Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kicsit óvatosabban kellene ügynöközni, csürhézni, hazaárulózni, csótányozni, drága elvtársak Mészáros Lőrinc becsületében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ritkán fognak tőlem ilyesmit olvasni, de most kikívánkozik belőlem a mindent is leleplező őszinteség: rég dobta fel valami úgy a napomat, mint a Magyar Idők ma reggeli – A 2Rule és a csótányok című – propagandacikke. Nevezzük nyugodtan Mészáros Lőrinc védőbeszédének. Bayer kolléga az epének az ő hányásában kiválóan megoldotta a rá bízott/önszorgalomból vállalt feladatot, és olyan cikket rittyentett a 2Rule nevű magyar termék legnagyobb gyönyörűségére – anélkül, hogy akár egyszer is leírta volna Lölö nevét -, hogy kurvára emelem kalapom. A kifinomult takonygerincnek ilyen iskolapéldájával ritkán találkozom, pedig. Talán még a hites felesége védelmében sikerült ilyen nagyszerűt alkotnia, de hol van az már?

Mekkora megtiszteltetés lehet ennek a szellemóriásnak, egy ilyen kiművelt emberfőnek Lölö barát szarát kapirgálni és eltakarítani, hogy úgy tűnjön: az se lenne gáz, ha tényleg az egész ország ennek az aluliskolázott, ám rendkívül szerencsés humanoidnak a nevére íródna.

Akkor idézzük az élő klasszikust, ahogy illik, aztán lenne néhány megjegyzésem a parasztvakításhoz:

Nem telik el nap, hogy a 2Rule (vagyis a Turul) szóba ne kerülne a balos-libsi sajtóban. Ez afféle pótcselekvés arrafelé, egyszer­smind az egyetlen létező identitásuk megélése. Vagyis: minden rossz, ócska, ciki, ami magyar, és a magyar érdek minden más érdek mögé sorolandó. Igen, ezeknek nincs más identitásuk, csak ez. Ezzel kénytelenek együtt élni, mi pedig ezekkel. Egyikünknek sem könnyű.

A márkát, a termék koncepcióját, az üzleti tervet Kővári Ágnes dolgozta ki, a Magyar Sportmárka Zrt. (tavaly decemberben alapította Mészáros Lőrinc (!) Szélesi Ágnessel – ez valahogy kimaradt az aranytollú és szájú fideszes megmondóember eligazításából – szerk.) pénzügyi befektetőként állt a termék és a koncepció mögé. S e koncepció támogatását az a távlati cél is vezérli, hogy talán sikerül valamennyire feltámasztani a hazai textilipart.

A hazai könnyűi- és ruházati ipar felszámolása után a piacot teljes egészében a multik szerezték meg. Pontosan ez a helyzet a sportruházat piacán is, ahol az elmúlt évtizedekben a hazai sportklubokat, amatőr és profi csapatokat, bármely sportág nemzeti válogatottját kizárólag a multinacionális világmárkák látják el sportruházattal és sportfelszereléssel.

Bármennyire megdöbbentő is első hallásra, a 2Rule pontosan ugyanazt a célt tűzte maga elé, mint a magyar piacot uraló és egymás között felosztó multik: szeretnének az amatőr csapatsportoktól a profi klubokig mindenkit kiszolgálni, emellett még az idei évben utcai viselettel is piacra kívánnak lépni.

 a 2Rule megjelenése a piacon nagyon komoly üzleti érdekeket sért, ugyanis – ismételjük meg! – egy hazai gyártó próbál betörni éppen a mindeddig kizárólag multik által uralt, sokmilliárdos piacra. Pontosan ez az érdeksérelem az, amelynek környékén érdemes keresgélni a balos-libsi sajtó hisztériájának okát és a hisztéria valószínűsíthető „megkenését” a 2Rule-lal kapcsolatban…

… jó tudni, hogy Olaszországban soha nem fog tendert nyerni mondjuk a rendőrségi autók beszerzésére a Ford vagy a Mercedes, csak a Fiat és az Alfa Romeo; és ugyanez a helyzet Németországban is, ugyanis ott soha nem fog Fiattal és Alfával járni egy rendőr sem szolgálatba; Franciaországban pedig csak francia autó fog győzni.

És egyetlen olasz, német vagy francia sajtóhiéna sem fogja ezért kiverni a balhét. Ez a mi kis saját, hazai „fejlesztésünk”: nekünk nemcsak kommunistából jutott mindig a legalja meg az összes hazaáruló, de utódaikkal, a balos-libsi sajtómunkásokkal is ez a helyzet. De pont ennyit is érnek.

Értékük és hasznuk pontosan megegyezik azzal, amennyiért elárulnak és összekennek önmagukkal mindent, ami magyar. Nekünk pedig pontosan ezen a helyi értéken kell kezelnünk az összeset. Illatos keszkenőt szorítva az orrunk alá.

Mondjuk nem volt okom magamra venni az epét hányó, önjelölt felsőbbrendű művész úr mocskolódó minősítéseit, eddig is magasról leszartam a 2Rule-t (ezután is így lesz), pláne nem gázoltam bele Dárdai Pál becsületébe csak azért, mert adta az arcát Lölö sokadik üzletének sikeréhez. Ennek ellenére korrekcióra szorul ez a magabiztos kioktatás, ami megint a hazaárulózásig fajult. Ezt értik az általuk rommá hülyített híveik, ezt tolják a pofájukba. De ha már az én pofámba is beletolták, meg kell állapítanom: már az aberrált, faéket megszégyenítő gyűlölet sem a régi. Revideálok: ez bizony elég laposra és lábszagúra sikeredett még akkor is, ha semmi más nem történt, mint a pártszékházban jól megkomponált előadás éppen aktuális részét adta elő a prémium kategóriás fideszeses káder.

