Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon mikor indul újra a Szabad Európa Rádió?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A mai napon a HírTv visszakerült a kormány kezébe, amely a hatalomátvétel percei óta örömtáncát járja. Riporterek és műsorvezetők tucatjai mondtak fel, vagy inkább lettek kirúgva, miközben több műsor is megszűnt egyik pillanatról a másikra. A HírTv újra Orbánék kezébe került, ami óriási örömet jelent minden „hazafi” számára. Kálmán Olga műsorának ismétlése helyett Orbán Viktor tusványosi beszéde került műsorra, ami pontosan megmutatja mire lehet számítani a mai naptól kezdve. A korábbi ellenzéki, kormánykritikus stílus egy csapásra tűnt el, hogy helyét az Echo Tv színvonalát is alulmúló fekália vegye át.

A hírcsatorna weboldalán többé nem láthatunk történeteket az összeomló egészségügyi rendszerről, sem a romokban lévő oktatási rendszerről. Nem lesznek többé otthonaikban megfagyott idősek, sem utcára került mozgássérültek, vagy hajléktalanok. Na, nem azért mert megszűnt volna a probléma, épp ellenkezőleg. A HírTv a kormány kezébe került, így ott mostantól szinte biztosan csak kozmetikázott adatokat és a meghajlított kamuvalóságot láthatjuk. A Mediaworks által futószalagon gyártott és az ország minden helyi lapjához eljuttatott hírek a mai naptól a HírTv számára is mutatják az irányt.

Ennek a harcnak vége, ezzel pedig egy újabb kormánykritikus, a mindenkori média mindenkori küldetését ellátó csatorna esett el. Napról napra kaparintják meg a még valahogy a felszínen evickélő független/ellenzéki lapokat és televíziókat. Úgy tűnik, hogy a pusztításnak nincs korlátja, addig ugyanis nem nyugasznak, ameddig az Indextől kezdve, a HVG-n keresztül, egészen a 168 óráig meg nem szereznek minden sajtóorgánumot, hogy ott a saját igazságaikat közölhessék. Minden, úgy értem minden az ő kezükbe kell hogy kerüljön, és ameddig ez be nem következik, harc van és nem lehet hátradőlni. A mérhetetlen nagyképűségük pedig napról napra nő, ugyanis látják azt, hogy bizony az történik amit csak akarnak, egyszerűen már nincs semmi és senki, aki ellent tudna nekik állni. Legyőzhetetlennek, mindenhatónak képzelik magukat és elhiszik, hogy ez a világ örök.

A médiapiaci változásokhoz

888.hu: egy biztos pont a bizonytalan világban.

Ez a fenti idézet bizonyos GFG nevű alattvaló mai cikke a témával kapcsolatban. Igen, ez az egész cikk, kérem szépen, tokkal-vonóval. A világ, ahol a 888 jelenti a biztos pontot, ott bizony nem érdemes élni. A kormány és nyaloncai magabiztossága veszélyes szintre lépett, ugyanis ott tartunk, hogy tegyenek bármit, az következmények nélkül jár. Lassan a teljes sajtó a kezükben van, miközben liberális médiatúlsúlyról pofáznak.

Noha a HírTv a mai nappal megszűnt létezni és nagy valószínűség szerint innen már nincs visszaút a csatorna számára, a Magyar Hang még tart egy amolyan búcsúszerűséget a lap Facebook oldalán. Ma este 21 órától szamizdat Szabadfogás lesz, ahol Dévényi István, Gulyás Balázs, Egri Viktor, Konok Péter, Wahorn András és talán még egy meglepetés vendég is jelen lesz. Aki úgy gondolja, kapcsolódjon be a műsorba.

