Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lázár János leépülése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A fővárosi kormányhivatal bejelentette a mai napon, hogy azonnali vizsgálatot indít a Ryanair budapesti poggyászügyei miatt. Aki esetleg lemaradt volna az ügyről, annak röviden felvázolnánk mi is történt. A Ryanair légitársaság Kanári-szigetekre tartó járatain – két egymást követő héten – sikerült úgy elszállítani az utasokat, hogy csomagjaik itthon maradtak. Az első esetben már csak Las Palmas városában értesítették őket, utóbbi esetben pedig még a felszállást megelőzően, ami kisebb civil ellenállást hozott létre. Végül a gép több órás késéssel felszállt Budapestről, azonban 30 utas úgy döntött inkább itthon maradnak, mintsem hogy várniuk kelljen csomagjaikra.

Az első esetet követően még nem történt semmi – azon kívül, hogy a hír bejárta a hazai sajtót – a második eset után azonban vizsgálat indult. Vajon mi történhetett? Igen, jól gondolták, egy fontos személy is a gépen tartózkodott, aki nem volt más, mint Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója – a Kubatov-lista szülőatyja -, aki egyben a Fradi elnöke is. Hogy mi történt volna ha Kubatov nem utazik a gépen? Nagy valószínűség szerint az égvilágon semmi, ugyanis akkor csak a magyar emberek lettek volna megkárosítva, az meg ugyan kit érdekel? Amennyiben a dolgok így működnek, rendkívül jó lenne, ha a Fradi elnök meglátogatná a BKV, esetleg a MÁV egyes járatait is, ugyanis ott is lenne min javítani.

2018. július 23-án, a Ryanair légitársaság (Ryanair DAC) sorozatos poggyászkezeléssel kapcsolatos incidenseinek okán dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja azonnali, átfogó vizsgálatot kezdeményezett Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztályának bevonásával. A légitársasággal szemben Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztálya a tegnapi napon vizsgálatot rendelt el és az ügyben eljárást indított, amelyről a hivatal a vizsgálat lezárását követően ad majd bővebb tájékoztatást.

A mai napra is jutott egy érdekes történet, amelyet az Országos Mentőszolgálat osztott meg Facebook-oldalán:

Egy VIII. kerületi lakásba riasztották a Bázis Mentőállomás rohamkocsiját. Egy nő esett össze, aki nem vett levegőt. Kiérkező bajtársaink gyors vizsgálatot követően azonnal megkezdték a beteg újraélesztését. Bár az összeszokott mentőegység tagjai már jó pár éve a mentőhivatást gyakorolják, ami az ellátás közben történt, még őket is meglepte. Egy pap érkezett reverendában a helyszínre, akit a család értesített az újraélesztésről. A beteg életéért így már négyen is küzdöttek, ki-ki a maga módján. A mentőorvos lélegeztetett, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte, miközben a tiszteletes hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve. Bár a mentők saját szavukat is alig hallották a szenténektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben.

Ehhez nehéz lenne mit hozzáfűzni. Egy biztos, nem véletlenül vagyunk mi a kereszténység védelmezői. A nő újraélesztése egyébként sikeres volt, már a kórházban lábadozik.

Úgy látszik a tegnapihoz hasonlóan a mai nap is egy olyan, amikor laikusok és szakmabeliek tökéletes együttműködése mentette meg egy életet. Az eset a Balatonnál történt, melyet a férfi veje mesélt el és köszönt meg nyílt levél formájában, amit a 444-nek juttatott el. A férfi annak köszönheti életét, hogy a Balaton partján nyaralók azonnal a segítségére siettek, amikor séta közben összeesett. A férfi újraélesztésében vízimentők, civilek orvosok és nővérek is részt vettek, így a beavatkozás szerencsésen végződött. A teljes történetet ITT lehet elolvasni, érdemes.

Emlékszünk még arra a jogerős ítéletre, amelyben a bíróság arra kötelezte a kormányt, hogy a kormany.hu főoldalán, 30 napon át kint kell tartania egy bejegyzést, amely rögzíti a tényt, hogy a 2017. évi őszi nemzeti konzultációban a kormány valótlanságot állított akkor, amikor leírta: a Helsinki Bizottság a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat védi, és ezzel pártolja a törvénytelenséget? Nos, a kormány ennek a mai napig nem tett eleget, mégpedig azért nem, mert a Kúriához fordult. Ettől függetlenül a Magyar Helsinki Bizottság kezdeményezhetné a bíróságnál a jogerős ítélet végrehajtását.

Egy, a kormányt képviselő ügyvéd azonban megkérte a Helsinki Bizottságot, hogy ugyan tekintsenek már el az egésztől és inkább várják meg a Kúria végső döntését. Erre kérték őket, miközben a Fidelitas törekvő fiataljai felmatricázták a Helsinki Bizottság budapesti irodáját, mondván, az egy bevándorlást támogató szervezet. Ettől függetlenül az MHB eltekint attól, hogy a kormány gusztustalan módon bélyegez meg civileket és nem civileket egyaránt, ugyanis megvárják a Kúria végső döntését :

Szemben a kormánnyal, mi ennél a pernél is megőriztük a józanságunkat, és a lehető leggálánsabban járunk el, noha az alperes erre nemigen szolgált rá.

A Lázár János általi sorozatos, egyoldalú támadásokra reagált a minap egy Facebook-videó keretében Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely független polgármesterét szinte az első naptól kezdve támadja az időközben mezei képviselővé lefokozott Lázár János, aki a település egykori polgármestere volt, majd később mindenhez is értő miniszterként építette a jövő(jé)t. Lázár együttműködésre képtelennek tartja Márki-Zay Pétert, így már többször is belengette, hogy bizony előrehozott választásokra lehet szükség, ahol ha a Fidesz végre újra megszerzi a várost, úgy minden visszazökkenhet a régi kerékvágásba. Lázár Jánosnak a mai napig fáj, hogy városában nem fideszes vezetés van, ezt pedig képtelen titkolni. Na de lássuk mit is reagált Márki-Zay Péter Lázár rágalmaira:

Azt állítja, hogy ő megkérdezte tőlem, hogy mi a terv, és én erre nem tudtam válaszolni. Önök, akik valamelyest most már ismernek, most már el tudják képzelni azt a helyzetet, hogy Lázár János kérdez valamit, és én nem tudok válaszolni? Véletlenül Lázár János ugyanígy emlékezett a Botka Lászlóval történő találkozójára is. Azt mondta, hogy Botka László csak hebegett, amikor megkérdezték, mi a terv. Az a baj, hogy amikor valakinek annyira szegény a fantáziája, hogy még hazudni is csak ugyanazt tudja különböző emberekkel kapcsolatban, az már nem csak a politikai leépülésnek a jele.

Ezek voltak mai cikkeink:

A jók elmennek, a csúszómászók maradnak

Csúf vége lesz

A vérszerződés haszonélvezői

És igen! A sikersorozat folytatódik. Újabb kisbuszt adott át Tuzson Bence

Orbán Viktor kórusával az a legnagyobb baj, hogy k%rva hamis

Ahol egy korrup gyűlöletpárt az összes enyves kezével 42 százalékon hasít ahelyett, hogy a parlamenti küszöbbe verdesné bele a fejét, ott nincs mit tenni

A magyar ugar újra énekel

A nap kommentje pedig Ferenctől:

 Ennek a kisbusznak legalább van kormánya. Sőt ablaka is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.