Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ilyen egy civilizált országban elő sem fordulhatna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Ma Magyarország ünnepel, méghozzá az államalapítást. Az ünnep azonban kissé sem hasonlít ünnephez, ugyanis a hatalom már évek, évtizedek óta megpróbálja azt saját céljaira felhasználni. Idén a keresztény retorikát még erősebben hangsúlyozva beszél arról minden kormánypolitikus, hogy Magyarország azért létezik még ma is, mert keresztény és Európa megmentői is mi vagyunk, hisz a mai napig kitartunk ezen értékek mellett. Hogy mik is ezek az értékek? Lássuk.

Iványi Gábort – aki az ünnepnap alkalmából ételt szeretett volna osztani a határon éheztetett menekültek számára – nem engedték be a tranzitzónába, mivel a hatóságok szerint nem volt erre engedélye. Gond egy szál sem – gondolhatta Iványi – akkor beszerzek, hisz ezzel biztosan minden akadály elhárul Mária országában. Nos engedélyt nem kapott sehonnan, ugyanis nem talált egy illetékes személyt sem, aki segíthetett volna – már ha létezik egyáltalán ilyen engedély és nem csak ezzel próbálták megállítani a segíteni próbáló egyházi vezetőt. Miután Szerbia irányából sem járt sikerrel, egy szabadkai lelkészre bízta a segélycsomagot.

Itt tartunk 1018 évvel azután, hogy eldöntöttük, Európához akarunk tartozni

Ezek Iványi Gábor szavai, amikkel nehéz lenne vitatkozni. Lehet hogy már több mint ezer éve szeretnénk csatlakozni Európához, azonban ez úgy tűnik, a mai napig sem sikerült. Amelyik nép kormánya képes éheztetni a rászorulókat, az bizony nem is állhatna távolabb az európai értékektől.

Na de térjünk még vissza egy kicsit az Augusztus 20-i ünnepséghez. A Parlament épületén ugyanis mindenféle és fajta zászlók lobogtak, de az Európai Unió zászlaja ezúttal is hiányzott. Volt viszont székely zászló, valamint egy piros alapon kereszttel ellátott, amely számomra új. Egyik olvasónk viszont felhívta a figyelmet arra, hogy egy kereszttel ellátott zászló már korábban is díszítette a Parlament épületét, méghozzá 1938-ban, Horthy Miklós kormányzósága idején.

Fotó: Szinnyai Gábor

Biztosan jó ez az irány? Az európai kultúra nem a keresztény vallást, hanem egy ettől sokkal összetettebb dolgot jelent, amit István király magasztalásával és a kereszténység szó folyamatos ismételgetésével soha nem fogunk elérni. Az Orbán-kormány jóformán minden megmozdulása, döntése és cselekedete Európa ellenes. A kereszténység álcája mögé bújva uszít és hergel a valós európai értékek ellen. A rasszizmus, xenofóbia, kirekesztés és nacionalizmus sem visz minket közelebb Európához. Az pedig, hogy a kereszt – mint a kereszténység jelképe – újra megjelenhetett egy állami ünnepségen pontosan mutatja, hogy e kettő kéz a kézben jár. Nincs itt semmiféle elkülönülés, ugyanis egyik kiszolgálja a másikat, hatalomért és pénzért cserébe. Ez pedig inkább jelent középkori felfogást, mintsem európai értékeket és gondolkodásmódot. A mai nappal még távolabb kerültünk Európától, még akkor is, ha sokan azt hiszik idehaza, hogy azok az értékek amit a kormány képvisel, európaiak. Javaslom minden magyarnak, hogy utazzanak ki – akár csak egy pár nap erejéig is – Nyugat-Európába és meg fogják látni mekkora az űr Magyarország és Európa között.

A mai ünnep alkalmából kiosztották a legmagasabb állami kitüntetést, a Szent István Rendet, melyet idén Demény Pál György népességkutató, demográfus vehetett át. Az 1957 óta az Egyesült Államokban élő kutató a következő szavak kíséretében köszönte meg Áder Jánosnak a díjat:

Magyarország, európai összehasonlításban bőkezűen támogatja a családokat, növelve a gyermekvállalási kedvet és a valószínűséget, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek és egészséges, jól képzett felnőttekké váljanak

Azt nem tudom, hogy Demény Pál György mikor járt utoljára a gyermekek egészségét biztosító magyar kórházak egyikében, illetve a jól képzett felnőtté válást biztosító iskolák és egyetemek valamelyikében. Ugyanis mióta elhagyta az országot – 1957 – történt egy s más dolog, amely nem az egészségügy, de még csak nem is az oktatási rendszer javára történt. Értem én, hogy nagy öröm állami kitüntetést kapni, azonban nem biztos, hogy egy elvileg tekintélyes szakembernek úgy kéne megnyilatkoznia a hazai állapotokról, hogy arról valószínűsíthetően fogalma sincs. Lehet persze, hogy volt más oka is a kormány dicsőítésére.

Miskolcon az Auchan-Avasi kilátó között közlekedő egyik busz sofőrje le akart szállítani a buszról egy egész családot, amiért egy 5 éves lány visszazárható PET-palackból ivott ásványvizet. Azonban mivel a renitens vízivó és családja nem szállt le a buszról, a sofőr rendőrt hívott. Ez ma megtörtént, a kormány által oly nemzetinek és európainak nevezett Magyarországon. Kérdem én, ezek után miért csodálkozunk azon, hogy itt tartunk? Senki nem kötelezte a buszsofőrt arra, hogy ekkora tahó legyen, mégis megtette. Magyarázat persze biztosan lesz, meg majd jó magyar szokás szerint előkerül a cigányozás is, hisz egy 5 fős család csakis az lehet.

Ameddig egy ilyen esetet követően a buszon ülők – noha sokan kiálltak a család mellett – el nem küldik a sofőrt a bús fenébe, valamint a kiérkező rendőrök nem kérik számon a buszsofőrt, hogy ezt mégis hogy gondolta, addig nincs értelme sem európai, sem keresztény értékekről papolni. Ilyen ugyanis egy civilizált országban elő sem fordulhatna.

Végezetül pedig lássuk mit mondott Gulyás Gergely Kolozsváron, az ünnep alkalmából:

aki a politikában önmagát kereszténynek tartja, ne nagyon beszéljen erről, legalábbis ne folyamatosan. Mert ha valóban keresztény, az a magatartásából kiderül, ha azonban nem, akkor az kontraproduktív lehet.

Hogy ez mennyire sikerült? Mindenki láthatja…

Lássuk mai cikkeinket:

Hogyan lesz ez bármikor is mindannyiunk közös hazája?

De hová tűnt Simicska Lajos?

Egy idegen által ránk uszított pitbull harapása nem olyan fájdalmas, mint mikor a saját korcs kutyánk mar belénk

A szomszéd orchideája mindig szebb, főleg, ha Orbáné

Ez az ezeréves nemzeti önámítás évről évre kétségbeejtőbb

Áder János nem beszél ki a NER-ből. Történelmet ír

Mivégre?

A nap kommentje pedig Jánosé:

Már nagyon várom az ünnepi beszédbe szőtt migránsozást és sorosozást. Egyelőre nem derült ki, kit kell gyűlölni október 23-ig. Remélem a fénylő csillag utat mutat és megvilágítja, vajon mit vesznek még el tőlünk az ex kommunista álballiberális sorosgyurcsánybérencek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.