Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jaj neked, Európa!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Rohamléptekkel érkezik augusztus 20.-a, azonban politikusaink képtelenek megvárni az ünnepeket, hogy baromságaikat közöljék a jónéppel. Természetesen Áder János teljesen lényegtelen beszédére még várni kell, azonban a mai napon – már ünnepi hangulatban – Kövér László kiadta magából mindazt, ami oly régóta nyomta a lelkét. Az egyébként Karc FM-nek adott interjút az MTI is szépen lehozta, így mindenki értesülhetett róla, aki esetleg lemaradt volna arról a rádióban. Na de lássuk is, mit mondott a bajuszmester:

Európa attól Európa, hogy keresztény alapokra támaszkodik, Magyarország pedig attól nemzeti állam, hogy nemzeti kultúrája a kereszténység értékein alapul …. a magyar nemzeti kultúra megvédése tágabb értelemben az egész európai kontinens civilizációját, kultúráját védi. Hozzátette: Magyarország új jövevényként csatlakozott az európai közösséghez, és ahogy a miniszterelnök nemrég kijelentette, „lehet talán némi nagyzással is mondani”, de mi vagyunk „Európa biztonsága és jövője”. … Úgy fogalmazott: az emberi méltóság végső garanciája maga az állam, amely azért jött létre és azért működik ma is, hogy megvédje az egyén életét, javait és emberi méltóságát más hatalmak, államok ellentétes törekvéseivel vagy bizonyos magánérdekekkel szemben. Hozzátette: utóbbiak – „hála a liberalizmusnak” – maguk alá temetik a civilizációs értékeket. … Szerinte az állam és az egyház, az állam és a civil társadalom elválasztása is „a kereszténység által ihletett európai gondolkodásból fakadó érték”, amely nem jellemző más kultúrákra.

És ezek a fenti sorok mindössze részletek Kövér agymenéséből. Hihetetlen, hogy minden héten képes egy új baromsággal megörvendeztetni nemzettestvéreit. Európa attól Európa, hogy keresztény? Mivan? Magyarország pedig attól nemzeti – mi más tud lenni? – mert szintén keresztény? A kereszténység úgy tűnik a kormány számára már nem csak egy vallás, hanem válasz minden kérdésre. A kereszténység mindent megold és jobbá tesz. Az pedig, hogy Magyarország megvédése – mitől? – egész Európa megvédésével egyenértékű, már jó ideje a kormánykommunikáció része. Amellett pedig, hogy mi – vagyis inkább a magyar kormány – meg fogja védeni a teljes kontinenst, egyben Európa jövőjét és biztonságát is mi jelentjük. Jaj neked, Európa!

Az emberi méltóság végső garanciája az állam, Kövér László szerint. Lehet, hogy ez egy működőképes országban így is van, azonban Magyarországon ha az államon múlik valakinek méltósága, esetleg az élete, akkor attól akár el is búcsúzhat. A Kövér által emlegetett más hatalom – Soros, esetleg Brüsszel? – amelytől szerinte meg kell bennünket védeni, pont hogy nem a magyar nép ellensége, hanem a kormányé. Ők azonban nem tesznek különbséget a magyar kormány és a magyarok között, számukra a kettő egy és ugyanaz. Úgy érzik, a kétharmaddal megkapták a felhatalmazást arra, hogy úgy döntsenek minden egyes állampolgár sorsáról, ahogy csak szeretnének. Az állam jelen pillanatban egy elnyomórendszer, amely milliók életét keseríti meg. Nem a Kövér által emlegetett liberalizmus az, amely maga alá temeti a civilizációs értékeinket, hanem az Orbán-kormány.

Na de lépjünk tovább egy kicsit. A mai nap nem csak Kövérről szólt, hanem az MKKP mulatságos ügyeiről is. Továbbra is tart a harc az MKKP valamint a MÁV között, amit úgy tűnik, egyik fél sem akar feladni. Mint ismeretes, a párt támogatói finanszírozásból megpróbált leaszfaltozni egy utat, ami részben a MÁV tulajdona. Azonban amint megkezdték a felújítást, a rendőrség nagy erőkkel kivonult és leállította a munkálatokat. A  patt helyzet a mai napig tart, mivel a MÁV előbb kötelezte a pártot, hogy állítsák vissza az eredeti állapotokat – az aszfaltozás megkezdése előttit – majd a társaság felbérelt két biztonsági őrt, hogy őrizzék a területet a gonosz aszfaltozóktól. Az MKKP kiderítette azt is, hogy a biztonságiaknak decemberig van szerződésük, ami számításaik szerint 9,6 millió forintjába kerül a MÁV-nak. Az út felújítási költsége egyébként 1 millió forint lett volna, ha elkészül.

Nem ez volt azonban az egyetlen hír a párttal kapcsolatban. Felcsúton ugyanis a polgármesterválasztás hajrájában építettek egy buszmegállót, vagyis befedtek egy már meglévő, de fedetlen betonszigetet. Persze valakinek ez nem tetszett, így feljelentés érkezett a rendőrségre. A rend éber őrei pedig akcióba lendültek és felszólították a pártot, hogy 3 napon belül bontsák el a buszmegállót. Magyarországon ilyen is van, bontsunk le és tiltsunk be mindent, mert az a tuti. Egyébként gratulálunk annak az  állampolgárnak, aki megtette a bejelentést, így ugyanis hamarosan lebontásra kerülhet az a gaz buszmegálló és lehet tovább ázni az esőben, perzselődni a tűző napon tető nélkül. Köszönjük!

Lássuk mai cikkeinket:

Egy osztogató-fosztogató, elnyomó, zsarnoki rendszert szolgáltató államként jellemezni egészen abszurd dolog

Ha tizenöt évnyi cinkos némaság után megpróbálunk gerincet növeszteni

A lényeg az, hogy Orbánnak új kéglit vettünk

Semmi gond, a hajléktalanságot már betiltották

Amit nem tudnak ellopni, abba beköltöznek

Az emberség és szeretet még nem halt ki az országban, egyszerűen csak háttérbe szorította a gyűlölet és megfélemlítés

Ennyi

A nap kommentje pedig Lucáé:

Nincsenek szavaim, még láttam és gyűlöltem az „úri világ” nyomait, amit Ady, Mikszáth, Móricz és mások leírtak. 80 éve születtem és nem akartam elhinni, hogy ez megtörténhet nálunk a nyomorral, és ugyanakkor a dőzsöléssel, kivagyisággal, az empátia teljes hiányával…..

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.