Március 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek vagytok ti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,670,429 forint, még hiányzik 1,329,571 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát akkor királyság van, jó reggelt! Valaki nézte tegnap este a HírTv-t? Akkor jó, én se, csak utólag tájékozódtam, hogyan hajlott meg a valóság egyik percről a másikra. A lényeg, hogy már minden fasza, visszaszerezték, az övék. Van még egy hirdetési felület, közpénznyelő kanális, amit már nem kell kappanhangon féknyúzozni. Máris telepakolták a régi jó elvtársakkal, mi meg – az elsők között elbocsátott Kálmán Olgát idézve – érjük be annyival, hogy az élet megy tovább. Gyanítom, hogy ez is három napig lesz téma, vagy három napig se, a forró vízben lassan megfőzött béka szindróma alapján tartsuk magunkat a kötelezőhöz: ez a világ NER rendje, még mindig van egy darab televízió, amiben nem részvényes az állampárt (RTL Klub), ahonnan nem az egyenpropaganda ömlik, aztán majd az se lesz, és jön függöny. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy totális érdektelenség mellett demonstrált a Momentum a sajtószabadságért. Helyes. Meg lehet zabálni a sajtószabadságot? Nem lehet megzabálni.

Azért lássuk be, megint jól megcsinálták a díszleteket és a forgatókönyvet a kivénhedt demokraták. A főnökük reggel benyögi, hogy ő elment szabadságra, ne zavarják, egy órával később meg vérbe fojtják, visszaveszik, ami az övék. Az egyszerűagyú szurkoló meg úgy tudja, hogy ehhez természetesen a Fidesznek és külön Orbán Viktornak semmi köze. Ha tudná a miniszterelnök úr biztosan nem hagyná, ugye.

Najó, szóval a belpolitika eltűnt a híradóból, ellenben arról beszámoltak, hogy leszállás után balesetet szenvedett egy mexikói gép. Kálmán Olga helyett meg beültették főműsoridőbe mikrofonállványnak Földi László (=a Belügyminisztérium III/I-es csoportfőnökségének hírszerző tisztje, majd az Információs Hivatal műveleti igazgatója, majd Tarlós István főpolgármester biztonságpolitikai szakértője, a Fidesz egyik megbízható migránsozó papagája, aki szerint háború van és a migránssimogató magyar civileket akár likvidálni is lehet) kedves nejét, Földi-Kovács Andreát. Jó kis családi-rokoni üzlet ez nem csak Földiéknek, hanem a Szikszai-Mentes párosnak is. A Szikszai Péter nevű művész (ITT egy példa arra, kicsoda ő), a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes lesz (ő már volt vezérigazgató-helyettes a Hír TV-nél, majd a Magyar Időknél és az Echo TV-nél dolgozott), élettársa pedig, bizonyos Mentes Katalin, a Hír TV egykori hírszerkesztője, később az Echo TV hírigazgatója, most hírigazgatóként tér vissza a kanálishoz.

Szikszaira mindjárt visszatérek, zárójel: aki még nem érzi kellőképpen ennek az egész kutyakomédiának a szürreális, abszurd, katasztrofális jellegét, annak ajánlom, nézzen bele az alábbi videóba. Azt fogja látni, hogy négy betanított szakmunkás, akiknek valaki azt mondta, hogy ha ügyesen felszopják a hatalmat, akár sztárújságírók is lehetnek, meg bekerül a nevük a történelemkönyvek lapjaira, megszakértik, hogy miért volt fasza fideszes ellenzéki tévéként a HírTv, és miért gyalázatos az, ami a G-nap után lett belőle. Csak tekerjenek bele, és hallgassák meg ezeket az embereket, valahol Gajdics elvtárs bárgyú pofája is feltűnik, amint a gyönyörűségtől alig bír megszólalni, hiszen ő végül is hazatért ide. Kegyetlen.

Akit még nem kerülget a fizikai rosszulét, azzal megosztanám Kocsis Nembuzeráns Máté okfejtését, akit az a szerencse ért, hogy ha már annyit szidta Simicskát, mint a bokrot, amiért elvette az ő játékukat, most végre kiokádhatta magából mintegy három és fél év minden frusztrációját. Hogy azt mondja:

Nem mondtam, hogy fideszes tévét szeretnék, a saját szavazótáborunknak tetsző tévét szeretnék, ez nem pártkérdés.

És ez a szellemi világítótorony a Fidesz frakcióvezetője. Nem fideszes tévét akar, hanem olyat, ami tetszik a Fidesz szavazóinak, és ez nem pártkérdés. Anyáááám! 🙁 Ahol hír az, hogy szuperkórház épül, de ahol nem hír az, hogy hány ember pusztult el gyógyítható betegségekben, kibaszatos fertőzésekben, mióta beütött a fülkeforradalom. Ahol hír az, hogy marad a kánikula, de nem hír az, hogy Mészároslölö 90 milliárdot parkoltat a cégbirodalma ékkövének bankszámláin. Ahol hír az, hogy Orbán Viktor Európa védőbástyája és erős embere, de ahol nem hír az, hogy a veje egy korrupt geci, aki a köz hátán állt a saját lábára. Najó, szóval Kocsis leszögezte, lehet oszlásnak indulni:

A Fidesznek a tegnapi napon történtekhez nincs köze, NINCS TÚLSÚLYA A JOBBOLDALNAK A MÉDIÁBAN. Ez egy blöff.

