Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a nemzeti katasztrófa okait próbáljuk visszafejteni, majd ide kell visszanyúlni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát akkor megint hétfő 🙁 Jó reggelt kívánok – lehetőség szerint vidámat, boldogat az emberi fogyasztásra és pláne túlélésre nem feltétlenül alkalmas – brutális meleg poklának legmélyebb bugyrából! Állítólag érkezett valami hidegfront, de nem sokat lehet érezni belőle. Nekem ahhoz pont elég volt, hogy nagyjából átaludjam az éjszakát, ami a mai rendeltetésszerű működésemhez elengedhetetlen. Majd ha a miniszterelnök úr esetleg el tudja intézni, hogy a kánikula csak a büdösliPsiket tizedelje, akkor ez nem feltétlenül lesz így. Addig is erőm teljében elszórakoztatom magunkat, ha már a hétfőről az utolsó dolog, ami eszembe jut: a szórakozás.

Erről az életérzésről a napos oldalon fontoskodó médiaszerű képződmény gondoskodik rendesen, csak egy címet rakok ide (névtelen művész alkotása a hozzá tartozó epehányás), hogy érzékeltessem a magmához viszonyított helyzetünket, aztán rá is térek a termelési jelentésre: Három nappal kirúgása után már árulja magát Kálmán Olga. Akinek van gyomra hozzá, keresse és tekintse meg, mit rejt a cím. Az erőlködéstől csipős verejtékszag, az idétlen jópofáskodás és az önreflexiót teljes mértékben nélkülöző hulladékság olyan mértékben kiábrándító, hogy legyen ennyi elég. Ásnak a betanított munkások, ásnak rendületlenül.

Ezt nem találtam a propagandában, de (apropó áfacsökkentés) azt írja az újság, hogy ősztől emelkedik a kenyér és a disznóhús ára, a gyümölcsök meg már korábban súlyosan megdrágultak. Ami a kenyeret illeti: az idén kevesebb gabona termett Európa-szerte, megnőtt a búza ára, ami a sütőipari termékeknél árnövekedést idéz elő. Ami a húst illeti: a sertéshús és a húskészítmények is többe kerülhetnek ősztől (lehet, hogy kevés malacka termett az idén; nem, a takarmánygabona drágult, ez pedig azért gáz, mert a sertéshús előállításának önköltségében a takarmány árának aránya eléri a 70 százalékot), ám jó hír, hogy az üzletláncok közötti erős verseny miatt nem biztos, hogy a kereskedők az árnövekedés teljes mértékét áthárítják a fogyasztókra. Király. Ami a gyümölcsöket illeti: legalább 30 százalékkal emelkedett az idén néhány szezonális gyümölcs ára. Sok gyümölcsből hiány van, viszont az a kevés, ami van, három héttel korábban beérett a szokásosnál. A legnagyobb fagykárt, még márciusban, a sárgabarack fák szenvedték el, aminek következtében ezen a nyáron sok háztartásban elmaradtak a nagyobb befőzések. Ez engem nem zavar egyáltalán se, nem terveztem sárgabarackot befőzni, meg orbánozni se:) Vagy legalábbis nem most.

Egyébiránt az óvodai nevelés országos alapprogramjának nemrég elfogadott módosítása értelmében szeptembertől már az óvodákban is hangsúlyosabb feladattá válik a nemzeti identitástudat erősítése. Kásler professzor nem tétlenkedik az alufóliasisakba szorult fejével, már az óvodákban is megkezdik a keresztény-nemzeti alapú nevelést. Kell is ez, mint egy falat kenyér, csak egy apróbb bökkenő van megint a pátosz mögött. Mármint azon túl, hogy megint érthetetlen, a „keresztény értékeket” miért nem a vallási intézményekben tolják, és miért erőltetik az önkormányzati, „világi” óvodákban. Szóval a pátosz mögött az van, hogy az illetékeseket már megint senki nem kérdezte, velük senki nem egyeztetett, hanem gondoltak egyet, és megcsinálták. Pedig kurva jó lett volna, ugyanis úgy tűnik, ezt a túlmozgást semmi nem indokolta: a nemzettudat kérdésköre eddig is jelen volt az óvodákban, ahogy a népmesék, népdalok is fontos szerepet kaptak a pedagógiai programokban, kár volt a hülyeséget túlpörgetni. Bezzeg a Digitális Oktatási Stratégia óvodai vonatkozásából semmi nem jelent meg ezekben a módosításokban, pedig az óvodai nevelés korszerűsítése szempontjából annak valóban lett volna értelme. Ehhez képest erőltetik ezeket az agyatlan, dohos, avítt, múltbarévedő szarságokat, a világ meg elrohan mellettünk. Amikor a nemzeti katasztrófa okait próbáljuk visszafejteni, majd ide kell visszanyúlni: hátrafelé nyilazó nemzettudat versus digitális oktatás.

