Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Áder János nem beszél ki a NER-ből. Történelmet ír

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áder János természetvédő, horgász és hobbi-köztársasági elnök kiállt a keresztes háborúk emlékét idéző zászlókkal éktelenített Fideszház elé és bátran kibeszélt a NER-ből.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Halált megvető bátorsággal ilyeneket mondott (szokása szerint másoktól csent bölcsességekkel operált, most Márai Sándor szavait rángatta elő):

Magyarország csak a minőség igényével élhet és maradhat fenn az új Európában; nincs módunk középszerűnek lenni.

Nem tudom, Márai mit szólna ahhoz, hogy éppen a középszer – nemrégen még közgépszer – kormánya citálja sorait. Nehezen hiszem, hogy az az ember, aki világ életében a polgári Magyarországban hitt, a polgárság és a szabadság szószólója volt és aki inkább elhagyta ezt az országot, mintsem elnyomásban éljen, tapsikolt volna örömében, amiért a vallás mögé bújt diktatúra, a polgári Magyarország kivégzője (belátom, sok kivégeznivaló nem volt, legfeljebb a rügyeket kellett eltaposni) most éppen az ő gondolataival él vissza. Ha már így esett, idéznék én is Máraitól. Hátha Áder a következő ünnepi semmitmondásában fel tudja használni:

A hazafiak riszálják magukat, énekelnek, szavalnak, esküdöznek. De csak egyfajta igazi hazafiság van: ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára. Minden más csak vásári mutogatás és tányérozás.

És még:

A haza végzet, nem pedig trükk és mutatványszám. 
S a hazafiasság a legszemérmesebb magatartás, olyasféle kötés és parancs, melynek mutogatásával nem szabad tapsokat aratni. De hányan és milyen lehetetlen alkalmak ürügyén élnek ebből a trükkösített, fröccsös hazafiasságból – élnek és éltek, mert ez a legbiztosabb mutatványszám mindenféle pódiumon.

Ennyit Márairól. Térjünk vissza az élő klasszikushoz, a nemzet egységét és a lovon hátrafelé horgászat iránti elkötelezettséget megjelenítő Áder János veretes szavaihoz:

hazánk békéje és biztonsága csak Európa békéjében és biztonságában teremthető meg. Hazánk Szent Istvántól „magyar szívet és európai lelkiismeretet kapott”, első királyunk tudta, hogy a béke megtartásának feltétele a nyugati civilizáció megőrzésében rejlik

(…)

Benne összetartozott a hazafiság és az európaiság, „magyar öntudata sosem kelt harcra európai szellemével” – fogalmazott az államfő, emlékeztetve: az államalapító az istenhite mellett az ahhoz tartozó nyugati keresztény műveltséget is vallotta, ahogy az európai népek egymásra utaltságát, a kölcsönös tisztelet erejét is.

Nem, szó sincs arról, hogy Áder kibeszélne a NER-ből. Áder építi a NER-t. Ha valaki eléggé elszánt és jó a gyomra, rendszeresen olvassa a pártújságokat, akkor láthatja egy ideje a változást. Rendre jelennek meg olyan cikkek, melyek hasonló üzeneteket hordoznak. Ez nem az Orbán-kormány kritikája. Az történik, hogy az országot uraló pártvezér nem óhajtja a jövőre bízni az ő értékelését. Ő itt és most óhajtja magához hajlítani a valóságot, itt és most óhajtja megíratni önmagáról a történelmi értékelést.

Az az ember és az ő rendszere, amely emberek százezreinek, de inkább millióinak nyomoráért felelős, amely szemrebbenés nélkül nézi végig családok kilakoltatását, lelkifurdalás nélkül vonja el munkaképtelen emberek megélhetésének fedezetét, azt akarja, hogy emberségesnek és felelősségteljesnek lássa az utókor.

Az az ember és az ő szolgái, akik milliárdos vagyonokat halmoztak fel, miközben a társadalom jókora része a szakadék szélére sodródott azt akarja, hogy puritánnak lássa az utókor.

Az az ember és szolgái, akik éjt nappallá téve uszítanak az Unió ellen és közben Putyin Oroszországának lábtörlőjévé teszik Magyarországot azt akarják, hogy Európa megmentőiként lássa őket az utókor.

Valahol hallottak harangozni arról, hogy a történelmet a győztesek írják. Most ők a győztesek és semmi mást nem tesznek, mint megpróbálják megírni a maguk hazug történelmét. Előre. Áder János sem tesz mást, mint amit eddig is. Szó nélkül, szolgai alázattal serénykedik azon, hogy teljesítse a kiadott parancsot. Ezt sem hazaszeretetből teszi (jelentsen az bármit az ő számára), hanem azért, amiért minden mást is tesz. Azért, hogy megúszhassa ezt az egészet. Remélem, nem jár sikerrel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.