Január 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Ez az ezeréves nemzeti önámítás évről évre kétségbeejtőbb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 938,299 forint, még hiányzik 2,061,701 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sejthető volt, hogy nagy lesz ma a könyöklés a kormánypárt berkeiben, hogy melyik címzetes Szent István-örökös tud nagyobbat gurítani a keresztény államalapítás sátoros ünnepe alkalmából. Ennek örömére én is ünnepélyesen rádöbbentem, hogy Kövér László szellemi mélységeibe még akkor is nehéz lesüllyedni, ha az embert Semjén Zsoltnak hívják. (Azért még várjuk meg Kósa Lajos, Tállai András és Németh Szilárd szónoklatait, azt nem tudom, hogy Orbán Viktor ilyenkor merre van.) Borzasztó kínosak ezek a felismerések, de mit tegyünk. Az ünnepi ebédhez szól a nóta:

Akkor vagyunk hűségesek Szent István örökségéhez, ha az ország- és nemzetépítésbe mindenki bekapcsolódik a maga helyén – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn, a Külhoni Magyarságért Díjak átadásán az Országházban. 

A kormány megtette, ami a feladata, biztosította a szervezeti, közjogi és anyagi hátteret, soha ekkora támogatást nem kapott még a külhoni magyarság, mint most. A kormány mindent biztosít a magyar identitás megőrzéséhez, hogy mindenki Szent István államának tagja lehessen, függetlenül attól, hol él a világban.

(…) István szent király, államalapító király, de “a legpontosabb jelző az országépítő”. Szent István “materiális értelemben is országot épített”: templomokat, falvakat, városokat építtetett, de építette az országot a közigazgatás, az államszervezés szempontjából, megteremtette a keresztény magyar államiságot, az egyházszervezetet.

Szent István “szellemi kisugárzása a mai napig egyben tartja a magyar nemzetet”. Akkor vagyunk hűségesek az örökségéhez, ha ebbe az ország- és nemzetépítésbe mindenki bekapcsolódik a maga helyén; a kormányban, a parlamentben, az önkormányzatban, a tanári katedrán, az orvosi rendelőben, a földeken, a családban, ugyanis ez mind országépítés. (via MTI)

A Külhoni Magyarságért Díjak ünnepélyes átadása a Parlamentben 2018. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Én egyáltalán nem kételkedem abban, hogy a Nyugat-Kanadai Magyar Néptánc Fesztiválnál, vagy a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél jó helyen van bármely olyan díj, amit Semjén Zsolt ad át a Fidesz-KDNP-kormány nevében, viseljék-hordozzák-cipeljék egészséggel. Örülök, hogy megint senkinek nem sértette a fülét, hogy mit beszél a nagy ember, pedig akkor is minimum nevetséges ez a prédikáció, ha legalább ezúttal megúsztuk a migránsozást. (Nem mellesleg jobban oda kellene figyelnie a háziállatok védőszentjének, mert már nem a régi a szájhabzása neki se.)

Szóval gratulálok mindenkinek, aki kitüntetve érzi magát, készséggel elismerem, hogy Semjén Zsolt igazat beszélt. Valóban soha ekkora támogatást nem kapott a külhoni magyarság, mint azóta, mióta kiderült, hogy a kettős állampolgársággal nyakon öntött szavazati jog/szavazatvásárlás mekkora buli. Azóta tényleg ömlenek számolatlanul a milliárdok. Remélhetőleg jut belőlük olyan helyekre is, ahol valóban a legnagyobb szükség van rá. Azonban.

Az országépítésről elszavaltakhoz lenne egy aprócska hozzáfűznivalóm: baromi jól hangzik, csak nem értem, mi köze ehhez az egész meséhez a Fidesz-KDNP-nek. Azt leszámítva, hogy ők vannak kormányon és viszonylag jó ütemben áramlik az országba csilliárdnyi európai uniós támogatás, ami egyrész István uralkodása idején nem annyira áramlott, másrészt meg nagyjából bármi is épült itt a Fidesz-KDNP viharos kétharmadainak évei alatt, ezekből az európai forrásokból épült. Bocsánat, a miniszterelnök kertje végébe magyar közpénzen épült az azóta is üresen kongó felcsúti csodastadion.

Az, hogy ebben az országban a vasúttól kezdve az utolsó lovardáig majdnem mindent Mészáros Lőrinc érdekeltségei építenek, az hogy egy felcsúti illetőségű gázszerelő nevén a fél ország, nem hiszem, hogy a haza építésével volna egyenértékű, bár tagadhatatlanul épül-szépül a felkapaszkodott bugrisok luxuskastélyokkal szegélyezett narancsültetvénye.

Igen, jól beszélt Semjén, ez az ország azért működik még többé és kevésbé, mert van rengeteg névtelen ember, akik a tanári katedrán, az orvosi rendelőben, a földeken naponta becsületesen elvégzik a munkájukat, miközben az uraknak nem ritkán még az is derogál, hogy bemenjenek a munkahelyükre. Igaz, hogy ezeket az embereket nem szokták kitüntetni augusztus 20-án, nem akasztanak a nyakukba levesestányérnyi plecsniket, de olyanok is vannak közöttük, akiket kifejezetten üldöznek, megbélyegeznek, megvetnek Szent István önjelölt örökösei.

Én nem tudom, hogy kinek a kisugárzása tartja egyben mai napig a magyar nemzetet – már ha a gyűlölet összetartó erején túl van még bármi, ami szóba jöhet -, de ha ilyen egy egyben tartott nemzet, akkor szerintem hagyni kéne a francba Szent István örökségét. Ez az ezeréves nemzeti önámítás évről évre kétsgébeejtőbb.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!