményt olyan helyzetbe hoz a kormány, hogy inkább nem vállalja a különadózás kockázatát, és hátat fordít olyan diákoknak, akik ugyan idegen kultúrákból jönnek, teljesen legálisan tartózkodnak Európában, dolgozni, tanulni akarnak, de mivel nem a magyar kormány kegyelméből érkeznek, magukra vessenek.

Kicsit nagyon olyan ez, mint azoknak a nemzetközileg körözött terroristáknak, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő maffiózóknak, sötét diktátorok pénzembereinek és nagypályás bűnözőknek az esete, akik jöhetnek, ha az Orbán-famíliával üzletelnek (akkor még a szomszédba is jól beköltözhetnek), azaz ha jó pénzeket fizetnek azért, hogy Magyarországon és az Európai Unió területén kedvükre garázdálkodjanak. Akkor még az exkluzív VIP-páholyokból asszisztálhatnak is mindenféle állami eseményekhez.

Ez bizony a nagy magyar abszurd jéghegyének újabb csúcsa ebben a Fidesz által megnyomorított, beteg, belterjes, háborús pszichózisba fulladt univerzumban. Ahol a kormány a migránsok legádázabb ellensége, de ahol nemzetközileg körözött migráns terroristák és sötét alakok a kormány legnagyobb becsben tartott üzletfelei. Ahol a néppel elhitették, hogy ide csak a félanalfabéta, haszontalan, dolgozni nem akaró csőcselék jön, de ahol először pont azokat vágják gyomorszájon (közvetve vagy közvetlenül), akik tanulni, dolgozni, beilleszkedni akarnak.

Fotó: Twitter/Jennifer Mendelsohn

Ez az egyik dolog. A másik pedig a CEU sara, kár volna tagadni. Eddig tartott a hős ellenállás (az MTA se vegye magára!; de!). Pedig igazán derék dolog lett volna beleállni, ha már az EU támogatja a képzést, és ha már elég példás szolidaritás alakult ki az elmúlt időszakban az intézménnyel szemben, midőn a kormány beléjük törölte az oktatás fontosságával semmilyen viszonyt nem ápoló gumicsizmáját.

Persze, tudom, ennél kicsit bonyolultabb a kérdés, úgyhogy van még hova hátrálni. Mivel nagy valószínűséggel a bevándorlási különadó arra vonatkozik szombat óta, akire a Fidesz által távirányított hatóság rámondja, így minden bizonnyal bárkire vonatkozhat. Nem vagyok adótanácsadó, de egy az EU területén évek óta jogszerűen tartózkodó ember tanulásának biztosítása még az elmebetegség legmagasabb hőfokán sem hozható közös nevezőre a bevándorlás segítésével, amire a kormány idióta törvénye vonatkozik. Abszurd, szégyenletes és beteg. Pont annyira, mint amennyire Borsod és Banglades egyaránt távol esik Budapesttől.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.