Futotta lábszagú iróniára is a tehetségből: ha egy kormánypárti médiafelületnél dolgozót kirúgnak, az rendben van, ha egy nem kormánypártit, akkor sérül a sajtószabadság. És még nem volt vége: ha lenne tehetség a baloldali újságírókban, csinálnának tévét, lapot, mondta, mint ahogy a jobboldaliak ellenzékben is csináltak, 2002-2010 között. A műsorvezető felvetésére, hogy esetleg most nincs rá erőforrás, azt mondta, a jobboldalnak sem volt több akkor.

Jól van, Nembuzeráns Mátéka, így kell ezt! Aztán amikor valaki véletlenül csinál valamit a semmiből, a saját erejéből, akkor az első dolgotok, hogy lejárassátok a keresztényi-polgári értékrend nevében. Nem akarok megint magunkkal példálózni, pedig mi még csak újságírók sem vagyunk, de alig pár hónapja működtünk, amikor ránk uszítottátok az egyik hátsó vonalbeli mocskolódó brigádotokat, és összehazudtatátok az ég alját, a személyes adatainkat teregettétek, a bűncselekménnyel határos üzemmódban. Ezek vagytok ti, és ez valóban nem pártkérdés: jóérzésű embernek felháborodik a gyomra a pitiáner, egybites, minden erkölcsi tartást nélkülöző, undorító nyomulásotokon.

Szóval ígértem, hogy Szikszaira visszatérek: a 168óra értesülései szerint a csávó egyszerűen és konkrétan megzsarolta a Hír Tv közel 300 fős stábját, újságírókat, szerkesztőket, technikai szakembereket egyaránt. A portásokat már korábban elhajtották, velük nem volt gond. A lap tudósítása szerint volt, aki sírva hagyta el a Hír Televízió épületét – nem azért, mert kirúgták, hanem azért, mert nem rúgták ki. Az érintetteknek azonnal kellett döntést hozniuk: maradnak, elkészítik a Hír Televízió esti hírműsorait, vagy azonnali hatállyal távoznak, de akkor az egész „kóceráj” bezár. Ahogy ez a Szikszai nevű humanoid fogalmazott: „nekünk van már tévénk”, így „semmibe sem kerül” bezárni a Hír TV-t. Szó szerint idézek a cikkből:

Ez az opció egyébként még jelenleg is fennáll, hiszen noha ezek után a híradós riporterek és műsorkészítők testületileg maradtak – más választásuk nem is lévén, hiszen végkielégítés és a minimálisra szűkült médiapiacon történő elhelyezkedési esélyek nélkül ez nem igazi kérdés – akkor is a bezárással, sőt a bármikori bezárással néznek szembe, ha Szikszai és Liszkay Gábor „médiatanácsadó” esetleg a jövőben úgy látják, nem valósult meg az ideológiai átállás.

Ezt most nem fogom kommentálni, pedig nagyon fontos, és elég sok minden eszembe jut erről. Meg az opciókról, meg a választás lehetőségéről. De nem fejtem ki most, mert lehet, hogy megbánnám. Amúgy elnézést kérek, amiért ez az összefoglaló most kissé egysíkú lett, de szerintem nincs most ennél jelentősebb kérdés.

Pedig arról még nem is volt szó, hogy az állampárt a Magyar Nemzet feltámasztását is tervezi (gyanítom, hogy a Magyar Hang megerősödését akarják ezzel kibekkelni, ügyes).

Pedig ameddig nem figyeltünk oda Vona Gábor reklámcéget alapított, miközben egy, a Facebook-oldalán megjelent poszt szerint augusztus 8-én valamire készül.

Pedig 15 milliárdból épül a TEK új elemzőközpontja.

Pedig Európa keresztény mintaállamában, Magyarországon költenek a legtöbbet prostítucióra. (Szóljon valaki, legyen oly kedves Semjénéknek, kösz!) A cigi és a kóla is menő, a ruhákon viszont spórolunk. Ja, aki meg nem spórol, az is úgy néz ki, mintha a kutyák szájából rángatnák ki minden egyes megjelenés előtt.

Najó, elég volt belőlem, szép napot kívánok mindenkinek! Bernadett nevű olvasónk küldte ezt a nótát R.I.P. HírTv üzenet kíséretében, köszönöm neki, legyen ez a ma reggeli akkor! Most úgy néz ki, később jövünk vissza. Ha mégse, akkor ég veletek!:)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!