Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még mindig nagy a liberális média túlsúlya?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Hamarosan búcsút mondhatunk a Hír Tv-nek, ugyanis a frissen Nyerges Zsolt kezébe került ellenzéki TV csatorna bele fog olvadni a kormánymédia sokaságába. Mészáros – ki más ugye – a Médiaworksön keresztül teheti rá a kezét az egykor Simicska kezében lévő csatornára. A 444 informátorai szerint Orbán Viktor engedélyével került sor az üzletre, melynek hiányában a versenyhivatal jóvá sem hagyta volna az egészet. Mit is szokás hangoztatni a kormánymédia oldalán napi rendszerességgel? Jah igen, nagy a liberális médiatúlsúly. Olyan szinten durva ez a liberális túlsúly, hogy lassan már kutatni kell, melyik az a weboldal vagy tv csatorna, amely nem került még Orbán  Mészáros kezébe. Hogy hamarosan teljes mértékben búcsút mondhatunk-e a független, de legalábbis az ellenzéki újságírásnak, az nagy valószínűség szerint éveken, de lehet hogy hónapokon belül ki fog derülni.

Közben tovább folytatódik az LMP vesszőfutása. Mint azt sokan tudják, jóformán a párt összes vezető beosztásban lévő politikusát eltiltotta az etikai bizottság – köztük az etikai bizottság vezetőjét is – azonban ez inkább tűnik látszatintézkedésnek, mintsem valós eltiltásnak. Ungár Pétert két hete szintén eltiltották, ezért még párttisztségért sem indulhatott volna. Igen, csakhogy a mai napon kiderült, hogy Ungár Péter választották meg az LMP ifjúsági szervezetének egyik posztjára. Emelett az ifjúsági szervezet fegyelmi és etikai bizottságának is tagja lett. Érti ezt valaki? Mi lesz a következő, Sallai Róbert Benedek ismét csatlakozik a párthoz, hogy megírja a párt új etikai kódexét? Kezd kissé értelmetlenné válni ez az egész „ellenzéki” vergődés.

Csányi Sándor bevásárolt, méghozzá nem is akármiből. Egyfajta kezdésként 1,5%, illetve 2%-os részesedést vásárolt a Mészáros Lőrinc-féle Konzumban, valamint Opusban. Az OTP vezér döntésének hírére megugrott a két társaság értéke, mely nagyszerű hír lehet Orbán Viktor strómanjának, aki valószínűsíthetően megszerezte a Hír Tv-t is. Hogy az OTP ezen döntése azt jelenti-e, hogy be lehet rendezkedni egy több éves, esetlege évtizedes Orbán uralomra is, azt nem tudni. Mindenesetre az, hogy Csányi Sándor lehetőséget lát a Mészáros papírokban, bizony sok okot nem ad az örömre.

A mai napon ismertetett tranzakciók tovább erősíthetik a befektetői bizalmat Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságai iránt – Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója

Fel lehet tehát készülni arra, hogy akár még évtizedekig csodálhatjuk Mészáros Lőrinc fantasztikus gazdagodását.

Áder János előzetes normakontrollra az Alkotmánybírósághoz küldött vissza egy módosító javaslatot. Ezek után mondja azt valaki, hogy nincs demokrácia Magyarországon! Áder János tehát odacsapott, nehogy már egy, az alaptörvényben is garantált jogunkat sértse egy törvénymódosító javaslat. Na nem a Stop-sorosról, esetleg a hajléktalanság betiltásáról, de még csak nem is a bíróságok függetlenségének elvételéről van szó. Áder Jánost, a hazai természetvédelem védelmezőjét az zaklatta fel, hogy az Országgyűlés által július 20-án elfogadott, ki nem hirdetett jogszabály alapján nem kellene engedélyeztetni, sem bejelenteni a 80 méternél sekélyebb, és csupán a házi vízigényt kielégítő kutakat.

Abban teljesen egyetértek Áder Jánossal, hogy ennek a jogszabálynak az életbelépése egy rossz döntés lenne, azzal azonban nem, hogy ez lenne az ország legfontosabb problémája akkor, amikor teljes mértékben leépül a demokrácia Magyarországon. Áder János továbbra is a hatalom bábja, aki semmilyen valós, érdemi kérdésben nem képes hangját hallatni, hisz nem érdeke. Köszönjük János, ismét megmutattad, hogy számodra fontosabb a környezet, mint az emberek alapvető jogai.

Lássuk mai cikkeinket:

A Fidesz legyőzhetetlen, Orbán Viktor Európa ura, a migránsok veszélyes gyilkosok

Vagy kivették a részüket a rendszer előnyeiből, vagy csak lehajtották a fejüket abban a reményben, hogy úgy majd megússzák

Addig hajlította a valóságot, hogy most már emberek százezreinek ez a jövőképe

A csúcsról márpedig csak lefelé visz az út

Az erkölcsi tartás és a törvény két különböző dolog

Ugye még mindig nem szabad ezt a rezsimet annak nevezni, ami?

Se győzni, se legyőzetni

A nap kommentje pedig Virágé:

Ha én lennék a román államelnök, már régen kitiltottam volna Orbán Viktort és csapatát Románia területéről, mert folyamatosan uszítja az erdélyi magyarságot a románok ellen. Azt is tudom, hogy Orbánon kívűl Európában senki nem akar háborút, ezért mehet még mindig Tusványosra provokálni.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.