Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lényeg az, hogy Orbánnak új kéglit vettünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Arra megy el számolatlan milliárd, hogy a nagyúr királyi luxusban ártson tovább az országnak. 

Amikor egyre nő a szegénység, a szegénységi küszöb alatt élők 39 százaléka alkalmilag vagy tartósan nem tudja rendezni a lakbérét, nem tudja kifizetni a közüzemi számláját, hiába dolgozik két felnőtt a családban…

Amikor nincs olyan ország az EU-ban, ahol nehezebb kitörni a szegénységből, mint nálunk; hét (nem tévedés) generáció munkájára van szükség ahhoz, hogy egy magyar család a szegénységből az átlagos jövedelmi szintig eljusson…

Amikor (az Eurostat 2016-os adatai szerint) az ország lakosainak 26,7 százaléka (2,6 millió ember) él olyan lakásban, amelyik beázik, vizesedik, penészedik, és ez a szegénységi küszöb alatt élők csaknem felét érinti…

Amikor cserben hagyták a devizahiteleseket, emberek menekülnek a kilátástalanság miatt a halálba…

Amikor a viszonylag biztonságos fedél alól kiráncigálják a lakókat a rendőrök; kisbabák, betegek kerülnek utcára, és gyarapodik a kilakoltatások száma…

Amikor az utcán élőket megbüntetik…

Amikor a kormány nem tesz semmit a lakhatási szegénység felszámolására, hiszen az a 260 milliárd forint, amit lakáspolitikára szán az idén a kabinet, abból a rossz körülmények között élőknek nem jut semmi…

Amikor semmilyen stratégiájuk nincs a megoldásra, tömegeket fosztanak meg a méltányos, élhető, megfizethető lakhatástól…

Amikor a pénteki parlamenti vitanapra egyetlen kormánypárti képviselő sem ment el, mert tesznek a vízparti villájukban henyélve a devizahitelesek kilakoltatása és az otthonápolók napi szenvedéseinek megszüntetésére…

* * *
Magyarország Alaptörvénye

XII. cikk

(1) Az állam jogi védelemben részesíti az otthont. Magyarország törekszik arra, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeit és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést mindenki számára biztosítsa.

(2) Az emberhez méltó lakhatás feltételeinek a megteremtését, továbbá a közterület közcélú használatának védelmét az állam és a helyi önkormányzatok azzal is segítik, hogy törekszenek valamennyi hajlék nélkül élő személy számára szállást biztosítani.

(3) Tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás.

* * *
… Akkor egy a lényeg: Orbán Viktornak új kéglit vettünk. Közösen. Mert ebben a büdös, áporodott országban szép csendben királlyá avatjuk a miniszterelnököt. Ha ő megkíván valamit, éhségét mi csillapítjuk. Megint nem kérdeztek meg senkit arról, hogy jogos-e széthordani, szétcincálni nemzeti kincsüket a magánhabzsoló kedvéért. Szakma elküldve a zavarosba. Arra megy el számolatlan milliárd, hogy a nagyúr királyi luxusban ártson tovább az országnak.

Echte presztízsberuházások sora ingereli a közt, mert mutassanak olyan normális elnököt, aki a saját háza mellé építtet stadiont; aki kisvasutat lop(at) össze magának, mert a kormányfőt a mozdony füstje már régen megcsapta. A vár átépítéséről évek óta folyamatosan hablatyolnak az inasai. Még 2016 májusában Lázár János akkor Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy Orbán csak ideiglenesen kap helyet a karmelita kolostorban. Aztán Havasi Bertalan sziámi-szócső tiltakozott, ugyan, a miniszterelnök nem költözik a Várba, van neki saját családi háza, rezidenciát sem vesz igénybe, arról pedig a választók döntenek majd, hogy kinek a munkahelye lesz a karmelita kolostor. Hazudnak, sumákolnak, mossák a nagyfőnököt. Annyira hülyék és persze pénzzel agyontömöttek, hogy el is hiszik, hogy az emberek el is hiszik. L. Simon a hol van már államtitkár, közönséges címzetes költő (tudják, „és egy röhögő törpét követtem akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat”) az átépítés egyik legsúlyosabb okát is megmagyarázta: oltári nagy a baj a parlamenti fogadásokkal. Kicsi, szűk a hely. Egymást tapossák, lökdösik a Kossuth-, Széchenyi-díjasok, a nagykereszt-tulajdonosok, a rokonaik, a pincérek, a politikusok, a közjogi méltóságok (méltóságos istenem). Úgy lehet, mint a délutáni csúcsforgalomban a buszon. Nem? Azért azt megnéztem volna, amikor Mácsai Pál hókon csapja Kovács Katit vagy Szvorák Kati taszajtja a falig Karinthy Mártont.

A gátlástalan Orbán simán beköltözne a kínai Szecsuán tartomány székhelyén épült 500 méter hosszú, 400 méter széles és 100 méter magas épületbe, amelynek alapterülete 1,7 millió négyzetméter: a magyar Országház alapterületének százszorosa. Elférne benne húsz Sydney-i Operaház, az amerikai Pentagonból három is. Nem túlzok, a főfickó menne oda is, Európában már úgyis kiáll a szekere rúdja: annyira érdeklik a demokrata vezetők a ropogós magyar diktátort, mint a fecskeszart Trianon. Megjegyzem: Merkel  egy hétköznapi, minden hivalkodástól mentes parasztházat tart fenn vidéken. Kancellárként Berlinben egy bérelt apartmanban lakik, miután visszautasította a német állam által biztosított protokoll-lakásokat, és a bérleti díjat saját fizetéséből fedezi. Ferenc pápa a vatikáni Szent Márta-ház 201. számú lakosztályában él. Nem költözött  be az apostoli paloták pápai lakosztályába. Ja kérem, nekünk csak pöffeszkedő keljfeljancsink van.

Orbán Viktor a karmelita kolostort nézte ki magának. Az első kormányzása idején még elég volt egy kis szoba a haza ügyeinek intézésére. Másodszorra már kinyílt a csipája, és nem kellett neki a 70 négyzetméteres Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon használta dolgozószoba. Átcuccolt a 180 négyzetméteres Nándorfehérvári terembe. Mintegy 15 milliót adtunk neki érte. Januárban költözik a Várba, Isten nevében, a magyar emberek pénzéből. Ha jól tudom, már zusammen négymilliárd forintnál tartunk a hurcolkodás előtt.

… és amikor a magyar emberek sokasága álmodik: fiatalon egy pici, önálló szobácskában élni, dolgozni, dolgozni, aztán legalább egy panellakás, mondjuk, olyan 55 négyzetméter, elférjen a gyerek is. Közben dolgozni, dolgozni, jól keresni, mint Európa nyugati felén divat, és felépülhetne végre a megálmodott házikó. Nem kell akkora sem, mint a Nándorfehérvári terem. Ennyi. Ma még egy álomba sem fér bele.

„Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni” – mondta korábban a miniszterelnök költözéséről L. Simon László alpári magyar költő, volt államtitkár.

A mondat első fele igaz. Amúgy pedig irgalmatlanul mocskos dolog belevágni az ember pofájába: járj örömtáncot mielőtt fölzabállak!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.