Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jacuzzit minden stadionba!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A forróság továbbra is kitart, noha egy két zápor erejéig felfrissülhettünk. Viszont nyár van, visszasírjuk ezt még a -20 fokos téli napokon. Élvezzük hát ameddig jó az idő! Lássuk mi történt ezen a csodálatos hétfői napon. Kezdjük is rögtön egy félig határon túli hírrel, amelynek főszereplője nem más, mint maga a felcsúti gáz(disznó)szerelő, Mészáros Lőrinc. Lölö csapata, az NK Osijek (Eszék) megkezdte annak a stadionnak a felépítését, amely 2020-ra fog elkészülni. Nem akármilyen stadion lesz ez, nem ám. A tervek szerint ugyanis akár a szaunából, vagy épp egy jacuzziból is nézhetik a mérkőzéseket a szerencsések, a finanszírozásba természetesen mi magyarok is beszálltunk.

A magyar állam – vagyis mi, magyar adófizetők – 1,92 milliárd forinttal járulunk hozzá ahhoz, hogy a horvát csapat szurkolói a legnagyobb luxusban nézhessék kedvenc csapatuk mérkőzéseit. Csodálatos, nem igaz? Orbán Viktor maga is megmondta, a horvát foci bizony a mi kutyánk kölyke, melyre jobb bizonyítékot keresve se találhatna az ember. Minden adóforint a lehető legjobb helyre került, hisz idehaza már minden tökéletes, egyszerűen már nincs olyan szektor, ahol hiányozna akár egy forint is.

A már korábban is említett gazdasági sikereknek már kézzelfogható eredményei is vannak. Erről pedig nem más, mint az újra a kormány kezébe került HírTv számolt be. A mértékadó és minden értelemben független Karc FM műsorában egy munkapiaci szakértő nyilatkozott meg, aki szerint rekord alacsony szinten van a nélkülözők száma Magyarországon. Mi örömhír, ha nem ez? Szegénység mint olyan, szinte már nem is létezik. Azt pedig tudjuk – mert megmondták -, hogy aki éhezik, az csakis saját maga tehet erről. Gondolom a nélkülözés és a szegénység is valahogy így működhet. Az állam ugyanis mindent megtesz azért, hogy a nélkülözők száma csökkenjen. A statisztikákból is milyen jól sikerült eltüntetni őket, nem? Ilyen ez, ha egy országnak olyan kormánya van, amely a népéért bármire képes.

A gazdasági sikerek mellett egyre inkább kezdjük utolérni az egyébiránt hanyatló Nyugatot. No nem fizetésekben, ingatlanárakban viszont annál inkább. Ennek leginkább a diákok örülhetnek kegyetlenül, akik frissen bekerülve egy egyetemi városba, azon kezdhetnek gondolkozni, hogy mégis hogy fizessék ki egy lakás, vagy egy szoba havi bérét. Az árak ugyanis megsokszorozódtak, miközben a fizetések – nyilván nem a politikusoké, ők szépen megemelték azt maguknak – nem követték ezt az emelkedést. Az Index számításai szerint öt éve egy kiadó lakás került annyiba, mint ma egy szoba. Ez persze azoknak jó dolog, akik lakással vagy házzal rendelkeznek bármely egyetemi városban, mindenki másnak viszont kevésbé. Illetve azoknak is kapóra jöhet, akik politikus barátjuknak, vagy rokonuknak hála, bőven áron alul jutottak hozzá egy önkormányzati lakáshoz, azt ugyanis szép haszonnal ki tudják most adni.

Szegény Patyi András, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektoraként kénytelen volt támadások sorát átélni, a mai nap bejelentette, hogy visszatér a Kúriára, hogy újra bíró lehessen. Patyi, aki az NVB elnöke is egyben, tanárként továbbra is kapcsolatban marad az egyetemmel, így sírni nem szükséges. Reméljük, teljes mértékben pártfüggetlen munkájára továbbra is igényt tart a Kúria, hogy ott olyan döntések születhessenek, amelyek tovább építhetik a már most is hatalmas elismerésnek örvendő magyar igazságszolgáltatást.

Lássuk mai cikkeinket:

Amikor a nemzeti katasztrófa okait próbáljuk visszafejteni, majd ide kell visszanyúlni

Ha csak úgy nem …

Minden rosszban van valami jó. Például ami nekünk rossz, az a nyakunkon ülő simliseknek jó

Ne legyünk öngyilkosok

Az okoskodásról

A fejekben történő valódi rendszerváltás nélkül örökre szolganép maradunk

Jövendölés

A nap kommentje Évától:

„Nemzeti identitástudat” erösitése az óvodákban…. Svédországban az óvodákban a gyermekek egyéni identitástudatát igyekszenek a pedagógusok erösiteni. Unokám ovónénijei megtanulnak egy-egy kifejezést, dalt, köszönést a nem svéd származású gyerekek nyelvén, amiket a gyerekekkel együtt használnak is megfelelö alkalmakként, pl születésnap, karácsony, Chanukka, Ramadan (!!!). Ezzel nemcsak a gyerekek identitástudatát erösitik, hanem társaik identitásának tiszteletét! A svéd nyelv és kultúra pedig a közös identitás természetes természetes alkotórésze. A magyarországi óvodákban a negativ nacionalista identitást erösitik. Meddig süllyed még ez az ország???

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.