Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csalókból lesznek a legjobb vezérigazgatók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A tegnapi hatalomvisszavételt követően a Hír TV ma már az Echo Tv színvonalán zakatol. Hamarosan valószínúsíthetően meg is érkeznek az első milliárdok, amiket majd állambácsi fog valamilyen úton-módon belepumpálni az újra kormánytévévé váló csatornába. Hogy mi ezt nem akarjuk? Kit érdekel! Akartuk mi, hogy a kissé sem civil, ámde kormányhű CÖF fél milliárd forint támogatást kapjon tőlünk, adófizetőktől? Esetleg azt, hogy a TV2, az M1 vagy az Echo TV szintén a mi pénzünkön mossa az agyunkat? Nem akartuk, de nem volt és a későbbiekben sem lesz választási lehetőségünk. A kormány úgy veszi át a hatalmat a teljes hazai média felett, hogy a számlát bizony velünk fizettetik meg. Akár akarjuk, akár nem.

Jelezni kívánjuk továbbá, hogy amennyiben a Fidesz-közelbe húzódott tévécsatorna finanszírozását a már sok helyütt látott modell szerint állami hirdetésekkel oldja meg a kormány, az újságíró-szövetség a magyar és az európai hatóságoknál is feljelentést fog tenni tiltott állami támogatás miatt. Semmilyen törvény nem biztosít ugyanis jogot a kormányzatnak arra, hogy állami forrásokból, azaz közpénzből egyoldalú versenyelőnyt biztosítson a vele szimpatizáló médiumoknak. – MÚOSZ

Az amennyiben szócska szinte teljesen értelmetlen ebben a szövegben, ugyanis teljesen biztos, hogy a korábbi jól bevált módszert követve állami – vagyis adófizetői – finanszírozással fogják megoldani, ami elviekben törvényellenes. Legalábbis jelen pillanatban, az ugyanis nem biztos, hogy mondjuk a holnapi napon nem nyújtanak be egy olyan törvénymódosítást, amit ezt egy héten belül legálissá teszi. A hazai médiapiac maffiamódszerrel történő megszerzése nem egy újkeletű dolog. Orbán Viktor tisztában van azzal, hogy a média hatalmat jelent, így annak birtoklója azt tesz, amit csak akar. A baj csupán annyi, hogy noha az EU is tisztában van azzal, hogy leépül a sajtószabadság Magyarországon, azon kívül hogy figyelmezteti a kormányt, mást nagyon nem tehet és nem is fog tenni. Hiába várjuk Brüsszel segítségét, az nem fog megérkezni.

Szikszai Péter, a Hír TV műsorokért felelős vezérigazgató-helyettese megnyilatkozott a kormány egyik szennylapjának, ahol elmondta, egyik legfontosabb céljuk, hogy a televíziót visszaadják a jobboldalnak. Szikszai szerint a szerdai átadás-átvétel kulturáltan zajlott. Ami Szikszai értelmezésében kulturált – vagyis egy teljes csatorna vezetőségének és műsorvezetőinek kirúgása órák leforgása alatt – az az én értelmezésem szerint kevéssé számít annak. Szikszai azt is elmondta, hogy mivel a váltás hirtelen történt, ezért értelemszerűen nem lehet egyik napról a másikra egy teljesen új struktúrát felépíteni, azonban aggodalomra semmi ok, az új műsorstruktúra szeptembertől már életbe is lép. Reméljük Bencsik, Bayer és a kormány többi seggnyalója majd napi rendszerességgel fog vendégeskedni a jobboldali értékeket nagy becsben tartó Hír TV stúdiójában, úgyis szinte alig látni ezeket a nagyszerű hazafiakat.

A HVG egyik munkatársa számolt be arról, hogy hol is tart a világszínvonalú hazai egészségügy. A Semmelweis Egyetemhez tartozó Ortopédiai Klinikán kért időpontot egy éves gyermekének, viszont a legkorábbi szabad időpont dátumát meglátva nem biztos hogy a világszínvonal jutott elsőnek eszébe. A gyermek ugyanis 2019 februárjára kapott időpontot, ami egy ilyen korú gyermek fejlődését figyelembe véve akár még későbbi életét meghatározó problémát is okozhat. Nem mindegy ugyanis, hogy még időben tudnak-e korrigálni egy problémát, vagy már csak akkor kerül orvoshoz, amikor a várakozás miatt egy életre megrokkant a gyermek. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert azt sem kérdezték meg, hogy mi baja van a gyermeknek, ez a legkorábbi dátum és kész.

A HVG munkatársa úgy döntött – mint oly sokan akik megtehetik – hogy nem kockáztatja gyermeke egészségét és inkább magánorvoshoz viszi. Sokan vannak viszont olyanok, akik ezt nem tehetik meg, ennek pedig gyermekük látja kárát. Az egészségügyi rendszer úgy rossz ahogy van. Amennyiben nem változtatnak valamit sürgősen – itt alapvetően nem is csak anyagi problémákról van szó – akkor aki nem szeretne egy életre fogyatékossá válni, esetleg meghalni, az kénytelen lesz a magánklinikákat választani annak ellenére is, hogy havonta fizet azért, hogy az állami rendszer ellássa. Van egyáltalán olyan rendszer ebben az országban, ami rendeltetésszerűen működik? A korrupciót kivéve természetesen, mert ott nincs gond.

Jutott a mai napra még egy csodálatos hír, amely megmutatja milyen olajozottan képes működni a NER. A MÁV új vezérigazgatót nevezett ki a leváltott Dávid Ilona helyére, aki nem más, mint Homolya Róbert. Akinek ez a név ismerős, az nem puszta véletlen eredménye, Homolya Róbert ellen ugyanis OLAF nyomozás folyt 8 éven keresztül. Az EU csalás elleni hivatala az ügyben a teljes támogatási összeg visszafizetését javasolta, ugyanis összeférhetetlenség gyanúja merült fel a férfival kapcsolatban.

 … közbeszerzési tanácsadó cégekben volt érdekelt, részt vett egy sor uniós projekt előkészítésében és ezeknek a beruházásoknak egy része még folyamatban volt, amikor az NFÜ elnökhelyettesévé nevezték ki. Vagyis ugyanazon projekt esetében mindkét oldalon érdekelt lehetett: az előkészítés, és a végrehajtás során egyaránt. Az NFÜ színeiben az összes operatív program irányító hatósága és a közbeszerzés ellenőrzése is a fennhatósága alá tartozott, a hatásköre tehát megvolt ahhoz, hogy a döntéshozást, ellenőrzést befolyásolja.

Az OLAF jelentés pedig mit jelentett Homolya számára? Természetesen egy MÁV vezérigazgatói kinevezést, mi mást? Ez pedig ismét bizonyítja, hogy a NER háza táján lopni és csalni bizony erény. Csupán évek kérdése és akár még köztársasági elnök is lehet a fiatalemberből.

Lássuk mai cikkeinket:

Ezek vagytok ti

Süketen, vakon, bénán

Mára már csak a diktatúra maradt nekünk, az ügyeletes cselédeknek a kiskapu, fejelni tudó meg már a fasorban sincs

Bérből és seggnyalásból

Vérszagra gyűl az éji vad

Alapvetően jó az irány: a koncon marakodó elvtársak előbb-utóbb egymás torkának ugranak

Éhség

A nap kommentje pedig Virágé:

Végülis a példakép, I.István, is erőszakkal keresztelte a népet. Más eszközökkel, de ma is ugyanezt teszik. Szerintem a Kádár rezsimben nem volt annyi álkommunista, mint amennyi álkeresztény van ma.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.