Napközben Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter saját magát nevezte ki több fontos állami tulajdonú gazdasági társaság élére. Név szerint, Bártfai-Mager Andrea a mai naptól kedzve tulajdonosi jogokkal rendelkezik többek között a Magyar Villamos Művek, a vízművek, a közlekedési központok, a Hulladékgazdálkodási Zrt., a Szerencsejáték Zrt., a Volánbusz, a Volán Buszpark, az Ópusztaszeri Emlékpark, kastélymúzeumok, és az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda felett, egészen 2022 végéig. Magyarországon ezt is meg lehet tenni, minden gond nélkül.

Emlékszünk még erre a mondatra Ungár Pétertől?

Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve (…) ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni”

Ez a mondat sokaknál kiverte a biztosítékot, ugyanis amennyiben ez igaz, úgy jogilag álképviseletknek, büntetőjogilag pedig csalásnak minősülhet. Nos, a Központi Nyomozó Főügyészség szerint egyikről sincs szó, ugyanis az Ungár Péter által elmondottak nem minősülnek bűncselekménynek. Ungár Péter tehát fellélegezhet és megkezdheti tevékenységét az LMP ifjúsági szervezetének etikai bizottságában, noha őt magát az LMP etikai bizottsága eltiltotta. Mit tegyünk, ez egy ilyen párt, ugyanis Lehet Más a Politika.

De hogy a mai napon is legyen egy vidám hír megemlítenénk azt a roppant vicces történetet, ami az MKKP háza táján történt. Most nem járdefestésről, de még csak nem is graffitiről lesz szó. Történt ugyanis, hogy pár hete közölte a párt, amennyiben elegendő támogatást sikerül összegyűjteniük, megépítik Rákosrendezőnél azt a MÁV területére eső 100 méteres bicikliút szakaszt, amelynek elkészüléséért hiába küzdöttek civil csoportok és kerékpárosok egyaránt. A pénz összegyűlt, tehát a munka megkezdődhetett volna, ha a MÁV nem hívja ki a rendőröket az MKKP-ra. Tehát a MÁV nem építi meg az évek óta szükséges 100 méteres bicikliút összekötő szakaszt, viszont ezt másnak sem hagyja. Ez ma Magyarország, ahol ott rohadjon meg mindenki, ahol van. Hogy a kerékpárút megépül-e valaha, az kérdéses. Azt azért reméljük, hogy a MÁV büszke magára.

Lássuk mai cikkeinket:

Minden eldőlt. Jön a szokásos: a pitiáner bosszú 

Ugyanabban a mocsokban gázolunk

Támogat, tűr,tilt

Az üdülési jogkufárokkal miért nem történik semmi?

A világutazó Carmina Burana

A kevesebb megint több lett volna, drága propagandista hölgyek és urak

A zsidó Gapon (részlet)

A nap kommentje pedig Zoltáné:

A Kádár-rendszerben nem tudtunk – persze, már aki akart – a sorok között olvasni?
Most – Pesttől 40 km-re(!) – hallgatva bármely(!) még fogható rádiót, mindegyiken hallgathatom a (fidesz)MTI hazug, csupa öröm és boldogság ‘híreit’ – és máris 50 éves időutazáson érzem magam! 
Kezdődik az Új Gazdasági Mechanizmus, lassan lesznek baloldali diáklázadások az imperialista országokban, és már csak 3 hét, hogy a Varsói Szerződés tagállamai – a csehszlovák elvtársak hívó szavára! – a Táncdalfesztivál ideje alatt – bevonulnak Csehszlovákiába, testvéri segítséget nyújtani szegény csehszlovákoknak, nehogy az imperialisták kiszakítsák őket minden idők legfejlettebb közösségéből!
Akkor még nem sejtették, hogy van egy – apja által terrorizált -, 5 éves makacs kisfiú Alcsúton, aki klottgatyában, de filctollal rajzolt ‘Puskás’ felirattal a hátán, mert nagyot álmodni.
Nagyon nagyot, a tapasztalat szerint túl nagyot – mert hagytuk… 
Minél előbb meg kellene törni ezt a (rém)álmot! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.