Augusztus 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden eldőlt. Jön a szokásos: a pitiáner bosszú

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 766,116 forint, még hiányzik 2,233,884 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt, hejjhó! Üdvözlök mindenkit ezen a szép nyári reggelen, augusztus első napját fogyasztjuk nagy erőkkel. Lehet, hogy még nincs 33 fok, de majd lesz. Ezt az élményt sok egyébhez hasonlóan úgy is meg lehet tapasztalni, ha az ember felszáll a FELÚJÍTOTT 3-as metróra. Az RTL Híradójának stábja például felmerészkedett több fővárosi járatra és tesztelték, hogy ugyanbiza milyen körülmények között tömegközlekedik a jó magyar ember ezekben a migránsok kánikula sújtotta véres időkben (a forróság neheze csak ezután jön, nyugi). A helyzet alighanem brutálisnak is nevezhető: a klímás metrópótló buszokon 29, a klímamentes járatokon 33, a régi villamosokon pedig 35 fokot mutatott a hőmérő. Szóval a FELÚJÍTOTT metrószerelvényekben nem csak büfékocsi nincs (szevasz, Tarlós, tudjuk, hogy főpolgármesteruraságod szerint a klíma és a büfékocsi azonos kategória), de legalább klíma sincs, a szellőztetőrendszer meg ennyit tud. Nem mellesleg e kiváló orosz szerelvények padlója pláne jobban teljesít: 40 fokon konkrétan. Ha hozzávesszük, hogy a BKV kussol egyelőre, és nem kívánja kommentálni, hogy szerintük rendben van-e ez így, akkor egyetlen jótanácsot tudok adni: kezdeményezzük, hogy Orbán Viktor és a Fidesz és a kormány, a magyar emberek kizárólagos védőszentjei állítsák meg a kánikulát. Mondjuk a klímával felszerelt luxuslimuzinjaikból szarnak ők arra, hogy a kéményen csodálkozó kisember éppen hányszor kap hőgutát naponta, ameddig eljut A-ból B-be. És tényleg: büfékocsi nem kéne, parasztok? Nem, Tarlós, a klíma bőven elég lenne. Alap lenne. De nem az. Úgyhogy szerintem se vállalj egy újabb 5 éves ciklust, ez is több, mint elég volt a jóból.

Nem röhögök, mert kurvára nincs min: az ITT megtekinthető ábrán sem röhögtem, pedig ennek a tetves rendszernek a működéséről mindent elmond. Ha nem a kánikula, hanem a fagy oldaláról közelítjük meg a tyúkszaros kis életünket, akkor érdemes egymás mellé rakni a kötelezően fűtendő futballpályákra fordított összegeket, meg az otthonaikban és másutt halálra fagyott emberekre fordított összegeket. Rögtön kiderül, hogy a megfagyottak száma több mint kétszer kisebb, mint ahányan átlagosan megtekintenek egy NB II-es mérkőzést. Akkor mire érdemes fordítani a közpénzt? Na, ugye? Aki meg ott tart, hogy képes megfagyni a saját lakásában, az Fidesz-szavazó? Nem Fidesz-szavazó. Tiszta sor.

Holnap semmi nem dől el! Már eldőlt. Holnap csak nyilvánvaló lesz… (holnap=szerda – szerk.)

– ezt már Csintalan Sándor, a HírTv Tantusz című műsorának vezetője írta tegnap, azaz kedd este Facebook-oldalán, miután az azonnali.hu úgy értesült: a portásokat már tegnap szélnek eresztették a csatornától, a vérfürdő pedig ma délelőttre várható. Nos, ennyit arról, hogy sajtóhíreket leszarunk, mi tesszük tovább a dolgunkat, mintha mi sem történt volna. Ugye Kálmán Olga tényleg nem gondolta komolyan, hogy a Fidesz kezébe kerülő televíziónál neki is osztanak lapokat? Ugye, nem? De ezeket a kicsinyes, pitiáner, bosszúálló geciket… kirúgják a portásokat, rögtön, nem várhat a dolog, mindenkit el kell takarítani, mert most mi jövünk. Abban Csintalannak kivételesen igaza van, hogy a ma délelőtt fél tizenegyre a csatorna dolgozói számára összetrombitált állománygyűlésen semmi olyasmi nem dől el, amit eddig ne tudtunk volna. Fogalmam sincs minek, de jelen lesz Nyerges Zsolt NER-alattvaló is, aki nélkül nem jöhetett volna össze ez a visszarendeződés, neki is jegyezzük meg a nevét. Bár lehet, hogy tök felesleges, majd ő is jól megfutamodik, ha úgy alakul, a melót elvégezte, életben hagyták a közpénzvagyonával együtt. Amúgy az új biztonsági szolgálat emberei már a helyükön vannak, minden a legnagyobb rendben halad.

