Január 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szomszéd orchideája mindig szebb, főleg, ha Orbáné

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 938,299 forint, még hiányzik 2,061,701 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
Kaptam orchideát a névnapomra. Szép. Azt tudom kitől (még jó), de hogy honnan hozta, azt nem. Vagy innen a szomszéd utca sarkáról vagy Szingapúrból. Mindegy. Dehogy mindegy. Eszembe jut azorbán, még ma is, én sem vagyok teljesen normális. A sarki orchidea nem érhet fel a délkelet-ázsiai orchideával. Ott Orbán Viktor kapott tavaly egyet, sőt el is nevezték róla: Dendrobium Viktor Orbán. A hagyományos, különleges szingapúri ajándékot nem vitte haza, mert azt pátyolgatni, ápolni kellene rendszeresen. Neki az ilyesmi nem megy. Parancsra az az engedetlen virág nem fejlődne. Elhervadna. Állami orchidea lett belőle, nem ő hozta, tízezer kilométerről hazahozatták a Fűvészkertbe. Horn Gyuláé mellé. Te színes szent csapás! Horn is kapott 1997-es látogatása alkalmával egy másik fajtát az orchideák hazájából.
A Ripost bulvárvacak temészetesen nem hagyta ki, hogy a kedves Vezérnek belebújjanak ismét a hátsójába, mert az ex- miniszterelnök orchideája “a nyolcvanas évek iskoláját jelenti a növénynemesítésben, a maga megszokott kékes-lilás színével. Az Orbán-virág viszont már a XXI. századot.”  Az iskoláját neki! A szocialista orchidea snassz? Akkor Orbáné a homályos jövő(nk). Badarság. Virágok – ilyen, olyan is.
Az én orchideám is kékes-lilás, akkor most mi van? Blamázs? Nem vettem a nevemre. Nekem hozták, velem van, nekem szép.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!