Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Egy idegen által ránk uszított pitbull harapása nem olyan fájdalmas, mint mikor a saját korcs kutyánk mar belénk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Kutya

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Le vagyok nyűgözve! Kend tudta miért nem jön haza! A nagyiék sejtették, hogy korai lenne a hurcolkodás. Csak én vártam naivan, hogy kend hozza nagyiéknak a mesirt, apuéknak a piláfot, nekem pedig az eredeti törökmézet. (A bátyámnak semmit, amíg az Egri csillagokból meg nem írja az olvasónaplót.) Persze, nem nagy kunszt az én bizakodásom, mert itthon, az én világlátásommal, a nagyiék mellett én maximum egy OKJ-s tanfolyam nélküli vakvezető kutya lehetek.

Én csak a kátyút látom, ők ugyan vaksin bukdácsolnak, de csukott szemmel tudják ki lopta el megint a közvilágításra küldött uniós pénzt. Eddig azt hittem, a XXI. században kendhez képest én vagyok a menő itthon! Kefe! Ha legalább fiú lennék! Akkor legfeljebb pancsernek tarthatnának. Így maximum kifőzdei fakanálidomár lehetek ebben a macsóhonban, mert a kanálmentesítő gender tudomány kiűzettetett az illiberális paradicsomból, csak az önimádó ádámok maradhatnak. (Azért írtam kis á-t, mert a valóságnak megfelelő kisebb nem látható.)

Most kend betáplálta a szűk agyamba, hogy ne a körülményeket, hanem a körülményeket formáló hatalom, és a hatalmat birtokló gyarlóbbnál gyarlóbb, sokszor embernek alig nevezhető torz jellemeket gusztáljuk. És tényleg. Nem a kutya, hanem a gazdája a hamis! Jé! Ilyesfélét a tata is mondott már, de valahogy nem ragadt meg. Pedig mondta: a puli terelő, a vizsla vadászó, a kuvasz őrző-védő, a narancsos vakkomondor meg buktató, de mind olyan, mint a gazdája, azért mert az egyik kutya, a másik eb! Na!

Kend a jellemábrázolásban jeleskedő ókori szerzők műveit falja, mint a tata. És úgy diskurálnak ketten kendék, hogy egy kukkot se értek belőle. Mit akart azzal mondani például, hogy Marx közgazdász volt, de filozófusként gyűlölik, a Soros meg filozófus és a kőgazdagságáért gyűlölik, míg most a gyűlölettől habzó szájú vaskos bankszámlájú schmittelt phd-s doktorok meg a Tízparancsolat nélkül leprást gyógyító csóró Jézushoz kezdenek nagy hirtelen, látványosan, közpénzen imádkozni a parlamentben? Hogy jön ez most ide? Esetleg bővebben, az okulásomra, valamikor? Sose fogom kitalálni, mire céloz kend az ilyesféle példálózással.

Viszont most! Mintha? Talán. Mikor kend magyarázza, hogy a gátlástalan, célratörő gennygóc gyorsan és magabiztosan haladva érvényesül. Igaz. Aki meg emberként keresi a tisztességgel járható utat, és menet közben nem akar embereket eltiporni, az meg kóvályog. Esetleg jól gondolom? A célratörő a diktátor, a tépelődő az meg a demokrata. Ajaj! Most csak rám hagyja, vagy tényleg?

Eddig oké a kend bölcselkedése, de mi köze van ennek ehhez a mocsárhoz, amiben fulladozva kapálózunk? Meg főleg a kutyatenyésztéshez?

Mert azt azért elég szörnyű olvasni kendtől, hogy egy nép, egy ország leigázásához szükséges szaktudás már rég adott, és ezt a tudományt nagy költséggel állandóan megújítják, még mielőtt az elnyomott népek észbe kapnának. Mert erre van pénz és a pénzért az aljas ember mindenre kapható. Szerintem kend – okkal vagy ok nélkül – elég borúlátó! Mennyi igazságtalanság érhette kendet, hogy még Szophoklész Antigonéját is így kifacsarja: „Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs semmi”……. aljasabb!

Mit mondjak. A reményteljes 18-dik századtól napjainkig bandukolva székely magyarként nem sok pozitív élmény cirógatta, a hazafiúi lelkére rakódó keserűségről nem is beszélve. Mert igaza van kendnek a tata szerint, hogy egy idegen által ránk uszított pitbull harapása nem olyan fájdalmas, mint mikor a saját korcs kutyánk mar belénk.

Pont most. A nemzeti nagykutya! Ez aztán a hungarikum; a többszörös körgyűrű. Látta kend a tévében milyen bereccsentve ült össze a parlament alakuló ülése? Állig felfegyverzett terepruhás/sisakos/golyóállós hacukásokat védő rendőrgyűrű, akik mögött a parlamenti őrség lapul, akiket a TEK véd, akikre a készenléti rendőrség vigyáz. Az imádott vezért, meg a parlamenti páholyban pöffeszkedő arab nemzetbiztonsági kockázat cimboráját csak nem a kétharmados többségtől kellett megvédeni? Esetleg a sok nyálas kézcsóktól megkaphatja a sertéspestist? Ez is hungarikum a javából. Tudta kend? A leggazdagabb szemét disznó magyarok rokonsága rendelkezik az uniós pénzekből létesített legnagyobb sertéstelepekkel a kis hazában.

Tényleg. A tata mindenkivel komázik. A régi református pap is cimbi volt neki. Okos ember volt. Ki is marták a faluból gyorsan a pártszolgálatos egyházfik. Hoztak helyette Erdélyből engedelmes pártszolgát. Na, a cimbi mondta a tatámnak, mikor a pálinkának való löttyedt barackot magoztuk (mert pap létére teljesen úgy működött, mintha ember lenne, a magot meg a cián miatt kell kiszedni), hogy az arisztokrata ezüstkanállal veszi ki a gyémántgyűrűt a pöcegödörből. A munkásember fifikával és izzadsággal olyan szerkezetet készít, ami nem csak kiveszi, hanem meg is tisztítja. Ezek a senkiháziak meg fejest ugranak bele és lezabálják róla a ganét.

Meg azt is beszélték a tatával, hogy nem úgy van minden, hanem így is, meg úgy is. A mai kormányzó őfőméltósága szolgájaként közpénzből fizetik és gondolatrendőrségként használják az egyházakat, mint a Horthy, és az Izrael államhoz dörgölődve itthon nyílt antiszemita propagandát folytatnak, mint a Sztálin.

Az a lényeg, hogy kutya világ van ránk; ugathatunk, de minek, mikor még a másik kutya se hallja. Ezért jobban teszi kend, ha marad idegenbe, mert idehaza kend a vak komondor árnyékában csak egy siketnéma herélt sánta kóbor eb lehet, akinek fogatlan szájjal kellene a kapitalizmus farkastörvényeit érvényesíteni.

Bütyökfalva, 2018. augusztus 19.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.