Hatalmas meglepetésünkre (ja, nem) Fidesz-közeli, értsd az amerikai kitiltási botrányban érintett üzletemberek neve is felmerült a kilencmilliárd forintos EU-s  támogatási csalással kapcsolatban. Ez az a sztori, amelynek keretében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 31 uniós projektet vizsgált meg, és egy kutatás-fejlesztésre szakosodott céghálóra bukkantak, ami Magyarországra, Lettországra és Szerbiára is kiterjedt. Kamuirodákat működtettek, túlszámláztak, fiktív telepekre kértek támogatást, és olyan alkalmazottak bérét fizették az uniós forrásokból, akikét nem lett volna szabad. Most erre mi a büdösfrancot lehet mondani? Valaki el tudja képzelni, hogy az ilyen ordas gazemberségek kapcsán akár egyszer is kiderülhet, hogy a Fidesz semmilyen formában nem érintett? Egy büdös francot.

És miközben raklapnyi tányérnyaló kilógó nyelvvel védi Mészáros Lőrinc felcsúti strómant, egyrészt itt az újabb izgalomra okot adó fejlemény: vajon megveszi a Telenor magyarországi ágát a disznószerelőből lett milliárdos, vagy nem veszi meg? Ez a kérdés azért aktuális, mert a cseh PPF-csoport lezárta a Telenor közép-kelet-európai távközlési leányvállalatainak felvásárlását, márpedig korábbi sajtóértesülések szerint PPF és a felcsúti üstökös egy érdekeltsége már felvette a kapcsolatot, és a magyar cég állítólag jelezte a cseh társaságának, hogy ha a csomagból a magyar cég leválasztható, az érdekelné.

Másrészt az van – ha hiszik, ha nem -, hogy kurva hirtelen és váratlanul óriásira nőtt a bankbetétje a dollármilliárdos Lölö központi építőipari cégének, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek. Miközben a vagyonmérleg tervezetében 74,7 milliárd forintot mutattak ki, egy évvel korábban még csak 4 milliárd forint volt a közbeszerzéseken taroló felcsúti cégnél. A mérlegtervezet a V-Híd Építő Zrt.-vel elhatározott fúzió miatt készült, és a tavaly év végi állapotot tükrözi. A vasútépítő céget néhány hónapja szerezte meg a Mészáros-házaspár, és most döntöttek a szerzemény beolvasztásáról a Mészáros és Mészáros Kft.-be. A V-Híd a Cégközlönyben megjelent hirdetmény alapján 16,5 milliárd forint bankbetétet mutatott ki, így a fúzió után több mint 90 milliárd forint dekkol a Mészáros és Mészáros néven tovább működő cég számláján. Éljen!!!!!!!!! Értjük, nem? Azért kell ennyi pénzt parkoltatni a miniszterelnök fogalmatlan haverjánál, mert élénkíti nekünk a gazdaságot, és aki ezt nem értékeli, az hazaáruló. 

Nem sikerült még megjegyeznem a nevét, de majd igyekezni fogok: az új honvédelmi miniszterről, Benkő Tiborról van szó, akinek a fideszesség elsajátítása nem jelent gondot. Benkő elvtárs nem hajlandó elárulni (Demeter Márta képviselő vonatkozó kérdésére), hogy akkor valójában mennyibe került az adófizetőknek az Orbán Viktort reptető utasszállító. Vagy csapatszállító, vagy mi a jóisten. Amit ugye a honvédségnek vettek elvileg, de aztán kiderült, hogy a zavarostekintetűt röptetik vele innen oda. Egy egyszerű kibaszott kérdés: mennyibe került az a rohadt Airbus, amiből egyenesen kettőt vásároltak? Ennyi lenne, de ez sem megy.

Ezzel összefüggésben ajánlom szeretettel az ITT elérhető komoly és terjedelmes olvasmányt Orbán Viktor politikai építményéről, amely nem újdonság, nem saját termék, hanem egy ócska másolat. Ettől elkeserítő, és ettől reményt adó. Mert minden hasonló előbb-utóbb összeomlik. Egy mondatot emelnék ki, hátha többen kedvet kapnak az olvasáshoz:

Ma az ellenzéki politikusok, miközben diktatúrát emlegetnek, úgy politizálnak, mintha konszolidált demokráciában versenyeznének, pedig egyik sem igaz: sajtótájékoztatókat tartanak, törvényjavaslatokat nyújtanak be, interpellációkat olvasnak fel, reggel és este pedig felháborodnak vagy az összefogás esélyeit elemzik az ellenzéki médiában, esetleg a köztévén próbálnak öt percben vitát nyerni az egész nap a nézőre zúduló propagandával szemben.

És végül, a salakmédia napi vergődésével kapcsolatban is ITT egy viccesnek alig nevezhető lábszagú megmozdulás. Az egyik szolgaújság főszerkesztője írt egy cikket egy másik szolgaújságnak, amiben egy legalább három hetes, egy francia lapban megjelent Alföldi Róberttel készült interjút rángatott elő a költő, gondolom azért, mert kultúrharc van és mert Alföldit rugdosni mindig jó és menő. Ilyen silány, rossz minőségű karaktergyilokkal is ritkán találkozom, szóval a hozzám hasonló perverzeknek ajánlom szeretettel. 🙂

Egyébként elviselhető szép napot mindenkinek! Vigyázzanak a meleggel!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!