Március 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vérszagra gyűl az éji vad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,670,429 forint, még hiányzik 1,329,571 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már korábban eldőlt minden. Mondanám, hogy április 8-án, de szerintem korábban. Csak hitegettük magunkat egy ideig. Vagy reménykedtünk. A kettő nagyjából ugyanaz. Aztán tegnap nyilvánvaló lett. Megint. És Csintalant idézek, jesszusom.

Nem a HírTv-t siratom, az mindössze beteges tükörképe ennek a jobb sorsra érdemes, istenverte országnak. A számomra legszebb hivatást, a számomra legszebb országot siratom. Nyilatkozatokban, blogbejegyzésekben, valami perverz, élőben közvetített halotti toron mondatott tegnap ki: az újságírás, a sajtó feladata nem a politika ellenőrzése, sőt, lejárt a „politikát csináló médiamunkások ideje”. És különben is, ki volt az a hülye, aki kitalálta, hogy a sajtó a negyedik hatalmi ág? Vagy hogy bárkinek joga, ad abszurdum dolga kritizálni a hatalom gyakorlóit. Hát hogy merészeli ezt megtenni bárki is?! Vissza kell térni a szakma alapvetéseihez. Gondolom, ez nagyjából kimeríti a mikrofon stabilan tartása kategóriát, írott sajtó esetén a lediktált anyagok bemásolásának képességét. Megírni, hogy kinyílott a pitypang. Ha megengedik. Ha elküldik róla a sajtóanyagot.

Hogy politikusok így gondolkodnak az újságírókról, az nem meglepő, sem jobb-, sem baloldalon. Önkritikában egyik sem bővelkedik. De hogy magukat a sajtó elkötelezett híveinek beállító emberek élvezkednek a szakma lassú kimúlásán és az Igazság Napjáról írogatnak zavaros cikkeket, az már sok. Tudjátok, mit cselekszetek? Ahogy attól is elhányja magát minden tisztességes ember, hogy ultimátumot adtok: el lehet menni, csak akkor másik háromszáz kolléga és a családjuk is repül. Ez nektek keresztényi meg demokrata, vagy éppen polgári? A lófaszt, mama. Mégis teli pofával röhögtök a képükbe. A legalapvetőbb emberi normáktól és értékektől is fényévnyi távolságra vagytok már.

Tudom, vérszagra gyűlik az éji vad. Te tetted ezt, Viktor. De bármit is csináltok, a tájékoztatás nem egyenlő a fideszesek vagy az aktuális kormány propagandájának ész nélküli ismételgetésével. Ha már a szakma alapjait emlegetik egyesek a gyomorforgató írásaikban, akkor meséljék már el, hova tűnt a kérdések tisztelete, a tények keresése, a hír szentsége, a vélemény szabadsága? Majd karácsonykor megtudhatjuk?

Egyébként meg Simicska ide, HírTv oda, Orbán egy geci. A tények makacs dolgok.

Drahos Nikolett

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!