Mindeközben, ha már Kásler és az ő zsenialitása (az elődjét hagyjuk, mert bicskanyitogató még az emléke is): évente ötezer ember hal meg Magyarországon vastagbéldaganat következtében, az országos szűrőprogram indulása azonban tavaly óta húzódik. Korábban felmerült, hogy a jelentős csúszás miatt vissza kell adni a támogatásnak szánt EU-s milliárdokat is. A szakma egyelőre nem tudja, mikor kezdődhetnek a tervezett vizsgálatok, pedig ezzel életeket menthetnének. Értem én, hogy az 5000 emberi élet eltörpül a kétharmadhoz képest, de kibaszott 6,57 milliárd forintos EU-s támogatás áll rendelkezésre és egyszerűen basznak rá elindítani a programot. Pedig évente már körülbelül tízezer embernél diagnosztizálnak vastagbélrákot, és ötezren meghalnak a daganatos betegség miatt. Ezzel az EU-ban az első, világszinten pedig a negyedik Magyarország a vastagbélrák okozta halálozás listáján. Gondolom, Soros avatkozott bele már megint a belügyeinkbe, mert arra gondolni sem merek, hogy az a pénz már csak papíron létezik.

Nem baj, hülyeségekkel nem kell foglalkozni, fő, hogy a 2Rule nevű Mészáros-féle nemzetimagyar sportmárka hasít, és irigykedés helyett ennek örülni kell. A Puskás Akadémia, a Haladás és a Diósgyőr után a tiszakécskei Duna Aszfalt TVSE sem tudott ellenállni a közpénzen hízó új magyar csodának. Apró jelentéktelenség, hogy a másodosztályban futballozó csapat Szíjj László NER-oligarcha tulajdonában van, aki tök véletlenül Mészáros Lőrinc közeli munkatársa. A tehetség körbeér, én mindig mondtam.

Nem tétel, de azért iderakom: miután kiderült, hogy több fideszes és független polgármester, volt államtitkár, miniszteri rokon és elítélt bűnöző is részesült a falusi szálláshely építésére osztogatott európai uniós milliárdokból, az sem maradt titokban, hogy Hernádi Zsolt Mol-vezér cége is brüsszeli pénzből építhet szálláshelyet. A csávó érdekeltsége egy korábbi brüsszeli tenderen nyert 40 millió forintot. Én mondtam, nem tétel, de azért mégis. 40 milliónként is szét lehet verni egy országot. Szóval az agrártevékenységgel foglalkozó Gete Völgye Zrt. pályázatáról március végén döntöttek. A pénzből a kormányközeli üzletember vállalkozása „egyéb szálláshelyet alakíthat ki a Nagy-Gete hegy lábánál”. A projekt összköltsége meghaladja a 80 millió forintot, aminek a felét az Európai Unió állja. Gratulálok, minden guruló fillérért le kell hajolni!

ITT egy jó cikk Szlovákia Elios-ügyéről – valószínűleg ez sem kerül be a visszafoglalt HírTv esti híradójába -, miután nyilvánosságra került, hogy az Elios szlovák leányvállalatának egyik alapítója is felbukkan abban a cégben, amely a szlovák hatóságok szerint szabálytalanul nyert több közvilágítási közbeszerzési pályázaton. Az óriási különbség az Orbán-klán ügye és a szlovákiai hasonló között, hogy V4-es szomszédunknál már a büntetésnél tartanak. Mindeközben itt mindenre megvan a válasz: Polt Péter.

Hogy van-e még valami mondanivalóm? Biztosan lesz, addig is jegyezzük meg: Milák Kristóf arany-, Kenderesi Tamás pedig ezüstérmet szerzett 200 méter pillangón vasárnap az úszók Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságán. Milák a magyar úszóválogatott első aranyát nyerte, miután szombaton Késely Ajna 800 méter gyorson az ezüstérmet jelentő második helyen végzett. Nekik is, a többieknek is, akik nem szereztek érmet, nagy pacsi! Kellemes szép hetet mindenkinek, vigyázzanak a gyilkos meleggel, nehéz napok jönnek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!