Sorrendben: tegnap Szöllősi György, Mészáros Lőrinc sportklubjának egykori sajtófőnöke, Mészáros Lőrinc sportlapjának jelenlegi főszerkesztője, Mészáros Lőrinc újságjában Mészáros Lőrinc 2Rule nevű sportmárkájáról írt gyújtó hangú dicsőitő jegyzetet Mészáros Lőrinc nevének említése nélkül. Vagyis Bayer megkésett a baromságaival, Szöllősi már megénekelte, hogy a sajátlábon álló nagyon magyar és nemzeti sportmárka nem több és nem kevesebb, mint éltető oxigénje a magyar sportnak, kár hogy vannak, akik megejtően ostoba s persze politikai indíttatású gyalázkodásba kezdtek a 2Rule ellen.

Egészen vérfagyasztó, hogy milyen indulattal és kíméletlenséggel esett neki a mindenre és mindenkire zsigeri gyűlölettel tüzelő ellenzéki média az új magyar sportmárkának, a 2Rule-nak.

Ezt követően tegnap este Mészáros Lőrinc tévéjében a Sajtóklub nevű műsorban ültek össze az éppen ráérő propagandisták (Bayer pont nem ért rá, de Bencsik András, Szentesi-Zöldi László, Stefka István és Szarvas Szilveszter igen), és elmagyarázták a híveiknek ugyanazt: a gennyedék liberálisok támadják a 2Rule-t, pedig ez a multik elleni küzdelem része.

Szarvas: Egészen vérfagyasztó, hogy a liberális sajtó milyen egybites üzenetekkel próbálja eljuttatni a saját olvasóközönségéhez azt, hogy itt miről is van szó. (…) Valójában ez nem Mészáros Lőrincnek a tulajdona, ő befektetőként áll emögött a termék mögött (…) és Kővári Ágnes ennek az ötletgazdája és próbálja Magyarországon meghonosítani. Ez miért lenne egy ördögtől való gondolat, hiszen egy nemzeti sportszergyártó cégre, nemzeti sportmárkákra igenis szükség lehet Magyarországon, ahogy számos más országban is. (…) Azok, akik ezeket a cikksorozatokat írják és ezen keresztül próbálják Mészáros Lőrincet támadni, ők valójában ügynökök. Ugyanazok az ügynökök, akik a bankadó esetében, vagy például a rezsicsökkentés esetében a multik oldalára álltak. 

Bencsik: Mivel mi nem balliberális újságírók vagyunk, mondjuk el, hogy ez egy gyönyörű dolog. Onnan tudjuk, hogy jó dolog, hogy ez a csürhe elkezdett vonyítani, ordítani, tombolni és hisztériázni, akkor ez biztos nagyon jó. Tényleg nagyon jó. Bátor, gyönyörű üzenet, a magyarok legendabéli szent madara a turul, szép a logója, tehetséges a társaság, végre megint valami remek dolog született, úgyhogy ahol csak lehet, mondjuk el és üzenjük meg mindenkinek, hogy ez nagyon szép és nagyon jó és ne törődjenek ezzel a csaholó csürhével.

Stefka: Nekem is nagyon tetszik, nagyon tetszik ez a 2Rule. Nem Reebook és nem Nike, amivel nekem nincs gondom, de akkor is. A 2Rule az 2Rule. 

Ahhoz képest, hogy Szijjártoporzék éppen ma nyögte be ünnepileg, hogy a BMW új összeszerelőüzemet hoz létre Debrecenben (jó is az olcsó, kiszolgáltatott magyar munkaerő, ezt hívják nemzeti szuverenitásnak), kicsit óvatosabban kellene ügynöközni, csürhézni, hazaárulózni, csótányozni, drága elvtársak Mészáros Lőrinc csilliárdos, lehányt mundérjának védelmezése közben. Nyilván kézenfekvő, hogy akik Mészáros és gazdái közpénzből magánvagyonná alakult mocskos forintjaiból élnek, azoknak kötelességük kreténnek látszani és úgy tenni, mintha nem értenék, hogy mi a baja a közvélemény egy részének ezzel az egésszel.

Ugyanaz, mint minden eddigi hatalmas siker, ami Mészároslölöt – zsenialitása okán – utolérte. Hogy két összefüggő mondatot nem bír egymás mellé rakni, de nincs olyan kibaszott közbeszerzés, ami ne őt találná meg, nincs olyan piaci rés, ahova ne az ő érdekeltségei gyúródnának be, a vasútépítéstől, a műemlékfelújításon át a kibaszott médiacézárságig nincs olyan terület, amihez ne értene. És jönnek a dúlt keblű Bayerek és hazaárulóznak mindenkit, aki szerint undorító és mocskos gazemberség, hogy a Balaton lassan tokkal-vonóval a Lölö nevén van, hogy az atomerőműtől a nemzeti sportmárkáig minden csak ez a félművelt disznószerelőnek a kezében van jó helyen. Védik a mocskot, a korrupciót, a közröhejszámba menő butaságban gyökerező stróman becsületét és közben fröcsögnek, hogy nem magyar, és árulja a hazát mindenki, aki szerint 2Rule csak egy újabb zsíros üzlet a zsíros üzletekből ki nem látszó fideszes elvtársaknak.

Hányinger ez az ország, de nincs nagyobb hányinger a hatalom seggéből kilógó, a nemzeti érzelmekkel házaló, a korrupciót az erkölcs fölé helyező, kútmérgezésre, árokásásra és agymosásra berendezkedett propagandistáknál.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.